Бащата, пребил лекарката от "Шейново" – учен, но с богато крими досие

Колегите на д-р Гагова от болница "Шейново" излизат на протест
Обновена: 4 юли 2017 09:13 | 4 юли 2017 09:00, Петя Славова
174
Бащата, пребил лекарката от "Шейново" – учен, но с богато крими досие
Снимка: bTV

Бащата, който преби лекарката, изродила бебето му, тъй като отказала да даде плацентата на новороденото, е учен генетик от София, но с крими досие.

Скандалният случай се разиграл на 1 юли по обяд в столичната клиника "Шейново". 37-годишният Владимир Стоянов бе задържан ден по-късно. Секунди след като детето му се родило, Стоянов поискал плацентата от д-р Антоанета Гагова. Тя му обяснила, че не може да му я даде току-така, трябва да има разрешителни.

"Имам разрешителните, дай ми я, разбрах се с директора", обяснявал Стоянов и не задал нито един въпрос за състоянието на жена си или детето.

Вместо това продължил със словесната тирада към жената. За да провери версията му, Гагова набрала по телефона шефа на "Шейново" д-р Румен Велев. Докато говорели, Стоянов продължавал да крещи.

"Ще ви я дадем в понеделник, не може в почивен ден", обяснила му спокойно д-р Гагова. Тогава 37-годишният мъж побеснял и започнал да удря жената, която изпаднала в безсъзнание, пише "24 часа".

След инцидента Стоянов духнал от болницата и бил задържан на 2 юли. Тогава вече бил с променен външен вид - бил подстригал косата си.

Още по темата

Владимир Стоянов е генетик и е завършил образованието си в Англия, където е работил в генетична лаборатория. Той има регистрирана фирма, която се занимава с проучвания на стволови клетки и е наясно как става вземането им.

"Предполагам, че е затова, без да съм сигурен, че Стоянов е искал да вземе плацентата и да извлече стволови клетки, които са му били необходими за неговите проучвания. Какви са те обаче, не знаем. Затова съм дал името на фирмата на Агенцията по трансплантации, която ще провери дейността ѝ", каза д-р Велев.

Той допълни, че родилката е била пациентка на д-р Гагова. Идвала е при нея предварително и са имали уговорка за раждането, но никога не са разговаряли за вземането на плацентата. Преди самото раждане Стоянов също не споменал нищо за това.

Любопитното е, че иначе високообразованият мъж има криминално досие още от ученическите си години. На 17 г. е задържан за грабеж и за притежание на наркотици. Заради възрастта си е осъден условно и към момента е реабилитиран. През 2000 г., вече пълнолетен, Стоянов влязъл незаконно в България и отново бил осъден. И по тази присъда обаче е настъпила реабилитация.

В момента пък срещу 37-годишния мъж се водят 2 дела. Едното е за грабеж на сребърен синджир, който издърпал от врата на непълнолетно момче. Другото е за случайно причинен пожар. И двете дела са на първа инстанция.

През октомври м.г. той бил арестуван, след като го хванали да крие 22-ма иракчани в къща в София, съобщи говорителката на Софийската районна прокуратура Виолета Желева.

Тя обясни, че след първоначално прекарани няколко месеца в ареста Стоянов е пуснал молба за промяна на мярката си за неотклонение. Съдът се съгласил и той бил освободен срещу гаранция, която е валидна и в момента.

Заради побоя над лекарката Стоянов е обвинен за лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на служебните му задължения и може да получи до 5 г. затвор. Във вторник прокуратурата ще иска постоянен арест. Стоянов не дава обяснения нито за какво му е била плацентата, нито признава вината си.

Интересното е, че в момента по света има мания за плацентите, но тя няма нищо общо с генетичните изследвания на Стоянов. Така например риалити звездата Ким Кардашиян се похвали в блога си през декември 2015 г., че е направила плацентата си на хапчета, които да пие, за да се предпазва от следродилна депресия.

Така постъпила и след раждането на първото дете, като била много доволна от резултата. Решила се на тази стъпка, след като много нейни приятелки го били направили.

За да подсигурят здравето на децата си, някои родители избират да замразят стволови клетки, извлечени от кръвта на плацентата веднага след раждането.

За тази цел семейството трябва предварително да е сключило договор със специализирана банка за стволови клетки, която е регистрирана и оторизирана да извършва тази дейност, но плацентата няма как да бъде дадена просто така, обясни д-р Румен Велев, директор на болница "Шейново".

"Процедурата се извършва от представители на самата банка, които присъстват на раждането и разполагат със специализирани за целта средства.

Екипът, който изражда бебето, трябва да е предварително уведомен, че ще има пробовземане. В тези случаи ние не използваме и окситоцин, за да може плацентата да има повече кръв. Ако не сме известени за такова нещо, процедурата е такава, че съхраняваме плацентата известно време в болницата, като я замразяваме, след което я унищожаваме", каза д-р Велев.

Междувременно стана ясно, че лекарите от болница "Шейново" излизат на протест в подкрепа на пребитата д-р Албена Гагова. Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
25
 
! Отговори
м даа преди 6 години
Работата е ясна , бил си е дребен тарикат и като такъв продължава да си живее. И единствената причина да има дете е за да може пред съда да се представя като примерен родител и бля-бля, затова не се е поинтересувал от жената и детето.
7
1
 
53
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Принципно това, че е високо образован не го прави добър човек. По тази логика селата трябва да са пълни с рецидивисти, а всички знаем, че не е точно така. Според мен е леко луд. Взимането на плацентата трябваше да си го уреди много преди раждането, за да не се получават такива неща. Умен човек така щеше да направи (уж).
6
22
 
17
 
! Отговори
PD преди 6 години
Нещата се проясняват. Странния учен иска да замрази свежи ембрионални клетки,като вярва, че в бъдеще, с това може да помогне на детето си, а с бюрократични спънки и др., му предлагат да се задоволи с вмирисано парче плът. Аз почвам да го разбирам, макар че и с шамари, не е постигнал целта си.
5
8
 
31
 
! Отговори
аз преди 6 години
Ай стига глупост! Никакъв учен не е! А за плацентата, сега е много модерно в Сф след раждането да се даде в лаборатория и да се извлекат стволови клетки, да се замразят и да се съхраняват. И докторите въртят луда търгавия, като гледам как се обясняват, май вече са били продали плацентата.
4
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше да дадат плацентата на човека
3
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този си е завършен бандит.
2
10
 
4
 
! Отговори
Безработен преди 6 години
Чакам коментарите, давайте!
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наркомани ....