След побоя в "Шейново": Лекарите на протест

Ексминистър Таня Андреева намерила д-р Гагова в локва кръв
119
След побоя в "Шейново": Лекарите на протест
Таня Андреева. Снимка: архив, БулФото

Д-р Гагова беше на земята в локва кръв и безсъзнание. Това, което видях, беше страшно. Това каза бившият здравен министър Таня Андреева по bTV, за случая при който баща преби лекарка, защото отказала да му даде плацентата на новороденото му дете.

Още по темата
Д-р Андреева е била на смяна, когато мъжът е нанесъл побоя в "Шейново".

"Лекарите от болница "Шейново" утре ще протестират, Българският лекарски съюз ги подкрепя", добави тя, като уточни, че протестът няма да е ефективен, а с лентички.

"От 2013 година побоят над лекари е криминализиран. Убедена съм, че сега ще се шуми 3 дни и всичко ще затихне. Побоят над лекари е ежедневие. Това не може да продължава така. Законите трябва да се спазват", каза бившият здравен министър.

По думите й най-важното в държавата сега е кой ще стопанисва Бузлуджа и какъв изтребител ще се купи.

"Никой не мисли, че всеки ден се пребиваме, умираме на пътя, децата ни също умират. Политиците мълчат и се правят, че това не се случва", добави д-р Андреева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
ГОРКИТЕ преди 6 години
ДНЕС В СОФИЯ И БУРГАС БЕ ОПРАЖНЕНА АГРЕСИЯ -БЕЗХАБЕРИЕ СПРЯМО ЧЛЕНОВЕ НА СЕМЕЙСТВОТО МИ, ОТ АЛЧНИ ЛЕКАРИ . ЧОВЕШКИ ЖИВОТ НЯМА СТОЙНОСТ ЗА ТЯХ. УБЕДЕН СЪМ , ЧЕ ВСЕКИ ОТ НАС МОЖЕ ДА КАЖЕ ЗА СТОТИЦИ СЛУЧАЙ ... ПРИМЕР- ПРИ РАЖДАНЕТО НА ДЪЩЕРЯ МИ ДЕЖУРНИЯ Л.... НЕ СТАНА ОТ НОЩНИЯ СИ СЪН, ЗАЩОТО ПАРИТЕ НЕ СА МУ #ПРИВЕДЕНИ #
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е, че общинските болници тихомълком се закриват- отделение по отделение и се заместват с частни.Предстои голямото плащане за здравни услуги
98
0
 
1
 
! Отговори
Да се напомни...на.. преди 6 години
97. Преди 1989 г. комунистите пък продаваха кръв на Л. Америка за революционерите.
97
1
 
4
 
! Отговори
Коментатпр преди 6 години
Г-н Гагов да вземе една бухалка и да направи въпросния мъжага инвалид. За щастие на бандитите никой от моето семейство не е бил нападан.
96
3
 
6
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До АнонименПричината да се откаже е проста-биологичен ***! Все едно от АЕЦ Козлодуй да ти дадат една буца уран. Вие нормални ли сте, какъв костен мозък, какви кремове, какви пет лева. Това е *** който те по ЗАКОН са ЗАДЪЛЖЕНИ да предадат за унищожаване на лицензирани от държавата фирми! Как неможе да го разберете най накрая. Още малко и мозъка на починал от Ебола роднина ще искате! Или за по сигурно и марлите и катетрите след операция да ви ги връщат? Боже какви *** има в тая държава
95
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си купиш стволови клетки струва поне 30 000 евро. А количеството е много малко. Присаждането на, извлечен от пациетна с някаква болезнена процедура, е точно присаждане на собствени стволови клетки.
94
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стволови клетки... Какво щели да я правят кай... При HLA - съвместимост над 50% стволовите клетки от плацентата могат да се ползват и на друг човек. Регенерират увредени тъкани от всякакъв вид, доколкото ми е известно. Бях чул, че плацентната кръв я събирали и продавали мноого скъпо на някакви лаборатории. Както и някакви жлези от мозъка на починалите вадели при аутопсия и тях продавали. Ако има лекари тука могат да обяснят.
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека лекарката обясни защо му е отказала плацентата. Приказките за биологичен материал, който можел някой да изяде, ги оставете за децата си. Аз искам някакво рационално обяснение. И имам едно, което някога го четох в едно интервю на акушерка - правели си акушерките някакъв страхотен и много ефективен крем за лице. А четох и някакви статии, че плацентната кръв била страхотен източник на регенериращи клетки...Ако човека я е помолил да го направи тя защо е отказала?
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хекимянчо пък не прави разлика между лекар акушер-гинеколок и акушерка. Днес го демонстрира в ефир.
91
7
 
