Благоевград: 30 години назад, комунизмът вече си отива, но...

Дипломатическият корпус обнови югозападното градче
27 юни 2017 14:30, Анисия Иванова
90

Връщаме се 30 години назад в историята към посещението на дипломатическият корпус в Благоевград.

Заради високата визита целият център на града е обновен. Това е и последният мащабен проект на социализма, разказва Bulgaria ON AIR.

Новината, че Благовград е сред избраните да посрещне представителите на дипломатическия корпус идва от най-високото място в държавата - местната власт получава задача за една година и седем месеца да промени облика на града.

В проекта влизат площади, културни и административни сгради, алеи, атракциони и нова канализация. За реализирането му са избрани водещи архитекти по това време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТ*п ли си бе? :D :D :DОт 80-та до 85-ва пада до17 милярда и се качва до 20 отново до 90-та година. А що не кажеш, нещо за след комунизма, а? От смешните 10 милярда, БВП се качва до 50 милярда. Провери малко в гугъл, а не ми говори за смешните ти енциклопедии.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
encyclopedia of the Developing world Thomas M Leonard Volume 1 2006The statesman's year-book 1987-1988 MBGrapfic 1987Прочети тия и ще ти пратя още 5-6, пък може първо да минеш през официалния сайт на световната банка, там също пишт доста неща.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
62 САм си каза че не си търсил ама говнориш. :D Бвп-то се е покачило с почти 90% той ми говори не е мръднало хахахахахаха. :D И говорим от 77-87 планът, дори в стари енциклопедии на англичани и американци ще го намериш, а на по-стари и по стари планове. Не съм сигурен за един период за енциклопедиа от 86-та година която говореше за период планиран с 90% прираст за 10г, а те достигат 103%. Английски икономисти се дивяха в книгите си, той ми обяснява че бил същият. :D
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
57 е джи-пи колко да взима? 700заплата и като сложиш бонусите от всеки записан при теб ... Колко става? Джи-пи и в България взима 600лв ама като сложиш колко човека са при него стават 1500-1800лв.
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКак по-точно гърми от 80-та до 91-ва година? Имаш късмет, че ме мързи да търся информация от по-стари години. От 80-та до 91-ва точно с нищо не се е променил БВП. От 20 милярда си остава 20 милярда :)
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
47 ето пример със саит superjob ru виж там, пиши си професията и какви пари дават. За програмист 4300лв първоначално заплащане, тук сума ти приятели се засилиха сега се радват на 2500лв. Единия чака да му свърши договора и заминава за Русия с уговорка за 4900лв заплащане. Данъците са 1/2 от европейските, че даже и фирмата му плаща самолетния билет, да не се лашка 3 дена с автобус.
52
0
 
1
 
! Отговори
До 50 преди 6 години
capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/01/15/2454459_nasledstvoto_na_soca/Доклада на Младенов. Вземи попрочети малко
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 38По време на уж "комунизма" бяхме 3-ти на Олимпиадата в Сеул и космическа държава... Сега сме.... По какво си "изоставал" не знам? Вероятно си бил двойкаджия в училище, защото много се държеше на образованието и за това ти е "виновен" "комунизма"... И не ти е достигал бала за нито едно висше училище, но сега е ОК щом можеш да извадиш пачка!?
50
1
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 6 години
Първо кои са тези които ходят в Русия? Познавам страшно много емигранти в най-различни държави, като дори такива в Южна Америка и Африка, но съвсем честно ти казвам не познавам нито един човек избрал Русия. Защо е така е лесно обяснимо - в Русия заплатите са не много по-високо от българските, като в много региони дори и по-ниски от българските.Само на 300 км. от Москва един общо практикуващ лекар взима около 700 лв.
49
0
 
0
 
! Отговори
IQ преди 6 години
До Анонимендо 43.....значи братовчед ти за нищо не става..с две леви ръце и интелект като на ***...нормално!а може да е наследствено !!!!!
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 Затова ли осъдиха Бай Тошо? А не чакай ... не успяха да докажат че е имало 3 фалита ... а били 3 кредита. :D Това ли е фалит? Чул - недочул. Ама хайде да видим данните на най-големите комунисти ... световната банка. Слагат България на 25-то място по БВП и на 4то място по разрастване на икономикатата като % в период от 10г. Та как фалира държава когато е в очевиден възход на икономиката? Може би заради това не осъдиха Бай Тошо, :) БВП-то ни гърми от 60-те до 89.
47
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Капиталист демократАз от както се помня си имам тоалетна хартия, а съм роден през 70-та година... Това, че си карал през "комунизма" без тоалетна хартия е твой личен хигиенен проблем и не е необходимо да ни занимаваш с него! Явно, като "демократ" си преоткрил тоалетната хартия и ползите от нея! Сега има банани и през лятото, но.... без какъвто и да е вкус и нямат нищо общо с тези от 70-те и 80-те години, които купувахме само през зимата, но бяха несравними със сегашните б.клуци!
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
днес в България е последна дупка на *** ЕС, Островът вече се спасява, останалите да гледат араби и паради. тва е
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 50Мани, мани...като им почнеш с фактите, тролчетата млъкват на секундата
44
7
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
4-ти в света по кое? По какво разрастване изивнявай?По време на соца България фалира 3 пъти поради и изостанахме значително от нормалните държави (Всъщност този ефект се забелязва навсякъде където е минала комунистическата чума. Например Гермяния, дори към днешна дата се усеща как източна Германия е по-назад от западна Германия. Корея същата история, един народ, но забележи стандарта в Южна корея и стандарта в Северна.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В запада те гледат като ***, по зле отколкото ''ром'' в България, а в Русия те гледат като брат. Открий разликите, ама нормално като те избива комплекс на мазохизъм и аристократични мечти. :D
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45Е ти тука се *** :D :D Моля те, самоубий се
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 43Къде по-точно си бил в Русия, че ми е интересно? Пият некачествен алкохол по цял ден,само за да забравят за мизерията, в която живеят.А за бравчеда ти хич не ме е*е. Като е *** и ходи да чисти тоалетни, така ще бъде. В Русия и да си платиш наема няма да можеш, с пари от чистене на ***.
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия дето ходят в Русия, се връщат с пари, за тях никой нищо не казва. Как младо семейство отива до Русия за 4г връща се и си строй къща, купува коли и си почва бизнес. Колко от другарите ни в Европа са се върнали с пари от ЕС? С толкова колкото 2 седмици да се правят на патрони в тука, и после пак 11 месеца къта центове от закуски за тия 2 седмици на патронлък. Гледал съм го този филм много пъти.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
другари - нашият народ е ляв по убеждение, с големи мераци за лично притежание, което ни доближава до капитализъмът, но все пак оставаме левичари.