Синът на Йотова – нито член на БСП, нито симпатизирал на партии

Марин бил по-скоро с десни убеждения, харесвал личности и идеи
Обновена: 1 юли 2017 14:30 | 1 юли 2017 14:25, Камелия Цветанова
36
Синът на Йотова – нито член на БСП, нито симпатизирал на партии
Снимка: Кадър Нова тв

Синът на вицепрезидента Илияна Йотова – Марин Йотов призна, че има по-скоро десни разбирания, а не леви, макар че майка му е социалист.

"Аз бях на 21 години, когато казах на родителите си, че не искам да живея повече с тях. Още учех тогава и започнах веднага работа, за да си покривам поне частично разходите. Първата ми работа беше в кол център", спомня си Марин.

"Не съм член на БСП, мога да кажа, че моите възгледи са по-скоро десни, отколкото леви. По принцип не симпатизирам на партии, симпатизирам на идеи и на личности", обясни той пред Нова телевизия.

Синът на вицето призна, че е избрал доста по-различна кариера от тази на майка си и на баща си, който е един от най-добрите лекари в България.

Към медицината нямал влечение, а за политика нито се чувствал подготвен, нито имал желание да се впуска в нея. Така че станал банкер.

"След завършването ми на гимназия те имаха доста голямо желание да уча в чужбина, дори бях приет в университет в Белгия, но на този етап реших, че искам да остана в България, не исках да сменям средата, но само година след това съжалявах. След като завърших бакалавърската си степен реших да видя какво е това да живееш в друга държава и заминах да уча в Лондон“, сподели още Марин.

Въпреки това отишъл там с ясното съзнание, че  е само за година – две, докато си изкара магистратурата.

След това се върнал в България, защото било по-лесно да живее близо до семейството си, но пък твърди, че никога не е използвал протекции от майка си.

"Не съм използвал връзки, работил съм в две банки, а там връзките не са важни, важното е това, което показваш. Никой не си избира родителите и не виждам защо трябва да се притеснявам от нещо, напротив имам само повод за гордост“, коментира той и добави, че никога не му е тежала фамилията Йотов.
 
Като дете на известни родители обаче нямало как да не се съобразява с това и не си позволявал да ги злепоставя.

"По едно време ми се беше появила идея да се кача върху ЦУМ и да скоча с бънджи надолу, но реших, че няма да се отрази добре на репутацията на родителите ми“, сподели Марин Йотов.

А иначе като дете на много заети с кариерите си родители, най-много страдал от липсата на време и внимание. Прекарвал повечето време с баба си и дядо си.

"Не си позволявам да критикувам майка ми за работа й, не съм на нейното ниво, но пък винаги съм бил свободен н да си изразявам мнението пред нея. Аз знам какво й е, през какво трябва да преминава всеки ден и гледам да си говорим за различни неща, да я разведря“, сподели той.

За него Илияна Йотова е не само майка, но и изключителен професионалист и работохолик, защото за нея нямало вариант да не си свърши работата или да не го направи както трябва.

А когато решила да се кандидатура за вице на президента поискала подкрепа от семейството си и я получила.

"Това беше една от многото трудни битки, които е печелила, когато приключи гласуването й се обадих, тя не ми вдигна, звънна ми през нощта“, спомня си Марин.

През детството му била строга майка, но пък и той не бил от най-послушните деца и на няколко пъти "й изправял  косата".

"Към баща ми съм имал винаги изключителен респект и никога не му се е налагало да ми повишава тон“, каза още Марин и разкри, че това което публично не се знае на Илияна Йотова е, че е прекрасен готвач.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
26
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Като гледам майка му и аз нямам симпатии.
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето заради такива синковци, няма да се оправи държавата! Не бил член и не симпатизирал! То за какво ли му е да е член или да изпитва симпатии, при положение, че майка му го е осигурила до гроб. Или ще го направят бизнесмен или ще го турят да ръководи държавата един ден!
5
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
разбира се,че е с десни разбирания. мама е спестила 460 000 лв. а тати - малко повече. тати ги изкарал с лекарски труд, а мама?
4
2
 
39
 
! Отговори
ист преди 6 години
На 21 години решил да живее сам, и отишел в Белгия, после в Лондон. Не искал да го издържат, но имал пари. Да си призная - аз Голю Босев не съм го издържал. Не му харесвала политиката за сега. И Нинова е с десни разбирания, но е шеф на ляво-десна партия. Объркана работа. Ясен ми е - политическата *** фи я го подготвя.
3
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как па на всички русофили дежата им ходат да учат на запад, офффф тоя прогнил запад :))) е поне един няма ли, който да е ходил да учи в Масква
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравления че уважава знанията и труда на баща си,но и той като майка си е тръгнал по нанадолнището към хамп.арцун.янщината. Какво точно работи майка му и какво е направила до сега в живота си?Работи като политик и за 27 г след 1989г тя и управляващите ни партийно и международно организирани престъпници и терористи превърнаха страните от Източна Европа в ИЗТОЧЕНИ,от Западна Европа-в ЗАПАДНАЛИ,а Европейския съюз-в ЕВРО.ГЕ.ЙСКОАР.АБСКИ СЪЮЗ!Време е да ги проводим към Гуантанамо, Сибир и Белене!
1
8
 
15
 
! Отговори
Китай са добре преди 6 години
Prez 1989 година вместо да растрелят публично двадесет тридесет мекерета ограбвали БЪлгария като чужди шпиони и диверсанти те изгониха Др.Тодор Живков в който пречеше на крадците да крадат милиони безнаказано.Имаше седем степенна защита срещу нагли престъпници вкл временно на власт.Залавяха ги веднага.Та изгониха Бай Тодор и създадоха нагло престъпни групировки като ги маскираха като партии.вече доказано престъпни.През 1997 вместо да растрелят наглите крадци злоупотребили с власта ги скатаха