Близки на загинали в катастрофи излизат на протест

Искат спиране на войната по пътищата
4 юли 2017 10:11, Петя Славова
24

Семейства на загинали при катастрофи излизат на шествие днес в София, за да изпратят послание за промяна и спиране на войната по пътищата.

"В 17 часа имаме кръгла маса, в 18:30 часа започваме шествие от НАТФИЗ до Министерския съвет. Имаме голямо обединение и искаме да видим конкретни действия. Не може да сме първи по убийства на пътя", заяви в "България сутрин" бившият председател на транспортната комисия в НС Настимир Ананиев.

"След като има умисъл, нарушителят трябва да бъде съден за пътно убийство. Движиш се с превишена скорост в аварийната лента и очевидно нарушаваш всички разпоредби. В момента нашето законодателство предвижда до 6 години затвор за такова престъпление", обясни той и се обяви категорично за промени в Наказателния кодекс.

Румяна Чобанова, която загуби своя съпруг при трагичен инцидент на АМ "Хемус", е организатор на шествието. Тя подчерта, че това е едва първата стъпка и постепенно нещата ще стават по-агресивни.

"Съпругът ми бе на работа, спря да помогне на предишна катастрофа и остана там. Все още тече досъдебно производство по случая. Наблюдаващият прокурор по делото в много съвестен човек и разчитам на това работата да се свърши добре", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Румяна Чобанова добави, че разчита на това премиерът Борисов да вземе нещата в свои ръце и те да се променят. Според нея правосъдието отсъства при тези инциденти, а прекалено много служби се занимават с проблема..

Следващото събитие ще се проведе на 19 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
13
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Сериозният проблем е неработещият КАТ. Заради този факт се правят над 90% от нарушенията по пътищата. Другите сериозни проблеми са лошото състояние на пътищата, организацията, лошата организация на движението и пътните знаци и маркировки несъобразени с пътните условия. За съжаление тези близки на пострадали от катастрофи не разбират къде е проблема и вместо да искат по-малко нарушения и катастрофи, те винаги искат само по-високи наказания СЛЕД като е станала катастрофа, а не да се предотврати к
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За има война на пътя ли?Защото нямаме пари да си купим нов по-надежни коли.Защото няма съгирамеост на глобите.Защото сме мутренска бедна държава и всеки с черна кола си мисли за Господ.Защото институциите не ги интересува как да помогнат на хората, а как да приберат някой лев в джоб.Защо няма пострадал в произшествие полити?Защото се движат в бронирани коли за половин милион лева.
1
3
 
15
 
! Отговори
Няма смисъл преди 6 години
Всичко идва от акъла и манталитета на участниците в движението... пък и на всички останали.Докато не се промени мисленето проблемите остават.