Още за заплати в МВР? Основателно, но невъзможно

Вътрешният министър се включва в преговорите със синдикатите
26 юни 2017 15:10,
41
Още за заплати в МВР? Основателно, но невъзможно
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Искането за увеличение на полицейските заплати е основателно, но е невъзможно в рамките на тазгодишния бюджет.

Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев след Националното съвещание на ръководството на МВР. То бе свикано ден след като полицейските синдикати обявиха, че свикват национален протест на 5 юли с искане за 15-процентно увеличение на заплатите и нови униформи.

Още по темата

В съвещанието се включи и премиерът Бойко Борисов, който нареди да се дадат пари за полицейско облекло и обеща още средства за бензин за колите на МВР.

Пред журналисти по-късно Радев обясни, че исканото увеличение на заплатите е основателно, но не и за всички служители, а синдикатите трябвало да предложат идеи откъде да дойдат необходимите средства, съобщи "Дарик".

Радев съобщи, че след няколко дни ще се срещне лично със синдикатите, които до момента успяваха да преговарят само с неговите заместници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ?!Прочети закона за МВР и тогава пиши, нали можеш да четеш?
19
8
 
12
 
! Отговори
?! преди 6 години
И откога държавни служители, особено полицаи могат да протестират ?
18
11
 
17
 
! Отговори
Ханибал преди 6 години
Какво увеличение ,какви 5 лв бе? Като не ви изнася айде чупка! И без това 99 процента от куките сте пълни не.щаст.ници,за.***.беняци които за нищо друго не стават, освен да лежат на народа да ги издържа,а работа за 2 стотинки не вършите. И 200 лева на година са ви много!!! Продължавайте с нахалството си и скоро ще четем за пребити куки.
17
7
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Не разбирам какво значи основателно ?Хора които не правят нищо от години, а за администрацията в МВР думи нямам, да искат увеличение на заплатите без основание и ББ да се съгласява ???Какво да кажем тогава за лекарите които учат по 10г. спасяват човешки животи и взимат колкото полицай със средно образУвание. За учителите които по цял ден се занимават с гамени и от тях зависи бъдещето на нацията ни. Сигурен съм че полицай не би издържал и 3 учебни часа в някое училище.
16
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка година все повече декларират доходи над един милион лева. Да се обложат тези доходи с 20, с 30 %. Срамна работа, да няма пари за нормални заплати на полицаите. Несправедлива държава
15
9
 
22
 
! Отговори
НЕ преди 6 години
Аз работя в хипермаркет и не искам от моите пари да се дават на полицията докато там не се направи спешна,драстична реформа и съкращения,не искам от моите пари да се подържа една тромава,тежко корумпирана не работеща система в която работят комплексирани и психо болни служители.
14
5
 
6
 
! Отговори
там е преди 6 години
До кукатаЧети какво е написал10 и когато го проумеете ще разберете защо народа е срещу вас...
13
3
 
25
 
! Отговори
шщд преди 6 години
Увеличението на заплати на бюджетни служители без реформа е пълна глупост. Същото е и при учителите. Колко увеличения имаше за последните години? Подобри ли се качеството? И не виждам защо да е основателно увеличението. В провинцията полицаите спят и пият. Тежка им е работата.
12
1
 
18
 
! Отговори
бай Спиро преди 6 години
Освен това съкращение на всички служители без ценз. Те на практика смучат заплати и не просто нищо не вършат ами пречат на другите. За пример ще посоча как един господин, завършил "Нищолгия" във филиал на н-ския университет, без даже да има шофьорска книжка беше Началник група в КАТ. Е, жена му беше популярна по особен начин сред партийния елит на една ПП.
11
5
 
16
 
! Отговори
куката преди 6 години
"исканото увеличение на заплатите е основателно, но не и за всички служители, а синдикатите трябвало да предложат идеи откъде да дойдат необходимите средства",Еваалла г-усин министре, ама тогава възниква простичкия въпрос: ти за чий *** си турен там?
10
6
 
30
 
! Отговори
Тера Инкогнита преди 6 години
Проблема с полицаите е, че и двойно да им увеличат заплатите, няма да има никакъв ефект. Тук говорим за манталитет, характер, чувство за дълг..съвест, все непознати територии в мисленето на МВР...
9
9
 
23
 
! Отговори
Безсрамници преди 6 години
Как не те е срам да сравняваш работник в хипермаркет, който се бъхти на смени и не знае какво е да изправи гръб, с редовия *** в МВР, който на всичкото отгоре получава 20 брутни заплати на изпроводяк за бездействието си. Що не напуснете и отидете в хипермаркет да видите как се изкарват пари и дали ако ти е ниска заплатата ще протестираш ?!
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да вдигат ама на лекари и учители , че иначе ще останем само ро ми и полиция в тая държава
7
9
 
18
 
! Отговори
жертванапрестъпление преди 6 години
Нещо не ми предизвикват съчувствие полицаите. По-добре да вдигнат заплатите на лекарите и учителите.
6
10
 
24
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
на който не му харесва в мвр да напуска системата ! аман от нахалници като вас само искате да лапате , за другите професии пари няма за майките няма пари за пенсионерите пари няма ама за вас вечно има униформи винетки отпуски не плащате осигуровки 20 заплатки кеш пара при напускане още да изброявам ли ?2 къде го има това освен в мвр е и още искате нахалници не ви е срам !
5
9
 
16
 
! Отговори
ясно преди 6 години
До Анонимен 1Работниците в хипермаркета и пр.работят без привилегии и издържат полицаите и това се вижда а за полицаите не може да се каже същото нали ги виждаме по улиците какъв позор са за родината са .....
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато си играеш на контра с народа,каква подкрепа очакваш на следващите избори,г-н Министър.Или е по важно да угаждаме на шефа,а
3
1
 
25
 
! Отговори
бай Спиро преди 6 години
Напротив, възможно е при този бюджет ! Съкращаване на всички паразитни структури в МВР ! Например, най-корумпираната структура /не е КАТ/ Материално техническо осигуряване и почивно дело с над 3000 служители ! Съвременните фирми предлагат пълна логистика и сервиз. Вместо да се тъпчат във ведомствени почивни бази, може да се предлагат ваучери за почивки. Професионалните организации на хотелиерите с радост ще откликтнат. Всички столове и барчета на кетъринг без наем ! и т.н.т. ...!
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съкратете администрацията в МВР наполовина и ще има пари за редовите полицаи ,съкратете администрацията в останалите министерства ,съкратете БРОЯ на министерствата и ще има пари за образование.,армия и здравеопазване
1
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато заплатите в хипермаркетите надминават тези на полицаите, министърът да се замисли дали няма да остане без подчинени.