Скок на минималната пенсия от днес, става 180 лева

Промяната касае над 800 000 възрастни хора
77
Скок на минималната пенсия от днес, става 180 лева
Снимка: Булфото, архив

Минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст става 180 лева от днес.

Увеличението е с около 20 лв. Правителството е предвидило 280 милиона лева за поетапното увеличение на пенсиите до
края на годината.

Още по темата


Индексацията ще засегне 803 хиляди пенсии.

Всички пенсии, чиито размер е под новия минимален, ще бъдат приравнени на новия минимален размер.

От 1 октомври отново ще има увеличение на най-ниската пенсия и тогава ще скочи до 200 лева.

Необходимият ресурс за това увеличение до края на годината се оценява на 100 милиона лева, той ще бъде покрит от по-високата събираемост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: увеличениепенсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
22
 
! Отговори
маке преди 6 години
800 000 пенсионери на мин 500 000 дръжавна администрация 50-60000 полицай 40 000 военни от тях половината генерали и полковници и още илади и иляди хрантутници ааааааа пропуснах защитените другари дет закон не ги лови а кой ке бачка питам само
17
2
 
3
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
До Благодарен ПенсионерЩо ,ти да не си работил 300 % повече ? И ти си работил същата работа ! Осъвременяване на пенсиите се нарича набор 1948...
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Геноцида продължава.С това увеличение можше да си вземете свещи за .............. ....
15
0
 
13
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Стига сте коментирали отгоре отгоре само.Друг е проблема и то по-голям.За какво да внасям сега,акто тя все ще е малка.Осигурявам се доста над минималната и на 8 часа.Ама все около 150-180 се въртя при изчисление,дори с клас над 10 години.Е ,за какво да внасям въобще.Да не говорим,че ако не беше задължително това осигуряване, за 2 часа това НОИ фалирва!!!Искам отделна партида с олихвяване,както е във всички нормални държави и пенсионни фондове!!Не тая бездънна каца в БГ!То по-зле ще става!!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешното е че нито един пенсионер/изключвам 16/ не поства,а само пубери -философи са,,много в час" Абе мушмороци нито знаете,нито сте поживели за да коментирате неща които не са ви ясни. Блъскайте клавиатурата на вашите си теми и закачки.
13
1
 
15
 
! Отговори
до Пенсионер 1948 преди 6 години
И колко па да ти е добра пенсията бе ГРОБар,7-800 еврака или повече?!
12
20
 
6
 
! Отговори
Пенсионер-1948 набор преди 6 години
Гошо,аз съм пенсионер от 4 години,по времето на Боко и пенсията ми е добра.Тези малки пенсии са от малките заплати и евтиното осигуряване ,дете.Едно еда са ти удържали 250лева,а друго 25.Малките пенсии са рожба на зрелия социализъм и липсата на трудов стаж.Днешна пенсия на работил нормално няма как да е 180 лв.Няма заплати по 200 лева вече.Като плюете плюйте правилно.Като почнат да се рушат панелките ,пак ли Боко ще е виновен?/А те почнаха/ Ех ,дечурлига не видели и не живели!
11
1
 
29
 
! Отговори
Калина преди 6 години
СКОК - ХАХАХА!Бих признала сегашното правителство, ако приемат една година от мандата си да живеят с по 180 лв. на месец.
10
2
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Истината е че и това...увеличение нямаше да го има,ако не се бяха...заяли коалиционите партньори на ГЕРБ.Боко може да...ръси пари за какво ли не,но най го е...яд,ако се дават на пенсионери.Това са...загубени пари за него.Поради това се чудя,защо милиони пенсионери не му показаха...червен картон,а в болшинството си дори и не гласуваха на последните избори.Може би до следващите ще има...еволюция и всеки ще се коригира.
9
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега сме най развитата държава от пенсионери в ЕВРОПА.Още от времето на Живков бяхме на първо место по брой пенсионери / разбира се след СССР / Комунизма ни набута в панелки , направи ни бързо пенсионери и инвалиди и си отиде.
8
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До нямаше нуждаНаистина е така ! На всяка новина все пенсионери дават пари на ало измамници и то не по 100 или 200 лв. , ,а по 10 000 лв. ! Как са спестили тези пари щом не им стигат пенсиите ?!Това ме кара да мисля ,че пенсиите има са дори повече от достатъчни !
7
4
 
12
 
! Отговори
Благодарен Пенсионер преди 6 години
Благодаря на Бойко и Брюксел и НАТО!Сега вече наистина се усетих като европеец.Ето,най накрая чакането даде резултат.Гарантирани спокойни старини!Пукайте се от яд вие коити сте антиглобалисти,вие русофили,вие ненавиждащи прогреса,вие расисти и вие дискриминиращи малцинствата.Достигнахме Обетованата Земя!!Да живее Бойко,Брюксел и НАТО!!!
6
8
 
8
 
! Отговори
нямаше нужда преди 6 години
Нямаше нужда да увеличават пенсиите ! Пенсионерите живеят най-добре ,дори имат излишни пари за ало измамници ! Защо им увеличатате пенсиите след като нямат нужда ?!
5
0
 
10
 
! Отговори
Лайош Кошут преди 6 години
Лъвът се готви за скок
4
2
 
21
 
! Отговори
бягам от Бг преди 6 години
Индексацията ще засегне 803 хиляди пенсии..................Забележете ,че това са пенсионерите които получават минимална пенсия ,а колко милиона са пенсионерите общо независимо от размера на пенсията ?! Пенсионерска държава сме ! Младите бягат ,няма раждаемост ! Добре че гурбетчиите пращат ежегодно по 2 или 3 милиарда евро на близките си ,които харчат тези пари тук в България за да има пари за пенсии ,детски добавки ,здравни услуги и прочие
3
0
 
16
 
! Отговори
СКОК В НИЩОТО преди 6 години
Те затова нашите богати баби не излизат казината в ЛАС ВЕГАС
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пенсионер 1Спрете, че многото пари развалят човека!=виждам
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скок - 20 лева... днес бг, има и други подходящи думи в нашия език като: нищожно увеличение, микроскопично увеличение, но скок...