Комисия гледа 100 постройки в ромския квартал на Асеновград

Кметът я назначил заради незаконното застрояване
68
Комисия гледа 100 постройки в ромския квартал на Асеновград
Снимка: архив, БулФото

Кметът на Асеновград Емил Караиванов е назначил нова комисия заради незаконното застрояване в ромския квартал.

Той уточни, че става дума за около 100 постройки.

Още по темата
Най-активното незаконно застрояване е било около 2000-а година и всеки кмет преди мен и аз включително сме търсили варианти за решаване на проблема. А най-често става дума за изключително бедни хора, които, като им порасне семейството - къщата отеснее и те се заселват незаконно над чертите на квартала, посочи кметът пред БНР.

Тази седмица в общината в Асеновград ще бъде внесена подписка с искане за нови протести.

Снощи жители на града се събраха за пореден път в подкрепа на децата от местния клуб по гребане, които миналата седмица бяха нападнати от роми. 

Междувременно районната прокуратура повдигна обвинения за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда срещу Петър Низамов-Перата. По време на един от протестите в града той нападна оператор на bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
24
 
! Отговори
Ау преди 6 години
И сега гледайте как бързо бързо от 100 постройки без документи ще останат макс 3 до 10. Щооооо.... Щото кмета ще им изфабрикува разтешителните, после ще ги изкара строени в отклонение от разрешеното. Някой ще направи тлъста пачка покрай случката, бития си бит.... И така си битУВАМЕ .. Заедно със скакалците.
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тея са по-богати от българите, до един живеят в къщи, а не в апартаченти!!!
24
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бедни друг път. Бедни сме ние докато чакаме мизерното заплащане за труда си. А те крадат, бият, мамят стари хора безнаказано. И имат полицейска протекция. Много примери могат да се дадат. И когато на човек му писне ги пази жандармерия. Да не би да се загуби някоя електорална единица на управляващите. Или да не се разсърди чичко Сорос който ви плаща да ги поддържате. Преди нямаше такива безчинства, защо ли....? Имаха и работа и не се занимаваха с простотии
23
0
 
11
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Както казва моя гавазин: Шменти капели...
22
1
 
26
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Докога ще живее на наш гръб? Аман от тия чергари! Бедни били, множали се! Мързи ги !И за това са виновни властниците, те им позволяват всичките тези своеволия и им дават да безчинстват. Не отричам, че сред ... има и много свестни хора, имам и пример от първо лице, мой работник е ... и е трудолюбив и честен. Просто трябва контрол и работа!И ТРУДОВИ ВОЙСКИ!
21
1
 
