Самотните деца бежанци – 7 пъти повече за пет месеца

Отварят два центъра специално за непридружените малки мигранти
43
Самотните деца бежанци – 7 пъти повече за пет месеца
Снимка: Reuters, архив

Над 7 пъти за пет месеца са се увеличили непридружените деца бежанци, пристигнали в България. Според председателя на Държавната агенция за закрила на децата Офелия Кънева това създава сериозно напрежение.

Към края на миналата година децата бежанци, които са стигнали до България без семействата си, са били 80, а към днешна дата те вече са 600, посочи Кънева, цитирана от БНР.

В момента се случва едно много сериозно напрежение в реално време, защото за всяко дете се търси възможно решение сега и веднага по несъществуващ ред, призна тя.

Кънева съобщи, че следващата седмица ще бъде огласен разработеният алгоритъм с правила, които да опростят работата на институциите на местно ниво с децата бежанци.

До края на годината за непридружените деца предстои да бъдат разкрити два центъра. Тяхното местоположение и капацитет  засега не се съобщават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: бежанцидецамигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
3
 
! Отговори
Циник до 15 преди 6 години
Някакав *** френи к тука млати коментари...и като "анонимен" и с уникално гнусен ник!
14
1
 
6
 
! Отговори
Циник до 12 преди 6 години
Не се измъчвай!Направи си сепуку !
13
1
 
18
 
! Отговори
Циник до 11 преди 6 години
Бягат...от кашата в главата ти!И "изоставените" в домовете български деца са само по тескере български...иначе са от твоя етнос - роми!
12
2
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Аре вляво, не интересуваш никого.
11
30
 
2
 
! Отговори
I hate Bulgaria!!!! преди 6 години
Вие българите сте ужасно тесногръди,п.рости и ограничени хора.Изпълнени сте с омраза и не виждате по-далеч от носа си.Европейци не можете да се наречете,защото сте с развитието на пещерняци.Трябва да се срамувате от себе си,жалки създания.Заслужавате си съдбата,долно люде!!!
10
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бг"А за българските деца изоставени по домовете мисли ли някой. За децата-бежанци да се погрижат тези които хвърляха бомбите."Kaк не те е срам?! Даже сам го казваш... българските деца ИЗОСТАВЕНИ по домовете! Българите САМИ си изоставят децата по домовете, а тези деца бягат от война и вероятно вече са кръгли сираци поне 2/3 от тях! Да не говорим, че тия деца, които се изоставят по домовете, около 60-70% от тях са на малцинство, което българите така или иначе ненавиждат.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирам добротата ви но тя е наивно глупава.Защо 90% от бежанците са мъже?Защо 80-90 от изоставените деца са момчета?Некой много лошо ви работка за халифат и вие заслепени от милозлива глупост му помагате.Когато Титаник е потъвал е важала максимата."Първо жените,после момичетата,след това мъжете до 10 години и накрая ако остане място другите"Така се спасяват бедстващи хора.А това сега е бутафорен театър.С бради по половин метър обясняват че са момиченца и искат в детската баня.Тарикати.
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се пръждосват всичките и да не се завръщат никога! Седем пъти за 5 месеца?! След още пет стъпки в тази прогресия целият Близък Изток ще се озове тук. Вън, навлеци долни!
7
1
 
16
 
! Отговори
бг преди 6 години
А за българските деца изоставени по домовете мисли ли някой. За децата-бежанци да се погрижат тези които хвърляха бомбите.
6
3
 
19
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Още лъжи...още дезинформация...афганистанеца дето масакрира с брадва семейство китайци във влак( полицаите то застреляха...а една "зелена народна представителка" се възмути от това полицейско самоволие, и бруталитет), в Германия....от "непридружено дете"...се оказа 23 - 25 годишен мъж след огледа на тялото! Дошъл в Германия без документи, и казал, че е на 16....струвал по 8000 ? МЕСЕЧНО на немския, и европейски данъкоплатец!И в лявото ми око...плува бяло корабче!
5
1
 
28
 
! Отговори
троянски коне в евро преди 6 години
НЯМА ЛИ КОЙ ДА СЕ СЕТИ, ЧЕ ТОВА СА "ТРОЯНСКИ КОНЕ" - НАРОЧНО ГИ ПУСКАТ, ЗАЩОТО ДЕЦАТА НЕ СЕ ВРЪЩАТ, А ПОСЛЕ КАНДИДАТСТВАТ ДА "СЕ СЪБЕРАТ" С РОДИТЕЛИТЕ - И ИДВАТ 20 ЧОВЕКА РОДА!!! НЕЗАБАВНО ДА ГИ ВРЪЩАТ БЕЗ ВСЯКАКВА ЖАЛ - НАЛИ СЕ СЕЩАМЕ КАКВИ СА ТИЯ "РОДИТЕЛИ" ПУСНАЛИ САМИ ДЕЦАТА СИ- ИЗОБЩО НЕ ИМ ДРЕМЕ ДАЛИ ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ! ВАЖНО Е АКО ОЦЕЛЕЯТ ДА ИЗТЕГЛЯТ ОСТАНАЛАТА ОРДА И ДА БОЗАЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ!
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми ето ви армия!Така и така ги храним,направете еничарски корпус!Цвла империя са държали!
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Непридружените деца ''бежанци", влезли нелегално в България трябва да се предават на посолствата на страните от които се домъкват тук.Те да ги транспортират обратно у дома им.Стига тарикатлъци за безплатно отглеждане и образование на чужди деца.
2
14
 
3
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Пуснете ги от септември на училище.Така те ще могат много по-лесно да научат български език и да си намерят приятелчета.
1
4
 
10
 
! Отговори
Драгостени преди 6 години
Поне да приемат християнството!