4
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До д-р Ох болиКакво ще правят в чужбина един ***? Ти нормален ли си? Да не ги ядът? Тогава защо не взимат плацентите и на кравите, прасетата и др.? Не се продават, а се унищожават! Защото е опасно да оставиш биологичен материал безпризорно! Това води до предпоставки за епидемии! Какви глупости сте чели пак в книгите за рептили, извънземни и масони незнам, но това граничи с лудост! Като си я искате раждайте си у дома както в праисторията и си я правете каквото искате.
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Dies Irae КАКВО ЩЕ ПРАВИ ПЛАЦЕНТАТА ЛИ, ЩЕ ИЗВЛЕЧЕ ВЕЧЕН ЖИВОТ ОТ НЕЯ! ПОРЕДНИЯ ШИЗОФРЕНИК ПРОСТО!
89
5
 
7
 
! Отговори
д-р Ох боли преди 6 години
Къде отиват плацентите ? Продават ги в чужбина разбира се , не позволявайте това търсете си ги .
88
7
 
5
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Какво ще я прави тази плацента? Като толкова му е трябвала да са говорили с жена му и да е родила у тях. Тогава можеше да си я запази за каквото си иска. Ако ще да се загъва с нея, ако иска да я яде каквото душа му сака. Вярно, че има много доктори който не заслужават и малкото което получават, но има и кадърни който искат да помагат. Накрая с тия глупости гоним точно кадърните и затова сега са останали масово касапи и некадърници. Искате качествени доктори - първо проверете университетите!
87
5
 
7
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До Охранителят-СофияВсеки биологичен материал в този случай *** се унищожава или съхранява от лицензирани хора или фирми. За да няма огнища на болести не се предават на хора. Ами ако я изяде и се разболее? Това е биологичен материал. Все едно преди погребение да връщат на хората карантията и всички дружно да си направят барбекю с починалия. Малко мозък вкарайте. Нали трябва да се изследва за болести, за да не ревете после ама то детето болно от чума, но никой не разбра.
86
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онази вечер в 22ч.отиваме в Пирогов да извадят кърлеж,впил се в 7 год. ми син защото в този час е невъзможно да се свържеш с личния лекар.След като го отстрани дежурната лекарка ми каза /Цитирам дословно/:"Г-не,удоволствието да разговаряте с мен в този час ви струва 15 лв."За мен в никакъв случай не беше удоволствие да разговарям с нея в този час и не съм отишъл по желание,а от нужда.Но начина на изразяване на тази жена показваше коефициент на интелигентност равен на нула.Коментарите са излишни!
85
1
 
8
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Зад гърба на болните се извършват странни и интересни търговии!
84
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде е видеозаписа от нападението ?! Нямат камери нали така ?! Те и учителите не искат видеокамери в училищата и около училищата. Ако в родилното нямаше камери обществото не би разбрало за акушерката побойничка.
83
2
 
2
 
! Отговори
Пак 91 преди 6 години
До аз 88И ти си само някой изпод знаменателя, щом поставяш всички под общ такъв!
82
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Нормален хуманен лекар се изражда в корумпирано чудовище рано или късно, също като ченгетата - в началото идеалисти, които докладват всяка нередност, лично замъкват престъпника където уж трябва и после не вярва на очите си: шефът му пуска оня под гаранция... За Лекари, Ченгета и Учители да се приемат според IQ и да получават най-високи заплати. Това тръбя още от дете
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Всичко помним! 22Не е виновен той. Просто си е такъв. Нямало е кой да му обясни, че не може да е такъв и да го "поправи"... Виновни не са ли тия, дето са го пуснали?