С 650 лева не се пази обществото... Полицаите не са просяци, но?

Униформените готвят протест на 5 юли, заяви Илия Хрисимов
20 юни 2017 09:07, Петя Славова
230

Най-вероятно на 5 юли служителите на МВР излизат на протест.

Те не са просяци, но "не може с 650 лева заплата и без прилична униформа да пазят обществото", поясни Илия Хрисимов, зам.-председател на СФСМВР в студиото на "България сутрин".

Още по темата

По думите му, те не искат да протестират, защото жертват част от свободното си време така. Той припомни, че законът забранява на униформените да протестират, когато са на смяна.

Нястоя, че всички изказвания, че се увеличава престъпността, когато полицията протестира, са изключително грозни.

"В по-спокойните районни има битка за извънреден труд между служителите. Да, позволените часове подобна дейност се увеличиха, но полицаите не са просяци", настоя Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Припомняме ви, че вътрешният министър Валентин Радев отхвърли решенията на управителния съвет на синдикалната федерация за увеличение на заплатите в сектора с 15%, а след среща с премиера Борисов си промени мнението. Хрисимов смята, че голяма част от публичните изказвания на Радев са неиздържани.

"Нямаме логично обяснение, защо се е променила позицията на министър Радев. Ние поискахме нова среща. Думите му, че складовете в "Симеоново" са пълни с униформи са празни. Там склад няма. Униформи идват, но сега идват зимните, а есента ще дойдат летните. Така са се стекли поръчките", обясни още Хрисимов.

Според него не може основният източник на допълнителни средства за полицаите да бъде извънредният труд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
5
 
4
 
! Отговори
до 137 преди 6 години
Уффф...аман от текезесарска политагитация...истината е, че вече имам двойно гражданство...и доживях да видя как свърши комунистическия терор в България...а носталгични цоцалисти като теб - не заслужават по-добро!Свърши времето на партийните ***, и готованците търтеи!Трябва да се издържаш сам!Както го правят милиарди в цивилизования свят!
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При соца най-угнетини бяха децата на полковниците от МВР.Не им разрешаваха да прочетат повече от Една книга и ги караха да ядат филии с мас.
122
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО ЛЕКАР В МВР БОЛНИЦА ИМАМ ОБЕКТИВНО НАБЛЮДЕНИЕ ВЪРХУ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ НА ПОЛИЦАИТЕ. ОПРЕДЕЛЕНО ДЕМОНСТРИРАТ МНОГО ВИСОКИ ВЪЗМОЖНОСТИ.НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ.
121
2
 
1
 
! Отговори
Циник до 136 преди 6 години
Аз познавам бивш Жандармерист...последва жена му ( медицинска сестра)
120
5
 
7
 
! Отговори
асан преди 6 години
полицаите са със средно образование,да учат пет години за висше образование и да станатучители, ще получават 660 лева.Полицаи със средно образование, това са хората които неискат да се трудят физически, като искат моного пари да станат стругари, фрезисти, заварчици.Между впрочем, плащат ли от себе си здравно и социално осигуряване, колкопари вземат месечно за храна ?
119
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой каквото да ви лъже, истината е че при соца обикновените хора живееха по-добре.Нямаше СОТ-ове, мотове, охранители, решетки по прозорците - дори не се заключваха и външните врати. Животът беше спокоен и хората приветливи и се събираха и коментираха различни неща.Престъпниците бяха в затворите, защото съдебната система работеше.Образованието и здравеопазването бяха абсолютно безплатни и всеки можеше да отиде поне два пъти на почивка - лятото на море, а зимата на планина.Останаха спомените.
118
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да е чул милиционер да е емигрирал?
117
3
 
4
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
До успял на западРадвам се за теб. Пожелавам на всички млади и кадърни да бягат от ***. Аз подпалих за UK. Лошо, че много бради с *** пищови се навъдиха в УК и Германия. Иначе си е екстра
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До успял на запад 129За егоисти не ми дреме.
115
1
 
