Агресия срещу лекар? Примитивно е, скочиха от БЛС

Съсловието предприема действия срещу нападенията над медици
47
Агресия срещу лекар? Примитивно е, скочиха от БЛС
Снимка: архив, БулФото

Агресията срещу лекар е израз на човешка примитивност и заслужава най-сурово законово наказание. Това се казва в позиция на Българския лекарски съюз по повод побоя над лекарката от "Шейново" д-р Албена Гагова.

От организацията посочват, че "за пореден път се сблъскваме с крайно недопустимо поведение към лекар, към лице, което полага грижи за здравето на пациентите, а в този случай се грижи за два живота - този на майката и на новороденото й дете.

Още по темата
Тежкият побой над д-р Албена Гагова, всепризнат АГ-специалист и уважаван лекар, е поредният израз на осъдително и недопустимо поведение към медик.

БЛС няма да остане равнодушен към тенденцията на агресия срещу медицинското съсловие, която придобива нереални измерения, стигайки до крайна фаза на саморазправа - тежък физически побой, се допълва още в позицията.

Българският лекарския съюз ще предприеме всички възможни действия за превенция на агресията и ще направи всичко по силите си, за да се увери, че законовият инструментариум ще сложи край на това грубо и неоправдано отношение към всички медицински лица, пише още в нея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е примитивно. Този път много учен човек, с лаборатория за генетични материали е нападателят. Науката иска жертви.
12
5
 
8
 
! Отговори
аз преди 6 години
До Анонимен 13---------------------------Ти при лекар за касова бележка ли ходиш,бе *** или да получиш здраве и живот.Като искаш касова бележка ходи да те лекуват в "Плод-зеленчук".
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно да ви призная и на мен ми идваше да разбия главата на един двама лекари наскоро.Искрено ви пожелавам да не изпадате в ситуации, когато живота на някой ваш близък е в ръцете им, а ти виждаш как те нехайстват и дори се дразнят когато ги попиташ за това как е пациента им. Много от тях са долни изнудвачи и ще те оставят да умреш ако не платиш!
10
0
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 6 години
Абсолютно си прав! Работех с един,изглеждаше сравнително нормално момче ама изведнъж стана веган,йога пушач на тревички и напусна работа за да живее в некаква комуна на село.Луда работа.Точно като сектант беше.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живеем в глобална цивилизационна криза.Битата лекарка не е по-различен прецедент от гребците с отрязани пръсти или прегазените на n-ския площад.Дълбоко съм убедена, че смесването на етноси и раси води до конфликти дори до чисто генетически дефекти и обедняване на генофонда на човечеството.Да, САЩ са пример за мултиетническо общество, но постигнато със строг ред и мощни силови структури в държавата.Жалко за Европа, жалко за нас.
8
1
 
13
 
! Отговори
няма оправия с тези преди 6 години
Законов инструментариум ненормалните не ги лови. Тук не е казуса с неграмотни *** и пияни, а с луд еко/био йога сектант. А тези станаха много и това е проблем за цялото общество. Луди, обсебени от смахнати йога и аюрведа идеи, с такива оправия няма. Размножават се с бясна скорост и зарибяват нови ненормалници. Иска си човека да си изяде плацентата и да даде и на жена си, вярва че това ще ги направи свръхчовеци, какво е една лекарка, която му пречи да постигне великата цел?
7
1
 
15
 
! Отговори
Ели преди 6 години
В затвора го изпращайте, а детето да го отнемат. С такива родители човек няма да стане, а толкова много хора биха го обичали и възпитавали добре.
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Примитивни сме и не държим на званието културни по техните представи. Като не им харесва да напуснат работа и да си намерят по-развита държава защо не се махат нали са много умни защо ядат бой навсякъде красивите и умните. Вече осве от здравната каса крадат органи и плаценти.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е България днес! Преди 89-та колко бити лекари имаше? Искахте демокрация, получихте я.
4
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закриване на здравната каса и уволняване на тия нискокопетентни същеcтва набедени за лекари, пазара сам ще отсее кoмпетентните от некадърните и няма да ги бият. Всички си накупиха дипломи за 300 кинта и станаха ''лекари'' за да изгочват здравната каса.
3
2
 
21
 
! Отговори
лекар преди 6 години
Не вярвам че нещо ще се промени към добро!Нито политиците го искат,нито народеца...Моят протест е че напускам България!Работих ви безплатно 20 години,вкл. в Спешна помощ!С контракт за 7000 евро бруто заминавам.Тук заплатката ми е 770 левчета.Защото имам две специалности.Продължавайте да се надявате и протестирайте-символично,разбира се!
2
5
 
4
 
! Отговори
Джон българина преди 6 години
Искам си патента на компютъра...ще събера всички компютърни инжинери на протест.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО ВСЕЛЕНАТА И БЪЛГАРСКАТА ПPOCTOTИЯ СА БЕЗГРАНИЧНИ :)))))))НО ЗА ПЪРВОТО НЕ Е СИГУРНО :)))))))))