За Асеновград от първо лице: Ромите дойдоха с гребла

Папа Жан разказва за пострадалия му внук: Стресирани сме!
Обновена: 3 юли 2017 10:02 | 3 юли 2017 09:55, Петя Славова
69

Внукът на художника акад. проф. Иван Георгиев, известен като принц Папа Жан, е сред пребитите от отбора по кану-каяк в Асеновград. В "България сутрин" той разказа от първо лице какво се е случило в онзи ден, довел до многохилядните протести в Асеновград.
Още по темата

"Около 18.30 получих съобщение от дъщеря ми, че се намира пред болницата, където е внукът ми, пребит от ромите. В онзи момент треньорът на клуба е реагирал много правилно като е заключил другите деца, за да не бъдат пребити и те", разказа Георгиев.

Неговата версия за случилото се е как няколко роми се закачили с едно момиченце, треньорът го е защитил, а от малцинствената група започнали да го ругаят. След това пристигнали две коли с още роми с палки и започнали бият спортистите с греблата.

"Внукът ми е сериозно пострадал, с шина на гръбнака. Семейството ми е стресирано", продължи художникът пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Папа Жан дъщеря му се обадила на жандармерията, която спасила отбора.

Художникът три дни подред е протестирал пред Народното събрание и каза, че двама депутати са обърнали внимание на действията му.

Иван Георгиев е направил това с цел да информира управляващите, че е направил отворена петиция, в която граждани се подписват в полза на идеята ромите да бъдат интегрирани и съответните стъпки за целта.

Желанието на Георгиев е петицията да бъде разгледана в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
36
 
36
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ В РФ! преди 6 години
България в Руската федерация!
3
1
 
101
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Сега чета, че два клана са се стреляли в Шекер махала. Няма начин оръжието да е законно, сега е момента да се направи блокада на махалата и да се тараши наред за оръжие. Какво ще открият ако това стане ви е бедна фантазията...
2
3
 
118
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От едната страна имаме малко останали българи - художници, преподаватели, спортисти, носещи медали и престиж на България, въпреки унизителното положение в което са поставени.От другата страна имаме ислямизиращи се бандити, с огромно чувство за безнаказаност, щедро обгрижвани от най-горните етажи на властта и пазени с целия ресурс на българските данъкоплатци.Идва време да изберем един от двата лагера. Отказвам да съжителствам с терористи от ИДИЛ.
1
3
 
123
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Художникът три дни подред е протестирал пред Народното събрание и каза, че двама депутати са обърнали внимание на действията му."ДВАМА от 240!? А останалите за какво са ни?