Въпросът на деня: Страх ли го е българинът от бежанците?

Едни се притесняват, други зоват за толерантност... Вижте!
20 юни 2017 20:11, Анисия Иванова
105

Днес е Международният ден на бежанците. Репортер на Bulgaria ON AIR събра мнения на граждани в центъра на София за това как се чувстват сред големите групи мигранти и приемат ли ги спокойно.

"В централната градска част се събират доста бежанци - около джамията, в началото на ул. "Пиротска". Изпитвам притеснение, да", сподели млада жена, припомняйки случаи на нападения от страна на бежанци.

"Толерантност в някаква степен, може би. Но не съм склонна да приема да сме толкова отворени към бежанците", каза още тя.

Друга анкетирана жена призна, че изпитва "леко боцване в стомаха" от погледите на бежанците. По думите й съществува негативизъм, породен от медийното им представяне. Според нея човек трябва да се постави на мястото на бежанците и тогава нещата се променят.

Възрастен мъж сподели, че не се притеснява от бежанците и коментира лаконично "Те са хора като хора". Младо момче посочи пред камерата, че също не се притеснява от мигрантите у нас, но отбеляза наличието на съмнителни групи.

"Хората се страхуват от атентати. Възможно е да се случи, никой не е застрахован", коментира той и се съгласи с мнението, че трябва да бъдем по-толерантни към бежанците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ НА ЕТНИЧЕСКОТО РАЗНООБРАЗИЕ, НА ПЪЛНИТЕ С ДЕЦА ГРАДОВЕ И СЕЛА!!!Не искаме "етничеки чиста демографска катастрофа", стига фашизъм.Ще ги приемаме, ще се женим за тях, ще имаме големи семейства, ще доведем и техните роднини.Ще възродим България.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Руснакпрофесоре анадолски петербургчанин от сидни, спри ракията за днес
43
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът е страхлив. Да не настине , и да не се мине.
42
10
 
3
 
! Отговори
Руснак преди 6 години
До БесенБългарите и "бeли хора"?!?!По голяма подигравка с бялата раса няма.Не се ли виждаме какви сме?Мypгaви, брадясали, некъпани, некултурни, с ориенталски черти на лицето...Дръпнати очи, татарски скули, муpгава кожа...На 100 българи, по един що-годе бял или русоляв.Толкова и в Африка ще намериш.
41
0
 
4
 
! Отговори
Бесен преди 6 години
Левски ти като имаш обятия и крака за отваряне бегом към тях.
40
0
 
4
 
! Отговори
минути за реклама преди 6 години
горките сирийски афганци, германците ще ги затварят за размножителна интерация в изоставените соцсела като жив щит срещу руснаците.стратезите ще трябва да им отпечатат по лъскави брошури, иначе ще заобикалят през Бразилия.
39
13
 
3
 
! Отговори
Руснак преди 6 години
АРЕ СТИГА БЕ, ВАС КАТО ВИ ДОМЪКНА ОНЯ С КОНСКАТА ОПАШКА ОТ АЗИЯТСКИТЕ СТЕПИ, КАКВО???!?!?!?!?!КОНСКИ ФШКИИ И СЛАВЯНСКА ***.НА МАМА БЕЛИТЕ ХОРА ТЕ!!!ОТДЕЛНО, КОЙ ОТКЪДЕТО ДОЙДЕ ВИ ТЕГЛИ ПО ЕДНА ЧУРКА.ГЕНЕТИЧНО НАЙ-ЧИСТИТЕ БИЛИ, БОЖЕЕЕЕ,САМО СИ ПОГЛЕДНЕТЕ АЗИЯТСКИТЕ МУЦУНИ В ОГЛЕДАЛОТО!!!!
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета коментите и за малко да си помисля, че половината Българи са полудели и искат тъжната ни история да се повтори с допускането на тези душмани. Само 1е от моите познати няма нито един, който да не иска депортацията на всеки един навлек. Въпросът на деня е: Колко платени *** има във форума на Днес? Услажда им се пат ката на дядя Сор ос.
37
14
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
ИСКАМЕ ВЪЗРОДЕНА БЪЛГАРИЯ!!!СЪС СЕЛА И ГРАДОВЕ, ПЪЛНИ С ДЕЦА, А НЕ САМО ЕДНА СОФИЯ И НИЩО ОСТАНАЛО!!!И това могат да ни го дадат само бежанците. Заселвайте ги, интегрирайте ги, смесвайте се и се женете за тях.Не робувайте на погрешни предразсъдъци, че сме били бели, и че трябва да защитим бяла Европа.Майка България приветства всички нещастни хорица, преследвани от война и гонения.
36
1
 
