Благоевград: 30 години назад, комунизмът вече си отива, но...

Дипломатическият корпус обнови югозападното градче
27 юни 2017 14:30, Анисия Иванова
90

Връщаме се 30 години назад в историята към посещението на дипломатическият корпус в Благоевград.

Заради високата визита целият център на града е обновен. Това е и последният мащабен проект на социализма, разказва Bulgaria ON AIR.

Новината, че Благовград е сред избраните да посрещне представителите на дипломатическия корпус идва от най-високото място в държавата - местната власт получава задача за една година и седем месеца да промени облика на града.

В проекта влизат площади, културни и административни сгради, алеи, атракциони и нова канализация. За реализирането му са избрани водещи архитекти по това време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
41 Бил ли си в Рушия? :D Е аз съм бил, доста по-добре от нас живеят. А в ЕС като чистач на благородни фекалий, ти връчват 1 пачка, като платиш това, че наема, храната, застраховка еди какво си оставаш с 1 голям среден пръст в ръката. Братовчеда нали изкара 3 г там, да чисти чинии, щели да го повишат 2 работи работеше, върна се 10кг по лек, с 2000 евро. Внушителна сума за 1г спестяване и лишения. Хвърли всички документи и каза че при тия *** повече няма да стъпне.
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАК ПЪК ЕДИН ОТ ВАС, МРЪСНИ ЧЕРВЕНИ ТРОЛЧЕТА, НЕ ОТИДЕ ДА РАБОТИ В РУСИЯ ДА ЧИСТИ ***? ЗАЩО ВСИЧКИ СЕ БУТАТ НА ЗАПАД, КАТО ЩЕ РАБОТЯТ ЗА "ЖЪЛТИ СТОТИНКИ"? СМЕШНИЦИ СТЕ
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 38АХАХАХАХАХХАХАХАХКЪДЕ ГИ ВИДЯ ЖЪЛТИТЕ СТОТИНКИ БЕ? ХАХАХАХАХАХАХЖЪЛТИ СТОТИНКИ САМО В РУШИЯ ЩЕ ВИДИШ :)))
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28"днешната евроатлантическа мизерия"Яж ми к*ра, ***. Ясно е, че си ***, беден и необразован ***. Само недей да говориш от името на всички :)
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
33 Като например кое? Защо тогава бяхме 4ти в света по % на разрастване, а сега ме е срам да погледна? Как държава след загубила война и в руини стана за 45г 25та в света(БВП), а сега свободни с преход за 25г станахме 80ти. Ти що не бегаш по Гейропа щом толкова искаш капитализъм? Нали всички комунисти, не можете да ги траете, ходи да търкаш тоалетни за жълти стотинки, 1 месечно ще качваш снимки с пачки в фб, после ще ги даваш да преживяваш.
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мечтата на всички комунисти - да достигнем стандарта на Куба, Северна Корея и Венецуела.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
30 ти в каква пещера си живеел че си нямал тоалетна хартия? Не ходех на запад ама прекарвах 15 дни на море и 15 дни планина и след всяка почивка се връщах с 50% от парите с които съм тръгнал. И най-приятното беше че заключвах къщата само когато отивах на почивка.
31
1
 
9
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
не знаех, че думата "ястреб" се цензурира....е добре, Росен Плевнелиев не бе от посочения вид птици....просто бе платена креслива истерична ***......и измислен фалшив паркетен лъв...бивш комсомолски секретар... Той отлично се справяше с носенето на костюми и нищоговоренето, нещото, в което партийните секретари са най-добри!!!
30
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие дето милеете за комунизма кво дирите още тук? Ей къде са Куба, Венецуела. Ама все по гнилия Запад ходите. Все западни стоки търсите. Децата Ви как ще ги посъветвате ако затърсят късмета си в чужбина, в "Гейропа" или в Русия да идат? А? Ама много строили по комунизма, та чак неможело да го боядисаш. Да строеше се, но в това време на Запад се строеше 10 пъти повече и 10 пъти по-качествено.
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
28 Теоретично и това не е социализъм, а повече клони към фашизъм. Социализмът е съвсем друга материя, изцяло изграден от обществото, а не за парите и индивидуализмът(капитализмът). Социалистическо общество не е имало никъде, никога, само в книгите на 10-тина автора и речите на Ленин. В буквалният социализъм, дори няма политици.
28
0
 
6
 
! Отговори
призрак преди 6 години
Благоевград: 30 години назад, комунизмът вече си отива, но отново победоносно се завръща!
27
7
 
2
 
! Отговори
Капиталист демократ преди 6 години
При комунизма нямахме тоалетна хартия и банани а при капитализма и демокрацията имаме тоалетна хартия и банани и можем да пътуваме на запад.
26
0
 
12
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
То гротеската в България е пълна, ако се замисли поне малко човек. На БСП им викат комунисти, макар там да има доста милионери, а пък най-видни демократи у нас са Бойко Борисов, член на БКП и бодигард на Т.Живков, Цецка Цачева - БКП, бившият президент и международен ястреб дори Роската плевналиев - комсомолски секретар от Гоце Делчев, Цецо апартамента и той, Иван Костов и жена му и те партийни величия...е нема такава държава......ахахахаха...всички са цоцали от БКП/ДС...
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизъм нямаше, ами социализъм - форма на държавен капитализъм. Въпреки недостатъците животът тогава беше приказка в сравнение с днешната евроатлантическа мизерия. Това време никога няма да се върне, България е капиталистическа страна от третия свят, депо за черноработници и евтини суровини и винаги ще си остане такава, a българите ще бъдат вечни наемници, тресящи се от страх, че ще останат без работа, че ще изгубят ипотекираното жилище, че ще останат без средства за същесествуване.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чух двама старци да се разправят преди време, като гледаха как събаряха един стар завод изоставен от 1989, изглежда единият е работил там или е бил в строителната бригада.Защо го събарят?Това което построихме по времето на Бай Тошо, те не могат да го боядисат, затова сега го събарят, да не се срамят.
23
9
 
5
 
! Отговори
do 21 bluesky1 преди 6 години
Може и затова да са ни приели, а може и да са очаквали, че все пак сме запазили някакво цивилизовано мислене. Все пак освен нас приеха Полша, Чехия, Унгария, прибалтииците... При тях се получиха нещата. В Румъния също напипват верния път. Общото между всички нас е едно - когато на тях им споменеш Русия тея изревават, все едно ги гориш с нажежено желязо. А при нас - телешки възторг. Тая ирационална "любов" и носталгия ни дърпа назад със страшна сила!
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До всички които харесват комунизма - връщайте го, след като толкова ви допада. няма да има мутри, наркомани, молове, хипермаркети. ще има един класически соц интериор и екстериор - лошо нема. само дето всички младежи ме питат - ама как сте живели тогава. казвам им - с мерак и надежди брато. но, жените си бяха без пари, което си е , си е. не бяха толкова надути като сега.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До bonto Аз не съм гласувал около 10 години. Навремето, като зелен младеж, гласувах за СДС, после за ДСБ един път и това беше...гласувал съм три пъти през живота си...не симпатизирам на никоя партия...то как да симпатизирам, като ми се повръща от всички!!!!!
20
0
 
3
 
! Отговори
ЯМКС преди 6 години
За вас е пак Париж!
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toва което "комунистическия дикататор" Тодор Живков построи днешмите "демократи" евроатлантици вече 30 години не могат да го окрадат.