Комисия гледа 100 постройки в ромския квартал на Асеновград

Кметът я назначил заради незаконното застрояване
68
Комисия гледа 100 постройки в ромския квартал на Асеновград
Снимка: архив, БулФото

Кметът на Асеновград Емил Караиванов е назначил нова комисия заради незаконното застрояване в ромския квартал.

Той уточни, че става дума за около 100 постройки.

Още по темата
Най-активното незаконно застрояване е било около 2000-а година и всеки кмет преди мен и аз включително сме търсили варианти за решаване на проблема. А най-често става дума за изключително бедни хора, които, като им порасне семейството - къщата отеснее и те се заселват незаконно над чертите на квартала, посочи кметът пред БНР.

Тази седмица в общината в Асеновград ще бъде внесена подписка с искане за нови протести.

Снощи жители на града се събраха за пореден път в подкрепа на децата от местния клуб по гребане, които миналата седмица бяха нападнати от роми. 

Междувременно районната прокуратура повдигна обвинения за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда срещу Петър Низамов-Перата. По време на един от протестите в града той нападна оператор на bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Ссср преди 6 години
Като дойдат ония работници от далечният изток,сте се интегрират екстра,България е обречена на разпад то се е види отдавна.щом отвътре почнахме да се ядеме
45
0
 
2
 
! Отговори
От малцинството преди 6 години
Какво друго да се очаква от ромите на европа.Ксенофобия и фашизъм,нема кой да се бие за таз ограбена от собственият си народ държава
44
0
 
4
 
! Отговори
emiliaaaa преди 6 години
До ПОДОЧУЛи аз така знам, най-малко по кило на момиче - за прикя, т.е. за зестра се иска 100 златни лири -факт!!!!
43
0
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 6 години
....Нали знаете ,,КОЙ,,е спечелил тотално изборите там ? Така, че всичко лека полека, ще бъде замазано . Гарантирано от Герп!......Кмета е избран от БСП,АБВ и Екогластност........И от него засвиси как ще се развива Асеновград.
42
5
 
2
 
! Отговори
Abc преди 6 години
kak mojte takivi nesjleni dumi da kazvate to taki hora deto kazvate romi ima i nevini hora desa star te nisto nesa pravili doseza te kakvoda pravya tesa hora vaste desasa dedense dedetomi atehnite sa kavi
41
0
 
16
 
! Отговори
senator_Beriya преди 6 години
Не ми се проверява сега, но някакъв американски президент, Рейгън ли беше, бе казал, че, ако държавата не иска да реши някой проблем, създава Комисия.. мисля, че човекът има право :D
40
2
 
9
 
! Отговори
Aziror преди 6 години
Obesvaneto na bg prokurori i sadii e neizbejno....
39
0
 
12
 
! Отговори
Социолог преди 6 години
Като им бутнат къщите ще отидат на общински жилища...Задължителен минимален доход в Бг от 450лв. срещу 15 дена общественополезен труд(БКС,БЧКи др). или даряване на кръв ...И всеки да си плаща сметките.
38
0
 
15
 
! Отговори
Марко преди 6 години
Докато всички гледаме,пишем и слушаме за Асеновград дигнаха тока и газта и то не със малко.Никаде не се пише и говори за това само някакви кратки новини.Как се прекриват проблемите пред хората масите със фалшиви сигнали ....
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комисията само ги гледа ли? Май само с това ще си остане. С гледането!
36
1
 
8
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
ей ся се кандидатирам багерист във фирмата.. до вчера се двоумях на тая "заплата" ама сега скачем с 200! .. и един металотърсач :)
35
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не искам да храня безделници! А Вие?
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали знаете ,,КОЙ,,е спечелил тотално изборите там ? Така, че всичко лека полека, ще бъде замазано . Гарантирано от Герп!
33
2
 
8
 
! Отговори
xan asparyx преди 6 години
kakvo pleme biaxme - kolko dolno pleme stanaxme ............))))))))))))) xa xa xa
32
3
 
29
 
! Отговори
. преди 6 години
Когато бях млад, също живеех до ц.ската, и знам от мой набор милиционер, че ако нещо се открадне някъде (чистачки пр) се прибира "тартора" и го смачкват от бой в милицията докато не каже кой е. Като го пуснат, ако до един ден няма резултат го прибират за втори сеанс. На "трамвая" до нас.иране. Помня как този етнос бяха душички и те гледат в очите като кучето ми.. А сега какво?! Ние трябва да се принизяваме до тяхното ниво!? Е, НЕ!!!
31
3
 
21
 
! Отговори
Иван преди 6 години
и ние сме бедни. Богатите правят "комисии".А ако на незаконните предложите да си заработят помощите - дали ще се съгласят? Българинът не е мързелив и работи! А те какви са?!
30
1
 
25
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Когато чуя думата "анкетна комисия", "комисия", "мерки", "..на паритетен принцип", значи нищо няма да стане, а просто участниците в комисията са номинирани да вземат по една допълнителна заплата.. (вж правилата - участие в "комисия" = дебело заплащане).
29
1
 
24
 
! Отговори
Малииии ...комисия! преди 6 години
Цяла "комисия гледа"?! Ква комисия бе?! Само един служител с един ПУП може за 2-3 часа да определи кое е законно и кое не е БЕЗУСЛОВНО! Всичко е мижи да те лажем! Бутафория както винаги за замазване на ситуацията и демонстрация на активност. Комисията е инструктирана!
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този кмет да си ходи докато не направил по-големи бели.
27
5
 
10
 
! Отговори
Кмет на ХРАНИЛКА преди 6 години
НА ТОЯ КМЕТ ТРЯБВАШЕ СИМЕОНОВ ДА МУ КАЖЕ КАКВО ДА ПРАВИ,КАК МОЖЕ ДА СИ КМЕТ А ДА НЕ ЗНАЕШ КОЛКО КЪЩИ СА ЗАКОННИ И КОЛКО НЕ ?