Самотните деца бежанци – 7 пъти повече за пет месеца

Отварят два центъра специално за непридружените малки мигранти
43
Самотните деца бежанци – 7 пъти повече за пет месеца
Снимка: Reuters, архив

Над 7 пъти за пет месеца са се увеличили непридружените деца бежанци, пристигнали в България. Според председателя на Държавната агенция за закрила на децата Офелия Кънева това създава сериозно напрежение.

Към края на миналата година децата бежанци, които са стигнали до България без семействата си, са били 80, а към днешна дата те вече са 600, посочи Кънева, цитирана от БНР.

В момента се случва едно много сериозно напрежение в реално време, защото за всяко дете се търси възможно решение сега и веднага по несъществуващ ред, призна тя.

Кънева съобщи, че следващата седмица ще бъде огласен разработеният алгоритъм с правила, които да опростят работата на институциите на местно ниво с децата бежанци.

До края на годината за непридружените деца предстои да бъдат разкрити два центъра. Тяхното местоположение и капацитет  засега не се съобщават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: бежанцидецамигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
True преди 6 години
Abe kak preminavat prez velikata I silna Turkey?A,setih se. . . Na Erdo rodata broi pachkite ot trafika na bejanci!
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже пази България и Европа. Гну*ен и планиран подмолен геноцид!
33
0
 
6
 
! Отговори
Карим Бизим преди 6 години
Тук в коментарите се е размирисало на мръсни нозе! Да не би някой правоверен да цвъка аллахуугодни коментарии?
32
0
 
10
 
! Отговори
Хайку преди 6 години
"Над 7 пъти за пет месеца са се увеличили непридружените деца бежанци, пристигнали в България"'Деца бежанци' -Разбирай ислямски изнасилвачи, между 30 и 40 годишни, убийци и потенциални камикадзета, които са си изхвърлили документите и се представят ако ги хванат за 17 годишни "деца", за да не ги лови безумния закон за криминалните престъпления. Така, може да изнасилят примерно някое 10 годишно момченце (както мюсюлманина, представящ се за дете направи в Австрия) и после да не лежат и ден!
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ни стигат изоставените по сиропиталищата деца на нашите "шведи",, ами сега ще трябва да имаме грижата и за тези.Най-вероятно това са деца, купени някъде из Мала Азия, за да могат съответните мигранти да се представят като бежански семейства с деца. Щом се докопат до Европейския съюз, изоставят тези деца и не им пука какво ще стане с тях.
30
0
 
10
 
! Отговори
Циник до 34 преди 6 години
Еййййй....щастливецаааааа....същите тези деца - тяхните им връзват поясите с бомбите, и ги пращатт по пазарите да трепят!Бог да ти прости невежеството!
29
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееееей нещастници!!!!! Това са ДЕЦА и бог ще ви накаже да не ви се ражда деца!!! както се случва.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самотни деца 80-ти набор, нали?
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия деца не са случайни. Чували сте навярно за деца войници в Африка. Е, тия са сигурно от тях и са изпратени като армия в сянка която в даден момент ще нападне но нашите и европейските тъпчовци ги съжаляват и приемат. Те са деца закоравели и обучени убийци.
26
1
 
7
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Трябва в най скоро време на тези "дечица"да се организира еднопосочна екскурзия до Афганистан.Тихомълком ни наводняват и ако не изритаме гербаджиите,може да стане и късно!
25
2
 
15
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Е как са "дошли" нали имаме велика ограда ?!?!?!
24
1
 
22
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Тоест 16-17 годишни момчета талибанчета.
23
1
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Самотните атентатори бежанци 7 пъти повече за последните 5 месеца.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво се кахърят,ще ги настанят в домовете за сираци,които затварят за българските деца. ще се наложи да ги лекуват - нищо против - но за нашите деца във фонда пари няма.
21
0
 
14
 
! Отговори
Самотните деца преди 6 години
Сами ли пристигнаха до границата?
20
1
 
13
 
! Отговори
Циник до 20 и 21 преди 6 години
Виж ся' хамсалак...аз чета свободно на 4 езика...забравил съм повече отколкото ти ще запомниш през целия си мизерен живот...разделен между джамията, корана, и стадото кози...
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не два ,а двайсет и два центъра отворете ,а Болните Български деца да просят за лечение ! един "доктор"каза сутринта по телевизията -"от лечението на болни деца не се печели"-сиреч не може да се краде .
18
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникПрав е човека.Както беше казал Борисов навремето : "Българите са лош човешки мат'рял".Ако беше иначе държавата нямаше да е в блатото.40% от населението е неграмотно,а 2/3 от него не е прочело нито една книга през изминалата година.
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До I hate Bulgaria!!!!Отивай да те любят талибани на Лъвов мост.Ще разбереш всичко за любовта.
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютна лъжа.Тези "деца" никога не са и чували за България как изведнъж се нахендриха тук. Изобщо не е случайно. Насочвани са и не са "непридружени". Придружават ги много добре до границата ни и ги прехвърлят тук на безплатна издръжка.Никакви центрове за отглеждане на джихадисти.Да се препратя на Меркел-тя ги покани или обратно в държавите на произход.Тези станаха като ромите.Размножават се безхаберно(дори по време на война) и си изхвърлят децата друг да им ги отглежда.