Екстремните селфита: Лайковете борят самооценката

Нуждата да бъдеш харесван кара някои хора да рискуват живота си
Обновена: 22 юни 2017 10:08 | 22 юни 2017 10:00,
12

Когато човек има ниска самооценка е готов на всичко, за да получи одобрение. Комбинацията от лесния достъп до направата на снимки и нуждата на човек да бъде харесван, води до все повече жертви на опасните селфита, голяма част от които са деца.

Още по темата

Статистиките сочат, че само в Русия са загинали над 100 човека при опит да си направят екстремна снимка, обясни в студиото на "България сутрин" Анна Тодорова, психолог и психотерапевт.

"При тийнейджъри донякъде е обяснимо, защото външното одобрение е почти всичко за тях. Това им дава възможност да покажат колко по-различни и талантливи могат да бъдат. Доста по-притеснително е обаче, когато един възрастен рискува живота на детето си, защото той на практика осъзнава опасността", заяви тя.

Последните "модни" тенденции наложиха практика хората масово да се снимат от високи опасни места.

И ако доскоро едни от най-малките почитатели на опасното хоби бяха едва 10-годишни, преди ден съдът реши да осъди на две години затвор мъж, който провеси бебе през прозореца, за да привлече лайкове във Facebook.

Няколко месеца по-рано пък руският модел Виктория Одинцова рискува собствения си живот, като увисна буквално във въздуха, без никакви предпазни средства, за да заснеме фотосесия от 73-етажна сграда в Дубай.

Пред Bulgaria ON AIR фотографът Велислава Каймаканова-Ножарова беше категорична, че подобни действия нямат нищо общо с изкуството.

"Има хора, чията работа е обвързана с Facebook и Instagram и правят това само заради рекламата. Друг е въпросът обаче кой им връчва подобни задачи", посочи още тя.

Велислава Каймаканова-Ножарова допълни още, че според нея родителите имат огромна вина, защото ако едно дете бива дарявано в любов и внимание, едва ли ще има необходимост от подобна популярност в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки да си прави какво си иска със собствените си деца, нали за това са ги направили, да си имат някой да ги обича и да им се доверява!
7
4
 
0
 
! Отговори
Наско Сакев преди 6 години
1Мнението на някаква си фотографка не ни интересува.Селфита си правим навсякъде и това ни вкарва много емоции и се чувстваме по силни!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно си ФБ маняк, щом триеш мненията за ФБ. Ама нищо, то не може всички да са умни
5
3
 
7
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Фейсбук ....уникална простотия...тотално ненужна на света!Пуснете ЦРУ в тоалетните, и спалните си...качете снимки на децата си - педофилите се радват...А най-много се радва "Захарната планина"...прави милиарди с хорската простотия!
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ниска самооценка имат обикновено по-умните хора.Висока- не особено умните, те така компенсират това.
3
1
 
8
 
! Отговори
az преди 6 години
До АнонименАз не ползвам фейсбук и не си правя селфита :) дреме ми на ....
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако не си правиш селфита и не ползваш фейсбуци и подобни, какъв си? Не че ми пука, просто ми е любопитно да чуя какво мислите за такива хора.
1
2
 
1
 
! Отговори
до преди 6 години
2000 от 9 МИЛИАРДА....яко....на 800 години като станеш...(майстор Йода) може е 20 000да станат!:-)