Въпросът на деня: Страх ли го е българинът от бежанците?

Едни се притесняват, други зоват за толерантност... Вижте!
20 юни 2017 20:11, Анисия Иванова
105

Днес е Международният ден на бежанците. Репортер на Bulgaria ON AIR събра мнения на граждани в центъра на София за това как се чувстват сред големите групи мигранти и приемат ли ги спокойно.

"В централната градска част се събират доста бежанци - около джамията, в началото на ул. "Пиротска". Изпитвам притеснение, да", сподели млада жена, припомняйки случаи на нападения от страна на бежанци.

"Толерантност в някаква степен, може би. Но не съм склонна да приема да сме толкова отворени към бежанците", каза още тя.

Друга анкетирана жена призна, че изпитва "леко боцване в стомаха" от погледите на бежанците. По думите й съществува негативизъм, породен от медийното им представяне. Според нея човек трябва да се постави на мястото на бежанците и тогава нещата се променят.

Възрастен мъж сподели, че не се притеснява от бежанците и коментира лаконично "Те са хора като хора". Младо момче посочи пред камерата, че също не се притеснява от мигрантите у нас, но отбеляза наличието на съмнителни групи.

"Хората се страхуват от атентати. Възможно е да се случи, никой не е застрахован", коментира той и се съгласи с мнението, че трябва да бъдем по-толерантни към бежанците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
а бе репортерче преди 6 години
Никой не ги е канил нито вкарвал насила в България за да имат някакви претенции за условия на живот в лагерите.Винаги ще си останат нежелани натрапници.Да си вървят от където са дошли.България е за българите.С нищо не сме им длъжни на арабите.Да си оправят държавите и там да си живеят.
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично аз не съм общувал със емигранти, и нямам никаква идея какво изпитвам към тях, Виждам че повечето хора , имат изградена престава за тях дефакто повечето са имали контакт под една или друга форма и са си изградили мнение, ясно ми е че вероятно имаме културни различия и би направило впечатление тези културни различия при контакт с тях.Лично аз нямам нищо против да бъда толерантен, но това означава да има толерантност и от другата страна,Тогава вече може да говорим за толерантност.
83
0
 
11
 
! Отговори
Алекс2 преди 6 години
Не не ме е страх...искам и аз боцване в корема ! Най обичам да има около мен безработни смлъдливци които не са виждали неувита в чаршафи жена...нека идват тук от цял свят ! Да живее вечната дружба между еврогиьовете ! Направо още малко ми трябва и ще получа боцване в корема...да се свети името на баба Перкел и наш Боце !
82
0
 
17
 
! Отговори
чичибаба преди 6 години
Ако нашите власти искат да избегнат подобни на вчерашната случка в Лондон, нека установят някакъв контрол върху тази пап..лач. В противен случай и тук задължително ще назреят настроения за саморазправа... Няма толерантност сред обществото, колкото и да пропагандирате всички политици и медии! НЯМА!
81
0
 
23
 
! Отговори
ponko преди 6 години
Ах, колко романтично представя DNES.BG нещата - леко боцване усетила в стомаха, хора като хора, и т.н. Никой не пише, че тези неграмотни безделни друговерци мислят и прават само престъпления. Никой от тях не си търси работа (защото нищо не може), ходи по цял ден над...рвен, защото българките са първите жени, които вижда без покритие, не се знае от какво е болен (никой не го е изследвал на влизане) и т.н. и т.н. Наивните мнения, които журналистите прокламират са ПРОПАГАНДА! ВЪН ТАЗИ *** ОТ БГ!!!
80
0
 
4
 
! Отговори
Краси преди 6 години
До Златко Златков хаха Златко ами че той и баща ти Станчо плюваше българите ама нали видя какво стана!?
79
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** БулгарЕ да, но такива са ни порили пет века, и българките са раждали от тях.И затова са ни променили генетично.Отдавна не сме онези българи, като през Първото или Второто Българско царство.
78
1
 
15
 
! Отговори
Булгар Булгар преди 6 години
Тях да ги е страх от мен, че ако ги набарам жална им майка. Дано алахът им е милостив, защото аз не съм !
77
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Златко ЗлатковЕй, свня наркоманска, Златко!Искам да си върна личната карта на президента.Отричам се от тази мрсна нация,отричам се от името "българин".Срам ме е, че съм такъв.Плюя на полуробската ви история,плюя на героите ви,плюя на знамето и герба ви.Вие сте превъплъщение на всичко долно и мрсно в човека.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 91Еййййййй, пак ме хванаха!
75
25
 
0
 
! Отговори
Златко Златков преди 6 години
До До 91Хубави момчета са, малко мypгaви, но и ние не сме точно бели хора.Дано си намерят по една българка за жена и да се заселят в България.И да имат много деца, и дано и роднините си да доведат.
74
0
 
15
 
! Отговори
До 91 преди 6 години
3лaтko, мръшо пркажена пак ли си се надруcaло ХАХАХАААААААА
73
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи???Пфу!Това ако беше народ от нормални хора, с поне малко достойство,нямаше да позволят пет века да ги колят и шбат като магарета.Всеки народ, поне с малко достойнство, или би загинал в борба за свобода,или би се освободил.Турчин е шбал прабабите ви в съседната стая, а прадядовците ви са гледали през ключалката.
72
4
 
13
 
! Отговори
Хм преди 6 години
По-страшни от "бежанците" са тея,дето ги пращат насам-Вашингтон,Тел Авив и Риад!
71
4
 
0
 
! Отговори
Bubu преди 6 години
Strah go e da ne bockat jena mu.100% e taka.
70
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБългаринът не само го е страх от бежанците,българнът пълни гащите от страх от бежанците.Защото е генетичен страхливец, пмияр и прститутка.И то изчезващ страхливец и пмияр.И цялата дандания от тези бежанци го доказва.Страх ни е, та се напкаваме и насраме.
69
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът не го е страх от,,бежанците ,,санким от незаконно проникналите ,но го е страх от управниците ни ,който по циничен начин лъжат, че това са бежанци и правят всичко възможно да смажат в зародиш най- малкият опит да се защитим от тези нашественици, незаконно проникнали през ,,великата българска стена ,,Ако българи извършат ,,граждански арест ,,на нарушители ,автоматично попадат под ударите на демократичната ни държава, заради изпълненият си дълг.От предателите ги е е страх народа .
68
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименA иначе на думи сме много велики. Като е до байганювско биене в гърдите, сме много добри."Буллгаар, булгааааааар","По пет на нож","На три морета","Господ е българин"...За куха, ракиено-салатена патриотарщина сме много добри...Само дето сме един страхлив, конформистки и помярски народ,купчина мишунгери и човешки отпадъци.Срам ме е, че съм българин.
67
1
 
5
 
! Отговори
д преди 6 години
Водещата нека разголи деколтето ;Д
66
1
 
4
 
! Отговори
RED ARMY преди 6 години
До RED OR DEADТежко е да си семе турчин на баща български комунист и майка туркиня, нали? мухах