Въпросът на деня: Страх ли го е българинът от бежанците?

Едни се притесняват, други зоват за толерантност... Вижте!
20 юни 2017 20:11, Анисия Иванова
105

Днес е Международният ден на бежанците. Репортер на Bulgaria ON AIR събра мнения на граждани в центъра на София за това как се чувстват сред големите групи мигранти и приемат ли ги спокойно.

"В централната градска част се събират доста бежанци - около джамията, в началото на ул. "Пиротска". Изпитвам притеснение, да", сподели млада жена, припомняйки случаи на нападения от страна на бежанци.

"Толерантност в някаква степен, може би. Но не съм склонна да приема да сме толкова отворени към бежанците", каза още тя.

Друга анкетирана жена призна, че изпитва "леко боцване в стомаха" от погледите на бежанците. По думите й съществува негативизъм, породен от медийното им представяне. Според нея човек трябва да се постави на мястото на бежанците и тогава нещата се променят.

Възрастен мъж сподели, че не се притеснява от бежанците и коментира лаконично "Те са хора като хора". Младо момче посочи пред камерата, че също не се притеснява от мигрантите у нас, но отбеляза наличието на съмнителни групи.

"Хората се страхуват от атентати. Възможно е да се случи, никой не е застрахован", коментира той и се съгласи с мнението, че трябва да бъдем по-толерантни към бежанците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
7
 
! Отговори
Бесен преди 6 години
До Анонимен. Ти сериозно ли ми обясняваш че тук се работи. Да работят българите. А ромите и тук си живеят много добре на помощи. А това за децата е направо кошмарно даже да се помисли. Ние не може да се мешим с такива същества.
24
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе трябва да ги тъпчат по лагери.Трябва да ги заселват, да се сливат с нас, да се женят за момите ни, да имат много деца.България е празна и мъртва държава, РАЗБЕРЕТЕ ГО!!!Здрави и млади хора ни идват на крака, а ние се правим на "елфи" и "снежанки" и ги гоним.
23
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГрадовете ни празни, селата - съвсем, младите бягат, раждаемост - под хигиенния минимум за оцеляване....И докога??? До 2100г., когато ще сме няколко хиляди???Защо да не се смесваме с тях?Защо да не облагородим пркажените си гени и скпаното си племе?ЗАЩО???Какво са по-долни от нас?
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Путин ПедерасовЕй руска свния, приемай си ги ти.Руски фашист.
21
0
 
3
 
! Отговори
отговор на деня преди 6 години
унгарците ги е "страх" повече от нас, но най-много се страхуват от "бежанците" германските зеленки - направо ги гонят към любвеобилните поляци под угроза от санкции и други наказания, чехите също се колебаят, но щом чехкините настояват - няма да им светят. оказа се, че и испанците повече от половината не са прочели пампозната дивелевска опорка "Най-обичат бежанци в Мадрид"
20
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До ПешоИ ДА Е СЪС СВАЛЕНИ ***
19
0
 
0
 
! Отговори
ЛИЧНО АЗОВ преди 6 години
до 13Прав си, но в тази държава, в която дебело мамино синче, дърт ***/турчин и бивша мутра са монополизирали държавата, и са докарали народа до пълен глад - няма условия да интегрираме дори и сираче, камо ли бежанци от сирия.. За съжаление, народа реагира правилно - ако не се противопостави ще го претопят. Единствения проблем е, че не се противопоставяме на правилните 3-4 човека ами на хиляди невинни, които можеше да ни бачкат супер много и да станем милионери на техен гръб...
18
8
 
0
 
! Отговори
Путин Педерасов преди 6 години
You are most welcome, dear refugees.Come to Bulgaria, stay here, make families, make children.
17
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Тази пък усещала боцване!Ей много шантав народ!Айде чеснит ви ден на талибана!Ако видите талибан черпете го с дюнер!
16
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БесенНа Запад отиват заради социалните помощи, там могат да си позволят да живуркат без да работят цял живот.В България могат (и дано) да остават нормалните и работливите.Тук няма "безплатен обяд", тук се БАЧКА.И дано повече такива да идват. И да се женят за българки, и деца много да имат, и дано се съживи тази умираща държава.
15
0
 
10
 
! Отговори
Бесен преди 6 години
Толерантност ... глупости, че малко роми влачим на гърба си . А сега още безделници. Защо бягат нека си бранят правата и интересите в тяхната страна. Здрави,млади мъже от кол и въже дойдоха в Европа бягали от войната друг път дойдоха да ги храним и поим че така по лесно.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми те и тревопасните не се притесняват от хищниците.Докато решат да ги ползват за ядене.Тогава проявят завидно притеснение с нотки на агония.Ритат,пищят,мятат се тече доста кръв-грозна картинка.В крайна сметка загиват.В Лондон ония изгорелите също не се притесняваха от пламъците-напротив дори си праввха клипове и селфита вместо да гасят.След тва пожарникарите ги събираха в малки чувалчета.И така.За разлика от животните аз съм мислещ човек знам какво представляват бежанците и че са доста опасни.
13
17
 
2
 
! Отговори
Ваш, Менгеле преди 6 години
Бежанците ще обогатят генетичният ни фонд, който е пркажен и долнопробен.Българският народ е мрсен и гнусен, само вливане на качествени гени ще ни спаси.
12
5
 
1
 
! Отговори
до СОФИЯНЕЦ - КОРЕНЯ преди 6 години
Кореня, имам едни подобни като тебе дето се мислят за софиянци под мене. Горкия е станал като вейка - от омраза и хейт го е страх да те погледне в очите...А аз човека винаги го поздравявам...Може би си мисли че ако ме погледне в очите ще хване сифилис, не знам. Единствената разлика между нас двамата е, че аз работя за 2 бона, живея свободно и еббба квото си искам, а той изкарва около 600лв, живее с майка си и не е еббалл от балканската война... Тъжно е - знам ... :( ама си носете теглото
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оооо, много. Нассссирам се, нищо, че съм от обединените иддиотти.
10
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛИЧНО АЗОВИма смисъл да се дават пари, но само за интеграция на бежанците.Да учат български, да се заселват, да ходят на курсове,да се женят да българки и да имат много деца.Оградите няма да ги спрат така или иначе.
9
0
 
11
 
! Отговори
ЛИЧНО АЗОВ преди 6 години
Ами Лично Аз, скоро ще си търся квартира в СОФИЯ скоро. Специално ще отбележа да е на поне 2 километра разстояние от Лъвов Мост.Защото ми е мил живота.
8
8
 
4
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ - КОРЕНЯК! преди 6 години
Мен лично като стар софиянец,не ме притесняват бежанците,а мрсните селяни от провинцията.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично пет пари не давам за т.н. "бежанци" и не си задавам никакви въпроси. Просто ги депортирайте всички и да не съм им видял гроз ните му три повече.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние българите предадохме България.Сега бежанците ще я заселят, владеят, и съживят. И ще я обичат и пазят повече от нас.Защото ние българите сме мрша, долен и мрсен народ от генетични роби.Това е истината, съжалявам.