Той е на 94, микробиолог: Не пуша, не пия, последното ще го скрия!

Д-р Йордан Танев е най-възрастният практикуващ лекар в България
28 юни 2017 12:30,
33

Микробиолог по професия, по душа - винаги свързан с медицината. След 3 месеца д-р Йордан Танев ще стане на 95 години, но не спира да работи, да чете и да се интересува от новостите в професията.

"Умереност във всичко. Не пуша, не пия, а последното ми позволете да го скрия", сподели с усмивка пред Bulgaria ON AIR д-р Танев.

Някога родителите му настояли да се занимава със земеделие. На 10 години обаче паднал от кон и счупил тазобедрената си става. Пътят му към земеделието приключил с инцидента и се отворила вратата към медицината.

И така до днес. Почти на 95 години д-р Йордан Танев е на пълен работен ден в диагностична лаборатория. В конкурса по инициатива на "24 часа "Лекарите, на които вярваме" д-р Танев взе наградата за най-възрастният практикуващ лекар у нас.

Освен него, над 400 лекари, спечелили доверието на своите пациенти, бяха номинирани в конкурса. Председателят на парламента Димитър Главчев връчи наградите на трима млади и трима опитни медици, отговорили на пациентските очаквания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
do 18 преди 6 години
mi ti da ne misli6 4e kato otide6 pri nqkoi mlad 6te znae pove4e ot nego kato znam sega kak si vzemat izpitite
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да е жив и здрав! Апропос, много лекари знаят какво е нужно за човек да е напълно здрав, но имат сметка той/тя да бъде вечния пациент и му изписват лекарства...
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жив и здрав ! Повече като него да има !
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поклон, докторе! Жив и здрав да си!
23
3
 
5
 
! Отговори
Гошко преди 6 години
До няма значениеПроблема е че комунизма (така тачен именно от тези възрастни хора),които вместо да се радват на старините си спокойно като нормалните хора в белите страни са задължени да работят за да могат да оцелеят.
22
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво почвате веднага глупости за човека - той си се шегува, а веднага почвата с простотиите си. Много изоставате умствено.
21
6
 
10
 
! Отговори
БХ преди 6 години
До МераклияОткога когато мъж, макар и дърт, прекарва млади булки е сексуално извращение? Ех тези евроатлантически ценности!
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проф. Миленков, патоанатом от град Пловдив. Роден е през 1924 г. и още работи.По отношение на цигарите. Напишете в Гугъл: Фео Мустакова.Световно известна балерина.Танцувала на най-големите сцени. Родена 1909, умира през 2011г на 102 г. От съвсем млада до смъртта си пуши по 2 кутии на ден.
19
4
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Анонимен20разликата между случаИ и случаЙ не те определя кой знае колко по нависоко от консуматорския планктон
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека е от стария материал,жив и здрав!А сегашните млади хора в 89% от случайте са само консуматори.Нямат минимални трудови навици,а да не говорим че им липсва и домашно възпитание!
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО , БРАВО БРАВО !!! Един достоен човек ,за разлика от фолкаджийките например,които вземат хилядарки,за да разболее умствено населението.
16
21
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
поредния счупен пиар. кой нормален човек ще отиде при 90 годишен лекар? моралфаговете по надоле дали ще са съгласни децата им да имат 90 годишна учителка в детската градина? или може би ще заведат наследниците си не в токуда при сериозен проблем, а при 90 годишната квартална общопрактикуваща? тия горе болни ли са по главата, или нас имат за улави?
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако смяташ, че заради пенсионерите не можеш да си намериш работа, значи трябва да седнеш да си помислиш, какви са ти личните способности и качества.
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със сигурност възрастта взима своето, но да твърдиш, че един възрастен човек не става за работа е много ограничено. Ако си в час с главата и добър в работата няма никакви проблеми да работиш. Много от младите въпреки младостта си в главата нямат никой, така че тяхното извинение не знам, какво е!?
13
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на човека. Когато си добър в работата си и най-вече си работлив, граници няма. Човек не трябва да се спира, застоя е пагубен и за млад и за стар човек. Живота е движение и физическо и умствено.
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да е жив и здрав доктора!
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичага !
10
6
 
31
 
! Отговори
до няма значение преди 6 години
Пенсионерите ли са виновни, че 99,9% от емигрантите сте бездарници с високо самочувствие, които не ставате за нищо, а искате да получавате по 2000 лева заплата!Ако човек има знания и умения, може да се реализира и в България - поне в София и Пловдив е така - работа има за всички!Ако нямаш знания и умения - отиваш да миеш чинии в Англия и да гледаш старци в Гърция, това е!Стига сте обвинявали пенсионерите и правителството, че не знаете и не умеете нищо!
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала, докторе, жив и здрав да си!
8
0
 
26
 
! Отговори
Митак преди 6 години
Па и за нормални - човек когато е научен на труд си личи отдалече, независимо от годините. Има млади колеги, които ги мързи да се вдигнат от стола, има и стари, които по цял ден не сядат. Възрастта не винаги може да опише състоянието на човек, особено в професия,в която се работи с ум. Просто в България много хора решават, че като могат да бъркат пясък и цимент и са стигнали върха на възможностите си.