Златева зове: Спокойствие за председателството ни!

Нито министър, нито директор вземал сам решения за НДК
17
Златева зове: Спокойствие за председателството ни!
Снимка: Facebook

Бившият вицепремиер Деница Златева заяви, че е много важно да се успокои ситуацията след уволнението на директора на НДК Мирослав Боршош и промените в Съвета на директорите.

Като мотиви за тази стъпка спрямо Боршош настоящият ресорен министър Лиляна Павлова посочва системно неизпълнение на указанията и поставяне под съмнение на доброто управление на дружеството. От своя страна в социалните мрежи бившият вече директор коментира, че отказва да подписва нови обществени поръчки и говори за поставяне на условия, които не отговарят на правилата и закона.

"Нека да оставим, ако има наистина сигнали и проверки, ресорните и компетентните органи да си свършат работата, така че екипите да имат спокойствието да могат да подготвят председателството", призова бившият вицепремиер за европредседателството, която коментира и своята работа в рамките на служебния кабинет "Герджиков".

По думите й всички дейности, които са били свързани с преустройството и модернизацията, както и с адаптацията на сградата на НДК за нуждите на председателството на Съвета на ЕС, са определяни и обсъждани в много широки формати.

"Това не е било еднолично решение – нито на мен като принципал на дружеството и ресорен вицепремиер, а още по-малко на изпълнителния директор или на висшия мениджмънт на НДК", подчерта Златева пред БНР.

Тя каза още, че подготовката на едно председателство не се извършва нито само от ресорния министър или само от изпълнителния директор, а зад тях стоят изключително много хора, които работят.

Ние не сме се занимавали с увеличение на капитала или възлагане на други допълнителни дейности по вече действащи обществени поръчки. Нашата основна задача беше в едно тясно сътрудничество с всички институции да финализираме допълнителни изисквания, защото обхватът на ремонта на НДК от 2016 г. е правен на базата на идеен, а не на технически проект, подчерта Деница Златева. По-думите ѝ, това е така, тъй като в предишното правителство на Бойко Борисов се е взело решение обществената поръчка, техническото задание, да бъде правено на базата на идеен проект.

Тъй като технически проект не е бил правен, това наложи в рамките на три месеца и със строители, и с възложители, и с всички други институции да обсъдим и приемем необходимите допълнителни дейности, така че да отговорим на изискванията за провеждане на събития от председателството, обясни бившият вицепремиер за европредседателството.

По думите й обхватът, който са предложили строителите и работната група, е бил по-голям, отколкото средствата, които са отпуснати.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Obunr преди 1 година
Nikakva prozrachnost i publichna info za planove, skizi, programi, posledovatelni stapki, pokupki, naznachenia, deistvia...hei taka djass bg narodnite milioni v nistoto...sha vi goni mechka...tesi si vaobraziavat che sa feodali i bg narod im e vasal...ei taka se rajda terorizmat...
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Права е и народа подкрепя. Нека осигурим спокойствие на правителството и премиера Борисов поне още 10-15 години да управлява и да изведе държавата до нови върхове! Виждате, успехите са големи
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойствие няма защото чужди сили искат да затрият България и не спят за разлика от политиците ни.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
браво Наде
9
2
 
9
 
! Отговори
Надето преди 1 година
До 7

В парламента и разните му там институции е по-зле и от ц.иганските катуни и индийските сериали,взети заедно.Не можеш да му хванеш края кой с кого е баджанак.Всеки или е спал с всеки,или е роднина с всеки,а може и по-роднинско му да са се уважили.Ужас! :-)
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 7 хоризонталната колаборация е задължителна на държалните
слуШители.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
задържишли се в един колектив повече от две години. ЗНАЧИ СИ В МАФИЯТА.! виж кака Данче.
6
0
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Жената на Москов е в ампира Ралица Радова Москва,която като всички калинки се е бетонирала в социалното министерство от 2003та година и е несменяема.Ужасно неприятна жена-ниска,дебела,нагла,безочлива,невъзпитана и п.роста.Тази Златева му е ученическа любов и според жълти вестници те просто се ч.укат отвреме навреме.
5
3
 
6
 
! Отговори
ист преди 1 година
Чрез Златева БСП показа, че партийният им интирес е над държавния.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този позитански кадър успя в рамките на едно служебно правителство да напрви такива поразии, че сега два редовни мандата не могат да изринат акито.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всеки ще бъде уволнен ако не краде и неучаства в кражбите НА КОЛЕКТИВА.– ИЛИ СИ С КОЛЕКТИВА ИЛИ ВЪН.
" ПРОИЗВОДСТВОТО НА БРАК Е СРАМ ЗА ЦЕЛИЯ КОЛЕКТИВ"
лозунг от СОЦА.
2
2
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Щом е влязъл в конфликт с Л.Павлова човека може и да е свестен ,независимо ,че е член на бандата- БСП.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е съпругата на Менгеле.Пфу!