Смърт по пътищата родни: Не скоростта, културата убива!

Хората пренасят агресията си върху пътното платно
23 юни 2017 09:00,
110

Голямата трагедия на Закона за движение по пътищата е опороченото му прилагане. При него е придаден правилник от стария закон. Концептуалният проблем за повечето катастрофи е липсата на култура у хората. Институциите трябва да се опитват да възпитават доброто поведение. Хората пренасят агресията си върху пътното платно, а не бива.

Това посочиха Александър Бакалов, клуб "София райдърс", Любка Маринова, Асоциация на пострадалите от катастрофи и PR-ът Ива Екимова в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според тримата квалификацията за управление на моторните превозни средства и по-специално двуколесните е задължителна.

"Квалификацията и екипировката са задължителни! Те не са като да си осолиш салатата – или искаш, или не", категоричен бе Бакалов пред Bulgaria ON AIR.

Отнемането на предимството и пресичането на двойно непрекъснатата осева линия, както и минаването на червено са основните причини за катастрофа в градска среда, допълни още той.

Любка Маринова отбеляза, че трябва да се сложат броячи на всички светофари, за да може шофьорите да преценяват колко време имат докато стигнат до кръстовището.

А PR-ът Ива Екимова завърши с призива да се изпълнява всяка маневра абсолютно стриктно.

"Мотоциклетистът е наистина уязвим. Трябва стриктно да се внимава при всяка маневра. Всички шофьори трябва да бъдат дисциплинирани, така че участниците в движението да са предпазени. Агресията постоянно се катализира и се набива в очите на децата ни", заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Като нямаш пари, не караш кола.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камери навсякъде, отделно достатъчно голям ресурс за обработка на хилядите глоби и повишаваев пъти а събираемостта им чрез чси, запор и т.н. Това е решението. Видя се селджукът с пари и почна да се трепе...
9
7
 
12
 
! Отговори
Циник преди 6 години
"Хората пренасят агресията си върху пътното платно, а не бива."Мне...не е културата отворковци....прекрасните условия в които живеят българите са!Стрес...проблеми....липса на пари...унижение на работното място...липса на перспектива..Всичко се трупа...като в тенджера под налягане...и все някога избухва!
8
4
 
7
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
ми те нещата са свързани - кара се бързо защото народа е *** и му липсва култура ...... като цяло изклюително проста нация е българската !
7
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Нищо вярно не са дискутирали, а и между тях няма експерти по въпроса. То по принцип в България почти няма такива експерти, но съвсем сигурно е че бившите и настоящи служители на КАТ не са експерти. Тези от Асоциацията на пострадали от катастрофи, винаги предлагат неща, които ще доведат до повече нарушения и катастрофи, но ет сякаш това искат - да има катастрофи, за да може после да се кефят как строго наказват някой, независимо дали е виновен или не. За мотористите е ясно - всички ги знаем, що
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега очаквам включване от разни ***, които ще реват срещу законите, които ги възпрепятстват да шофира скоростно малолитражните си тоалетни, как с глобите пълнят гушата на Бойко, как полицаите ше заагат хранилки с новите правила за камери без знаци! *** си е ***, влече си го към гроба и това е!
5
6
 
25
 
! Отговори
бг простаци преди 6 години
народа ни е супер *** и агресивен ! за тва се кара по тоя начин в БГ .....от *** народ толкова драги сънродници ......
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за културата е вярно. По-скоро липсата. КАзто почнеш от тоя вой да има знаци пред радарите, липсата на контрол, продължиш с оссраните междублокови простеанства и завършиш с корупцията. Просто българите си ни кефи да е така и това е. Който не го кифи вече си е дигнал шапката навън или предстои да го направи. Хубава страна сме, *** много българи в нея.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колите трябва да се забранят и да пътуват хората с автобуси и трамваи като не могат да карат да не карат, има колела да пътуват с колело като в Дания спорта е здраве, а и ще спестят от гориво. Дядо им все с кола е пътувал.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемите са много. От купените книжки, през липсата на наказания/липса на контрол/, покрай неизправните автомобили, до лъскавите коли за които нищо не важи. С една дума - жунгла.Не може да оправиш едно нещо и всичко да си дойде на мястото.
1
0
 
7
 
! Отговори
минувач преди 6 години
"Не скоростта, културата убива!"А, ако си културен, но стоиш на едно място ?