Заради жегите: С 10% повече пациенти в "Пирогов"

Рисковите групи да се пазят при рязка смяна на времето, съветва специалист
Обновена: 3 юли 2017 10:19 | 3 юли 2017 10:03, Красимир Ангелов
0
Заради жегите: С 10% повече пациенти в "Пирогов"
Снимка: Булфото

С 10% се е повишил броят на пациентите, които преминават през спешния кабинет на болница "Пирогов" в последните дни, обяви д-р Иван Мартинов, завеждащ Отделението по инвазивна кардиология пред Радио "Фокус".

Заради жегите този уикенд е имало 30 души с оплаквания, свързани основно с кръвното налягане. Д-р Мартинов смята, че хората не се вслушват достатъчно в съветите на специалистите.

"Особено при рисковите групи като хората със сърдечно-съдови заболявания има опасност за здравето и живота им. Трябва да си дават сметка, че е опасно за тях, особено в пиковите температури на деня", подчерта специалистът.

По думите му в "Пирогов" в последните дни е имало няколко случая на инфаркт, провокирани от високите температури. "Такъв пример е една възрастна жена, която беше прекопала градината на къщата си", коментира специалистът.

Д-р Мартинов каза още, че хората в рискови групи трябва да внимават при резки промени във времето и да следят своята терапия, както и артериалното налягане, което в такива случаи варира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари