Лятото започна и продължава с жега, градусите до 34

В сряда следобед на отделни места може да превали
21 юни 2017 15:07, Красимир Ангелов
4
Лятото започна и продължава с жега, градусите до 34
Снимка: Булфото

Горещ и слънчев ще бъде утрешният четвъртък, първият изцяло летен ден, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в източните и в планинските райони ще превали.

В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър. Затоплянето ще продължи и в следобедните часове в равнините и в низините ще бъде горещо. Максималните температури ще са предимно между 29 и 34 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с развитие на купеста облачност. Вероятността за валеж обаче е малка. След обяд ще се появи до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 24-29 градуса. Температурата на морската вода е 19-23 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: лятожегаНИМХ-БАН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
T. преди 6 години
До Т.Пролетното и есенното равноденствие*
3
1
 
5
 
! Отговори
Т. преди 6 години
До АнонименВсъщност, днес е най-дългият ден от годината. Денят е равен на нощта през пролетното и есенното слънцестоене. По време на зимното, пък, имаме най-късият ден от годината. Хубав ден и успех ;)
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да идва това лято, че тая година от тая истинска пролет направо изгнихме
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
днес денят е равен на нощта