Още за заплати в МВР? Основателно, но невъзможно

Вътрешният министър се включва в преговорите със синдикатите
26 юни 2017 15:10,
41
Още за заплати в МВР? Основателно, но невъзможно
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Искането за увеличение на полицейските заплати е основателно, но е невъзможно в рамките на тазгодишния бюджет.

Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев след Националното съвещание на ръководството на МВР. То бе свикано ден след като полицейските синдикати обявиха, че свикват национален протест на 5 юли с искане за 15-процентно увеличение на заплатите и нови униформи.

Още по темата

В съвещанието се включи и премиерът Бойко Борисов, който нареди да се дадат пари за полицейско облекло и обеща още средства за бензин за колите на МВР.

Пред журналисти по-късно Радев обясни, че исканото увеличение на заплатите е основателно, но не и за всички служители, а синдикатите трябвало да предложат идеи откъде да дойдат необходимите средства, съобщи "Дарик".

Радев съобщи, че след няколко дни ще се срещне лично със синдикатите, които до момента успяваха да преговарят само с неговите заместници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Кой преди 6 години
Кой в България става полицай?Аз не знам какво са учили полицаите преди да завършат за полицаи.Затова нека някой от пишещите тука полицаи да напишат какво са завършили и къде са учили за да работят в МВР.Ако щете ми вярвайте но не знам полицаите ни с какво образование са.Интересно ми е да разбера.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато ставаше въпрос да се опазят Орешарски и Пеевски 50000 полицаи ги пазеха.В България има 5302 населени места.По 10 полицая на населено място се падат.А това че клечат в храстите си е въпрос на организация.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямало пари за увеличаване на заплатите! Ами питайте Бойко къде има. Нали той предизборно обеща във всяко село да има полицай. А той винаги прави точни сметки и никога не лъже. Или май не е така.
37
1
 
2
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Ало администратора,цър.вули не е *** дума,за да ми слагате звездички.
36
9
 
3
 
! Отговори
Андрешко. преди 6 години
Има и други начини да се увеличат полицейските заплати...Държавата да спре да им плаща осигуровките за пенсия,здравни осигуровки и други. Да им намали броя на заплатите при пенсиониране и с тези пари да им увеличи заплатите. Защо всички хора не работещи в държавната администрация,могат с малките си заплати да плащат сами осигуровките си,а те не? Който не е доволен от заплащането си напуска,а не протестира-марш в производството *** мързеливи.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние искаме увеличение. Понеже не сме толкова алчни, искаме 10%. Дрехи и пищови не щем. И коли няма да караме, гориво не ни е нужно. Ама за нас няма, сигурно защото искаме толкова малко. И не можем да протестираме.
34
1
 
8
 
! Отговори
Андрешко. преди 6 години
Ще им дам две идеи,с които могат да увеличат заплатите на полицаи,учители и пенсиите на пенсионерите. За да крадат по-малко ще върнат санирането от два на един милиард. Да сложат данъци на хазартните игри и ето ти пари,а не да лъжат,че няма пари...
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е няма ли да ги съкращават май са много на тоз клон
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циркът е с един и същ *** сценарий- Настройване на браншовете един срещу друг с любезното съдействие на медиите.Вижте само горното заглавие, аматьора и непрофесионалиста, който го е написал навярно взема поне десет заплати.
31
5
 
16
 
! Отговори
Големия пръст преди 6 години
Всяка година българите намаляват,2000 бебета по-малко от 2016г.,но всяка година броя на МВР и МО служители не намалява. Все повече пенсионери, все по малко работещи...А,съдилища пълни с ограбени,измамени,пребити и онеправдни.... Резултати трябва колеги!
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай ИванБивш полицай съм. Изнасям лекции в едно частно училище на тема лична сигурност. Според ръководството на училището по време на моите "часове" дисциплината е на най-високо ниво. Нещо повече - в следствие на моите лекции общото ниво на дисциплината в час значително се е повишила. Умея да бъда авторитетен и доминантен за разлика от болшинството учители /условно казано, те всъщност са учителки/.
29
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онази тетка, социоложката разнебити МеВеРето но този военен чук, ще го довърши. Нищо не разбираш, простичък и първичен, но мераклия. Хубаво е да си министър, власт, пари, връзки, уреждане но поне да ти е ясна материята която ще управляваш. Не може една система да се управлява отвън, със случайни мераклии. Резултата е сриване на системата, демотивация, напускане на по-опитните. Този чичо не разбира, това се вижда. Но като военен не отстъпва, прав или не, квото каже, т'ва ще е.
28
4
 
12
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
чудя се ББ до кога ще го трае тоз
27
1
 
17
 
! Отговори
Логика преди 6 години
Бойко каза:"Лимит за бензина няма да има, ама да не вземете да крадете!" Той им няма доверие, а после защо гражданите не вярват на полицията.
26
3
 
20
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 6 години
Ава неразбрахти ли че няма да има пари , ни за сектор сигурност, образование, здравеопазване. НЯМА ЗА ВАС , щото ДА ИМА ЗА МЕН !!!
25
2
 
24
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Кой трябва да каже от къде да се вземат пари?Ти закакво си министър бе Радев? Ако ти не можеш да си изпълняваш задълженията как очакваш подчинените ти да го правят?
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да са ниски заплатите на тези, които наистина работят, но останалите? Колко от тях заработват в извънработно време с т.нар. "известни на полицията" лица? Вече не знаем кога ни пазят и кога ни предават!
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Основателно, но невъзможно"ХАХАХАХАХААХА, това ми хареса!И шефът ми го повтаря от време на време.
22
3
 
14
 
! Отговори
дедо преди 6 години
Този филм го играят за пред хората всяка година.Първо няма да дадем после разбира се айде още 300 милиона...и така вече няколко години докато бюджета на МВР не стане съизмерим с този на ЦРУ...само че други прилики няма.На бас ,че ще клекнат...то няма как да говориш за реформи,а реформите да са само в пари!За да направиш някого специалист то трябва да вложиш в него,да го научиш,да го мотивираш с резултати,за да има и той самочувствие...това което правят обаче е едно голямо НИЩО!!!Само пари!!!
21
1
 
5
 
! Отговори
номер7отпредималко преди 6 години
Нещо май и другите не им предизвиквате съчувствие :)