Въпросът на деня: Страх ли го е българинът от бежанците?

Едни се притесняват, други зоват за толерантност... Вижте!
20 юни 2017 20:11, Анисия Иванова
105

Днес е Международният ден на бежанците. Репортер на Bulgaria ON AIR събра мнения на граждани в центъра на София за това как се чувстват сред големите групи мигранти и приемат ли ги спокойно.

"В централната градска част се събират доста бежанци - около джамията, в началото на ул. "Пиротска". Изпитвам притеснение, да", сподели млада жена, припомняйки случаи на нападения от страна на бежанци.

"Толерантност в някаква степен, може би. Но не съм склонна да приема да сме толкова отворени към бежанците", каза още тя.

Друга анкетирана жена призна, че изпитва "леко боцване в стомаха" от погледите на бежанците. По думите й съществува негативизъм, породен от медийното им представяне. Според нея човек трябва да се постави на мястото на бежанците и тогава нещата се променят.

Възрастен мъж сподели, че не се притеснява от бежанците и коментира лаконично "Те са хора като хора". Младо момче посочи пред камерата, че също не се притеснява от мигрантите у нас, но отбеляза наличието на съмнителни групи.

"Хората се страхуват от атентати. Възможно е да се случи, никой не е застрахован", коментира той и се съгласи с мнението, че трябва да бъдем по-толерантни към бежанците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
13
 
0
 
! Отговори
Мома Славяна преди 6 години
Аз искам бежанците, и не само аз.По селата хората искат бежанци за съседи, само и само да живне селото, да има деца... живот. Сега има само старци и цгани.Аз бих си дал къщата на село безплатно на бежанци само срещу поддръжка.
4
0
 
14
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Какво съвпадение, едната статия казва как някаква лей ка иска да праща имигрантите в Източна Европа, а съседната статия казва, че трябва да сме толерантни към тях видите ли и те били хора...
3
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименХубави момчета са, малко мypгaви, но и ние не сме точно бели хора.Дано си намерят по една българка за жена и да се заселят в България.И да имат много деца, и дано и роднините си да доведат.
2
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът го страх и от сянката си.Затова е фашистт.И затова ще бъде претопен и ще изчезне.
1
0
 
13
 
! Отговори
Въпроса на деня ли? преди 6 години
Не съм чул нито един човек да се пита подобен въпрос днес? АМА НИТО ЕДИН!Да не би това да е въпроса само сред вас - платените журналисти?Ако да, моля да си го отбележите в заглавието...