Горещото време – бреме и за четириногите ни любимци

Нужна им е вода 24 часа в денонощието, съветва ветеринар
29 юни 2017 18:30,
5
Горещото време – бреме и за четириногите ни любимци
Снимка: Bulgaria ON AIR

Домашните любимци са по-уязвими на летните горещини дори и от хората. В зависимост от породата на кучетата, стопаните трябва да се съобразят с температурните вариации, на които четириногите могат да издържат.

"По-възрастните кучета са по-застрашени от жегите. Не бива да ги оставяме в колата дори на сянка, защото само за 5 минути е възможно да получат белодробен оток", посочи пред Bulgaria ON AIR ветеринарният лекар Милена Панчева.

Тя посъветва да подсигуряваме на животните вода 24 часа в денонощието, а ако сме решили да ги заведем на плаж или разходка задължително да предпазим лапичките им от горещия пясък или асфалт.

"От началото на летния сезон има не един случай на "прегрели" кучета. Симптомите на хипертермия са сходни. Трябва да следим за учестено дишане, повръщане, разтройство и поява на пяна в устата. Ако забележим някои от тях е добре незабавно да се опитаме да охладим животното и да му дадем вода", допълни още д-р Панчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който има добро сърце да остави една паничка вода за животинките на улицата! И те душа носят, и на никого зло не правят! Дано има повече добри хора сред читателите на Днес
4
2
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
Аз си имам едно *кученце* Красавица , държа я на синджир в Къщичка .Но тази моята е за Виц - пускам помпата от Кладенеца и я поливам - обръща се и се наглася да я изкъпя , после се оглежда в локвите дали е красива . Абе жена .
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само пълен "интелект" ще остави животно в колата в това време...
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МОЕТО КУЧЕНЦЕ СИ ИМА ВЕНТИЛАТОР.КАК СЕ РАДВА ГОРКОТО.
1
0
 
11
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Грижете се за домашните си любимци. Като сте си ги взели да ви радват, ще трябва да ги обгрижвате.