Мюфтийството зове: Не загърбвайте евроценностите!

Ислямофобията ще подпали етническото килимче
Обновена: 28 юни 2017 21:59 | 28 юни 2017 21:52,
72
Мюфтийството зове: Не загърбвайте евроценностите!
Снимка: архив Reuters

В третия ден от свещения празник Рамазан Байрам беше извършен акт на агресия и насилие на ислямофобска основа. Нападението е изключително дръзко, безпардонно и нагло, се посочва в декларация от Главното мюфтийство, разпространена в медиите, във връзка с нападение на млади жени срещу други, носещи забрадки.

От там определят случилото се като изключително тревожен акт, "от който не само българските мюсюлмани но и всички други нормални граждани, изповядващи различни религиозни ценности са погнусени и потресени от подобно нечовешко поведение".

Още по темата

"Мюсюлманско изповедание - Главно мюфтийство остро осъжда този фашистки акт на насилие, породен от омраза към исляма. Пряка отговорност за това престъпление носят политиците, политическите фракции, медиите, журналистите, учените, които насаждат етническа и религиозна омраза в родината ни за да спечелят политически, икономически и финансови дивиденти", се посочва още в декларацията.

От Главно мюфтийство призовават българската общественост да застане против настъплението на национал-популизма и ислямофобията. Отдалечаването ни от Европейските ценности и демократичните норми ще допринесе до нарастването на пропастта между отделните религиозни и етнически групи. Ако Европа, и в частност България, иска да бъде голяма и силна трябва да се бори с ислямофобията, както се бори с други сегрегации, пише в декларацията.

"Ако държавата и компетентните институции не вземат адекватни и конкретни решения за преустановяването на ислямобската вълна в България, мюсюлманската общност е силно притесненa, че може да се подпали етническото килимче от чийто дим да се засегнат всички мирни граждани на Републиката", предупрежава Мюфтийството.

От там предупреждават още, че тази история вече е преживяна веднъж на Балканите, но Главното мюфтийство няма да бъде част от подобни събития. Според тях е редно българската общност да застане против национал-популизма и ислямофобията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
21
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ИСЛЯМОФОБИ , БЪЛГАРИТЕ СА ТЪПАНАРОФОБИ !ИСЛЯМСКАТА РЕГИГИЯ Е ТЪПАНАРСКА РЕЛИГИЯ !НИКОЙ НЕ МРАЗИ НОРМАЛНОТО ,МРАЗИ СЕ НЕНОРМАЛНОТО !
10
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хюго бос Били сте се ,дръжки . Добре, че беше дядо Иван !
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Исляма ще го подпали ,ама с оръжието от,, демократичните,, страни като САЩ и България - Гарантирано от Герб.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯ То пък едни ценности . Няма мама, няма тате. Има два -три -четири пола . Да ти таковам европейските ценност ...и.Содом и Гомор и ценности .
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешка - не ислямофобията, ИСЛЯМЪТ ще го подпали.
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак почнаха да развяват "етническата стабилност".Да ви организираме още една екскурзия? Че тая от лятото на 1989-та нещо сте почнали да я забравяте. Много бързо ще се стабилизираме етнически.
5
2
 
21
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
Вижте сега, налага се да уточним някои подробности:Евроценност е толерантността към другите хота, които споделят евроценностите! Да!Но в никакъв случай НЕ Е евроценност толерантността към хора, които НЕ споделят евроценностите! Не е!Тази разлика може да изглежда малко сложна, но е съществена! Всеки, който иска да разбере кои са евроценностите, следва да я осмисли и осъзнае!
4
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръгнали мюсли да ми говорят за толерантност... а вие толерантни ли сте към християните?Даже прекалено много ви търпим и това се превръща в проблем. Тъй че си налягайте *** и се надявайте да не стане по-зле.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толерантноста,в един зверилник!Е равносилна на самоубийство!Николай Хайтов
2
3
 
31
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Евроценности - ислямизация, ц.иганизация и гей паради.Да ви с.ера на евроценностите !
1
3
 
20
 
! Отговори
Хайде преди 6 години
Вие си гледайте ценностите на Аллах.Другите не са Ваша работа.