4
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
До АнонименМНОГО СИ ***----НИЕ ИМАМЕ ДЪРЖАВА ОТ 681--ВА ГОДИНА С КАКВО СА ПО--ГОЛЕМИ ОТ НАС ---ТОВАТРЯБВА ДА СЕ ГЛЕДА АНИЕ СМЕ НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПО--НАПРЕД ---АЗБУКА ИНТЕЛЕКТ НАЦИОНАЛНИ ОБИЧАИ---ТА ТЕ ОЩЕ ВЯРВАТ В БЕЗСМЪРТИЕТО СИ
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 29Ами дай им дъщерите си за да облагородиш гените си, моите гени са си достатъчно качествени, няма нужда да си ги меся с разни навлеци. Освен това не искам внуци, които не мога да позная от Столипиново ли са или от Факлутета.
34
0
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Абе както са без документи стават за зоопарка за храна на лъвовете!
33
0
 
7
 
! Отговори
Бесен преди 6 години
До Анонимен 33 . Може да се мешим *** не с тази *** която няма нищо общо с нашата вяра и бит. Като ти е мъртъв народа и не ти харесва тук към терминала и да не забравиш да се откажеш от гражданството ни .😠
32
13
 
0
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 6 години
До БесенМайка България приветства всички нещастни хорица, преследвани от война и гонения.Елате, заселвайте се, женете се за нашите моми, правяте много деца и големи семейства.МАЙКА БЪЛГАРИЯ ВИ ОЧАКВА С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ.И КРАКА (КОИТО МАЙ НЕ СА СЕ ЗАТВАРЯЛИ ДЕ....)
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Защо да не облагородим пркажените си гени и скпаното си племе?ЗАЩО???"Изчезни оттука бе противен турски червей.
30
0
 
8
 
! Отговори
Бесен преди 6 години
Анонимните вашите гени ако са прокажени и искате децата ви да са смесени. Пътя ,чантата и към Сирия.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименмомент да попитам хелзингците по мешането от Отдел "Пропаганда" в другата статия, може да не е страх, ами "език на омразата" и "дискриминация", иначе имаш пълната свобода задължително да приемеш у дома си каквото ти доведат и което не са харесали в Германия
28
0
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Ей турски талибан ако искаш да се множиш отивай на лъвов мост и сваляй гащите ега прихванеш!
27
2
 
3
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
До СОФИЯНЕЦ - КОРЕНЯК! 1--СОФИЯНЕЦА НЕ Е БЪЛГАРИН 2 СОФИЯНЕЦА Е ПРОДАЖНИК И 3--СОФИЯНЕЦА Е--БЪЛГАРОМРАЗЕЦ АКО МИЛЕЕХА ЗА БЪЛГАРИЯ НЕМАШЕ ДА ДОПУСНАТ БОРИСОВ НА ВЛАСТ НООО КЕЛЕПИРА НЕ СЕ ИЗПУСКА ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА СОФИЯНЦИ---ШОПИТО ДЕ ---ИДВА И ВИДОВДЕН И НА СОФИЯ ЩЕ ДОИДЕ КРАЯ
26
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БесенТака е било от както свят светува. Живите народи изместват и претопяват мртвите като нас.Няма да сме първите, които ще изчезнат от лицето на земята, няма и да сме последните.Дано тази хубава земя да си намери по-добри стопани.