11
 
! Отговори
кръвожаден веган преди 6 години
Не е необходимо да се увеличава бюджета за заплати на МВР.Необходимо е значително да се намали броя на "чантаджийте" в това министерство, а освободените средства да бъдат използвани за учвеличение на заплатите на патрулиращите полицаи и за тяхното по-добро екипиране и обучение.
114
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
kАТО СА ИМ МАЛКО ПАРИТЕ, ДА НАПУСКАТ И ДА ХОДЯТ ДА РАБОТЯТ ЗИДАРО-МАЗАЧИ, ШОФЪОРИ, ХАМАЛИ,,,,, ПЪК И ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ ПО- РАНО И ЩЕ ПОЛУЧАТ ПОВЕЧЕ БРУТНИ ЗАПЛАТИ НА КУП,НЯМА ДА СЕ УНИЖАВАТ ДА ИМ ПОДХВЪРЛЯТ ПО 50-60 ЛВ ЗА "БЕЗ КОЛАН" ИЛИ '' гОВОРИШ ПО ТЕЛЕФОНА"...ЗА НЯКОЯ БИРА "САНКЦИЯТА СЕ КАЧВА НА НЯКОЛКО СТОТАКА!!!!ЦИНИЗЪМ, ПОДРУГ НАЧИН НЕ МОГА ДА ОПРЕДЕЛЯ ТОВА БЕЗОЧИЕ НА ТЕЗИ ***!!!
113
4
 
7
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
Тия неграмотници щели да стачкуват. Смешна работа. Имам близък който е в системата и по повода ми сподели, че изобщо не му пука колко му е заплатата. Изкарвал си достатъчно чрез други способи........ сещайте се! Аре беж " Ханко Брат" на протест. Катастрофални неграмотни господа и дами в униформи.
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 122Кой ти е казал, че на запад се мизерства?Познавам българи които са в бордове на банки в САЩ. Познавам блгарски инженери дето работят в ЕърБъс. Имам познати които работят в най-големите софтуерни компании в САЩ и Германия. Имам приятел фотограф който снима за най-големите модни списания във Франция и е лице на Хаселблат.Мислиш ли, че тези хора мизерстват?Мизерстваш единствено ти, в този *** в който живееш и с разбиранията си от по-миналия век.
111
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И АЗ ПОЛУЧАВАМ 590лв КАТО АСИСТЕНТ В УНИВЕРСИТЕТ /МЯСТО С КОНКУРС/,НО ЗА РАЗЛИКА ОТ ПОЛИЦАИТЕ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ И ПЪТУВАМ С КАРТА ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ/50лв/.ВЪПРОС НА ИЗБОР.
110
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тих квартал в Австрия. Еднофамилни къщи извадени от някоя вълшебна приказка, дворове без огради. Наоколо лозови масиви, никакви кражби и на шега не се мярка полицай. Къде е скрито разковничето на спокойствието и идилията, които те покоряват.
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто е.Намалете ги наполовина и им увеличете двойно заплатите. За да няма съкращенияна мястотото на пенсиониралите просто да се не назначават новиАма на краля слънце това му е слабото място и няма да направи реформа.
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От над 30 г управляващите ни международно организирани престъпници и терористи с помощта на МВР,ДС,съд и прокуратура -"партийни тарикати" -създават условия и превръщат българския народ -"електорални балами"- в емигранти и обслужваща ги необразована тълпа некадърници! Предстои "некои партийни другаре"да установят,че народната пословица "Един ден тарикатите започват да носят вода на баламите" е вярна и се отнася за тях.Предстоят нов Нюрнбергски процес,Народен съд и ера на истинско народовластие!
107
1
 
2
 
! Отговори
гого преди 6 години
прос, не случайно пиша прос, без Т. народ. Манипулиран и разделян. Така всички ще си седите с мизерните доходи и ще се плюете.По съсловия и професии докато турци и ц и г а ни станат повече от вас.
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъжът не гледа порно и не заглежда чужди жени...а повярвахте ли ? Та същата работа с честният полицай и малката заплата .
105
5
 
2
 
! Отговори
до 113 преди 6 години
При "соца" България стана 9 000 000 защото по границите се стрелаше "на месо", и за Синеморец искаха открит лист!При "соца" България си беше затвор!И пак...!Пък и прасетата в Белене бяха людоеди!Р.S.Ако при "соца" границите бяха отворени....И КЬОРАВО ПИЛЕ НЯМАШЕ ДА ОСТАНЕ!