Благоевград: 30 години назад, комунизмът вече си отива, но...

Дипломатическият корпус обнови югозападното градче
27 юни 2017 14:30, Анисия Иванова
90

Връщаме се 30 години назад в историята към посещението на дипломатическият корпус в Благоевград.

Заради високата визита целият център на града е обновен. Това е и последният мащабен проект на социализма, разказва Bulgaria ON AIR.

Новината, че Благовград е сред избраните да посрещне представителите на дипломатическия корпус идва от най-високото място в държавата - местната власт получава задача за една година и седем месеца да промени облика на града.

В проекта влизат площади, културни и административни сгради, алеи, атракциони и нова канализация. За реализирането му са избрани водещи архитекти по това време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
14
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
ДО Номер 12 Съгласен съм, че това не е демокрация, или по-скоро е фасадна демокрация, такава, зад която се крият мафиотски, олигархични, корпоративни интереси... Съгласен съм и с това, че поне 90% от управлявалите ни тези 27г. са с БКП/ДС бекграунд. Но я ми кажи нашите приятели от НАТО и ЕС защо ни приеха такива??? Ще ти отговоря: защото не ги интересува, кой ни управлява, важно е да е тяхна марионетка и послушко в геополитически план!!!
17
0
 
17
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
От 6г работя в чужбина. Всяка година внасям около 50000лв в България. Плащам данъци и осигуровки в чужбина. Познавам отблизо мечтаният ви капитализъм, където човек има стойност само като оръдие на труда. Нещата не са като от филмите и разказите на съседите дето бачкат там. Заплатата ми е добра за стандарта на страната където работя, но искам да се върна в Бг. Ама как? Няма вече лада7-ца, няма кореком, няма дънки Панака и Ромика. За това само кацам в София и газ за Корфу. Сори.
16
4
 
10
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
До Генади бившия комунист от герпСега българинът яде по-дебелия банан, на тебе може и да ти харесва, но на българина - не
15
2
 
7
 
! Отговори
bonto преди 6 години
До ГенадиАма тея дето си им сложил герба па най-малко имат пръст в тея постижения. Айде бе тиквата на кой беше бодигард на баба ми ли? Дали па не е имал привилегии или е вода не напита.Днеска и предишната Ви транспортна министърка обясни, че всичко дължи на руската си връзка.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Генади (14)И това не е заслуга на ГЕРБ!!!
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така или иначе, тогава за Благоевград това бе, като шестица от тотото. Селският му облик се смени с хубав център, който функционира и до днес и радва жители и гости. Разбира се по стар комунистически обичай имаше и недомислици, но плюсовете бяха много повече от минусите. Смени се голяма част от подземната инфраструктура - тръби и кабели. Този тарикат от интервюто - другаря Причкапов по една случайност бе тогава председател на ОК на БКП, така че да не си слага заслуги. Дело е на цялата държава!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двегодишно дете умря от глад в Ловеч. Детето е починало на прага на болницата в областния център. Системно недохранване и лошо отглеждане е била причината за смъpтта момченцето според съдебния лекар.
11
0
 
8
 
! Отговори
bonto преди 6 години
До bluesky1Прав си добре е да помислим независимо на коя партия симпатизираме. Ама виж, че ние си ги избираме еле па последните няколко избори поред и им се кефим на простотиите по телевизията.Обаче и обратната опция не е опция. Преди няколко години няма да забравя, когато от един от протестите предлагаха касиерка от автосервиз да влезе в парламента. Е много сори уважавам всички професии ама нема нужда да завися от такива!!!Нема политици, нема хора за нищо освен да крадат останали
10
4
 
7
 
! Отговори
до bluesky1 преди 6 години
Къде пък ти видя демократично в близката ни 25 годишна история?Това е пост-комунистическо управление. Същите номенклатурчици до 89-та и децата им се надпреварват да издевателстват на държавата. Комунистите кожата си сменили. Не търси при нас демокрация. Другарите все още не дават да се случи
9
1
 
14
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Социално - икономическите и демографски "постижения" съща са "уникални", а именно - милиони мигранти в чужбина, загинала провинция и село, липса на индустрия, има само малко АЙ ТИ сектор, ....а изнасяме сериозно и леки жени за запада, маргинализиране и опростачаване на населението...!!!
8
4
 
10
 
! Отговори
do Boko bo преди 6 години
Докато има хора, които смятат, че държавата им е длъжна да ги храни без те да са дали нещо на нея България нама да се оправи. От друга страна тези, които дават трябва да изискват от тази даржава и ако и това не се промени няма да се оправи.Докато има хора обясняващи, че през комунизма и то в България е било добре аз не смятам, че тази държава изобщо трябва да се оправя.
7
4
 
18
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
За оценката на 45 годишното комунистическо управление, нека оставим това на историята, ако някой някога я търси да я опише такава, каквато е била! Можем обаче да помислим, независимо, кой какъв политически цвят харесва, какви са постиженията на България вече 27 години "демократично" управление..... по моему са доста скромни....некачествено ново жилищно строителство, няколкостотин километра некачествени магистрали иииии....10 санирани панелни блока, за милиони евра, 8 от които в Благоевград!
6
8
 
10
 
! Отговори
mdaa преди 6 години
До Boko boИма 3 варианта: или си на 15 години и си нямаш представа за какво говориш, или си дърт комунист, на който промените са му спрели кльопачката, или просто си мързелив некадърник който си мисли, че държавата трябва да го дундурка с в биберон в устата.
5
13
 
6
 
! Отговори
боко преди 6 години
направили сте на морето дупка... между другото сега центъра на Плевен го ремонтираха по европрограма и изглежда по- добре от недомислените мраморни (!) плочки,п о които зимъс си чупехме краката и камениновите такива, слагани по времето на тоя корпус. тва че сте там село и няма пари завас ... не е мой проблем...
4
10
 
8
 
! Отговори
хахахахахаха преди 6 години
днес. ру, що не се върнете в 681 ,а? Още повече тогава сме били велика европейска сила, победила най-голямата европейска империя, не като съветския васалитет... Искате да кажете колко добре сме били под крилото ви... Смешници!
3
14
 
23
 
! Отговори
do Boko bo преди 6 години
Липсва ли ти комунизма? Ми отиди да му се радваш в братска Северна корея. Сал там остана. Ти докато си се радвал на партийното си билетче, други са чукали камъни някъде, щото например казали нещо. А на 3-ти ни се искаше да идем да поразгледаме света, но свирепи граничари ни пазеха да не ходим да гледаме загнилия свят.
2
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Boko boНещастник!
1
31
 
34
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Ама много лош тоя комунизъм. Я виж ти кво е правил! Без евро програми. Ама как е мъчил хората. То всъщност днешният Благоевград е бледо отражение след 30г. Лош, ама много лош комунизъм. Сега чакам глупаците с приказките за корекома, ладата, банананите и телевизора кристал.