32
 
! Отговори
кмета вън преди 6 години
КМЕТА ДА СЕ МАХА НЕЗАБАВНО - КАКВИ "БЕДНИ" БЕ, КОГО ЛЪЖЕТЕ - ТЕ АКО СА БЕДНИ НЯМА МААЛАТА ДА Е САМО С 3 ЕТАЖНИ ПРОГИМНАЗИИ, А ТЕ ДА СА ИЗДОКАРАНИ ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ!? КАКВИ ДАНЪЦИ СА ПЛАЩАЛИ ЗА ТИЯ "ЗАМЪЦИ", КАКВИ РАЗРЕШИТЕЛНИ СА ИЗДАВАНИ, ЧЕ СЕГА ЩЕ ЧАКАТЕ КОМИСИИ??? БУТАТЕ И ИЗСЕЛВАТЕ ВЕДНАГА, ЩОТО НИЕ КАТО НЯМА КЪДЕ ДА ЖИВЕЕМ НЕ НИ ДАВАТЕ ДАРОМ АПАРТАМЕНТИ!?
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бутайте къщите, не бутайте готовото направено. Бутнете им помощите, бутнете им подарените хартийки в ръцете. Оставете домовете, оставете да копаят земята. Да видят с двете си ръце що е то труд и имот тези чергари хора.
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиши на кирилица бе Паисий, кой ще ти чете мизерията?
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VSICKI SME BALGARI BE BRATO,ZASHTOTO GOSPOD NI SAZDADE PO SVOI OBRAZ I PODOBIE.KOGATO PATUVAME PO SVETA VSICKI NI KAZVAT BALGARI,A VIE ZASHTO SE SRAMUVATE?NALI OSHTE PAISII HILENDARSI E REKAL--PORADI SHTO SRAMISHSYA DA SE NARECESH BOLGARIN?
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SLED KATO SPORED VAS DARGAVATA NE E DLAGNA DA IM POMAGA,DEZATA IM KAK SHTE GIVEYAT,KAK SHTE SE POTGOTVYAT ZA UCILISHTE I ZA BADESHTIAT GIVOT.KAK DA SE INTEGRIRAT,AKO DARGAVATA NE IM POMAGA.S EDNA VSEOBHVATNA STRITELNA PROGRAMA MOGE DA SE POSTROYAT NYAKOLKO HILYADI GILISHTA I TAKA DA SE RESHI GILISHTNIAT PROBLEM NA ROMSKOTO NASELENIE.TAKA SHTE SE SAZDADAT I MNOGO RABOTNI MESTA ZA BALGARITE.
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Индия си чакат сънарподницие.Кога ще са полетите?По-евтино ще ни излезе.
15
1
 
28
 
! Отговори
да преди 6 години
държавата не им е длъжна с нищо..най-малкото пък да им строи жилища на тия п'аразити.за жилище се плаща, а ако не могат да си плащат - да живеят на улицатам'айната им !!!
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаква комисия направо да бутат бараките.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото са прости Ромите и само лежат и взимат помощи и като теб неграмотни и Кой ти е длъжен на теб ***
12
0
 
19
 
! Отговори
BASI MAMATA преди 6 години
*А най-често става дума за изключително бедни хора, които, като им порасне семейството - къщата отеснее и те се заселват незаконно над чертите на квартала, посочи кметът пред БНР.* .???
11
0
 
24
 
! Отговори
Северозападналия преди 6 години
До Аз 10 . Има негласна заповед, братчедите да не се закачат. Наблизо до кв. Кошарник е село Ст. Буче. Денонощно есента и зимата сноват от селската гора до махалата кервани по 10-тина каруци, незаконни дърва, но никой не ги закача.Ако селяните се надигнат да си бранят гората-било самоуправство, а и братчедите ходят на глутница по 10-***...Държавата, респективно кмет и полиция, се правят на ударени с мокър ***.Преди години-бити полицаи и счупена патрулка-отнесе го шефа на рпу,уволни го кмета
10
0
 
31
 
! Отговори
Северозападналия преди 6 години
В Монтана, в Кв.Кошарник, братчедите строят направо в нивата, сред ожънатия слънчоглед, а кмета им прекарва "улично осветление" до там. Те пък с мостови кабел теглят ток от лампите, и светят заедно с уличното осв.Застроили са даже и тротоарите, построени някога от общината, по-надолу.Застроили са и стадиона им, в махалата, точно на центъра му-голяма къща.Там данъчни не влизат, полиция -също.Познайте колко мандата изкара кмета З.Живков, и кой гласува за него?И дали ще ги бутат????
9
0
 
15
 
! Отговори
Аз преди 6 години
И горските стопанства на съд!
8
0
 
25
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Тука да стане така, че като им е тясно и продължават да раждат, да си ги гледат в гората и да спят по дърветата. Поне може да започнат да зачитат дърветата, както са почнали да ги изсичат за зимата и ПАК са ненаказани. Кметовете, ВиК и ЧЕЗ на съд!
7
0
 
32
 
! Отговори
Комисия преди 6 години
Кмете, кметеее - каква комисия бе, Петров? Имат ли документи и законно основание за постройките? Това се решава от сам човек за два часа!!! И защо не е направено до сега, или чакаш да се реши от господ!?