МВР шефът предупреди: Полицаите да протестират, но да не стачкуват!

Въпросът за заплатите ще се реши, но е рано, каза Валентин Радев
67
МВР шефът предупреди: Полицаите да протестират, но да не стачкуват!
Снимка: БТА

Вътрешният министър Валентин Радев напомни на полицаите, които излизат на улицата утре със социални искания, че може да протестират, но не и да стачкуват.

Радев посочи пред журналисти в МС, че са проведени заседания на Съвета за социално партньорство, на които са обсъдени всички въпроси, включително исканията за дрехи и за заплати.

"Казах им нещо много просто – аз съм тук от месец и половина-два, кажете ми кой е решил въпрос за месец и половина-два, който не е решен и вие сте участници в тези процеси от повече от 6-7 години? Говорите за заплати – ще го решим, въпросът е кога и как", разказа той.

Още по темата

Синдикатите обаче казали, че са обещали решение на проблемите и отишли при опозицията.

"Опозицията е хубаво нещо, но не може да ходите при опозицията и да се съветвате и след това да заигравате буквално политически", описа ситуацията Радев.

Министърът заяви, че трябва да се погледне глобално върху сектора за сигурност и решенията да са разположени във времето, като се аргументира, че и други сектори изпитват финансов недостиг.

По отношение на ситуацията след проливните дъждове вчера той съобщи, че положението в Самоков е "било страшно", но вече не е така. Има отнесени настилки, наводнени къщи, а на място екипи на пожарната помагат за преодоляване на ситуацията.

Радев призова всеки да си застрахова жилището и да се спре с питането какво прави държавата в този случай. По думите му държавата е предприела мерки за превенция и обстановката се следи, работи се в координация с областните управители и с кметовете.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи, че има изграден механизъм за преодоляване на последствията от бедствия, който може да се активира за държавната и общинската собственост. "Не така стои въпросът с частната собственост, която не е задължение, а право. В този смисъл всеки трябва да се грижи за собствеността си", каза Горанов. По думите му тепърва се описват щетите в Самоков, а хубавото е, че няма човешки жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
10
 
! Отговори
БАЙ ФУЙ преди 6 години
КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА НАПУСКА ПОЛИЦИЯТА И ТОЛКОВА . БАС СЛАГАМ,ЧЕ ДАЖЕ И ДА ИМ НАМАЛЯТ НАПОЛОВИНА ЗАПЛАТИТЕ НЯМА ДА НАПУСНАТ ПОВЕЧЕ ОТ 10 % . КЪДЕ ЩЕ НАМЕРИШ ТАКАВА РАБОТА-НИЩО НЕ ПРАВИШ,А ТЕ ТИ ПЛАЩАТ
44
8
 
7
 
! Отговори
Я съм Станимака преди 6 години
Никой да не подкрепя ушевите !!! Никой ! Да ги подкрепят *** ,които пазят !
43
7
 
2
 
! Отговори
СЕРЖАНТ КОСТОВ преди 6 години
ЩЕ СТАЧКУВАМЕ,НЯМА ДА ПРОТЕСТИРАМЕ . ТАКОВАЛ СЪМ ТИ ЗАКОНИТЕ,ИСКАМЕ МНОГО ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ . КО МЕ ИНТЕРЕСУВА,ЧЕ НА ВИСШИСТИТЕ ЗАПЛАТИТЕ БИЛИ ПО-НИСКИ . СЪС ВСИЧКИ ДОБАВКИ ЗА СТАЖ,ЗА ХРАНА ,ЗА ДРЕХИ ВЗЕМАМ 1780 ЛВ ЧИСТИ,А ТРЯБА ДА ПОЛУЧАВАМ ПОНЕ 3500 ЗА ТОЗИ ТРУД. ТЪЙ ЧЕ ЩЕ СТАЧКУВАМЕ
42
3
 
2
 
! Отговори
АМАН от крадци преди 6 години
Нормата на корупция при Забранената нагло престъпна видео терор техника била най висока.КОлеги подават че всичко било снимано документирано записано протоколирано вкл от западни и источни спец служби заради съмнения з а финансиране на черни теористи АМАН от крадци на власт..
41
3
 
4
 
! Отговори
Нема пари за крадене преди 6 години
Кога МВР ще залови терористите на власт които ограбват десетки милиарди годишно от народа вкл за покупка на тежко терористична видео терор техника с която увредиха милиони деца и учители въпреки изричната забрана Основния закон.Кога МВР ще докладва как са фалшифицирали договорите за МАрица Исток И Белене с цел ограбване на десетки милиарди от народа без НИЩО ДА получим .Видяхме как БОрисов им с е подигра нагло.Човека нареди ограбването на над 3600 000 000 живи лева които вече са преведени
40
2
 
6
 
! Отговори
Нема пари за крадене преди 6 години
За да издържат МВР годишно трябва да се ограбват по над 1 000 000 000 живи лева според нагло престъпния бюджет за 2017 година.Бюджета е престъпен тъй като не осигурява правото на Живот на над 5 000 000 БЪлгари в БЪлгария.Предвижда ограбване на над 23 000 000 000 живи лева от народа вкл с незаконни данъци,ДДС и акцизи..От тях над 10 000 000 000 са предвидени за НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ..
39
4
 
5
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До Dies IraeТо хубаво протестират срещу **, ама ако се махне полицията ще стане страшно.Да не мислиш,че ** ще стоят мирно? Напротив-въоръжават се с брадви, мотики,ножове, камъни.Те в махалите на полицията скачат, какво остава за цивилни лица.Ще има много жертви и ранени българи.
38
3
 
12
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До големи остиАз съм напуснал полицията още преди 5 години.15 години бях разследващ полицай и ми е достатъчно.Сега съм адвокат, печеля 3-4 пъти повече и имам 100 пъти по-малко стрес.Ама ако всички напуснат кой ще я работи тази работа? Форумните пенкилери ли?
37
1
 
8
 
! Отговори
счетоводител преди 6 години
До големи остиНапротив,данъци плащат,затова и децата им не получават помощи за първолаци ,надбавки и други подобни,колко работещи в частния сектор се осигуряват на това което получават ,или и за това са виновни полицаите?
36
8
 
6
 
! Отговори
големи ости преди 6 години
До вергилЩети кажа нещо което често чуваш,щом не ти харесва напусни полицията и отиди в СОД щом давали по големи заплати!!!по голямата част от народа живее тежко но ви издържа от данъците си,вие не плащате данъци и осигуровки,имате нечувани за ЕС права/привилегии/тоест този беден и измъчен народ ви издържа изцяло а какво давате вия на народа?
35
7
 
9
 
! Отговори
еничар еничару думаш преди 6 години
еничарите и ромите пак срещу българите. И така 29 години демокрация
34
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да ви разбера! Като казаха полицаите, че ще стачкуват, всички ревнахте, че нищо не правят и не заслужават. Когато им го каза и шефът им, ревнахте що така. Последно?
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Казах им нещо много просто аз съм тук от месец и половина-два, кажете ми кой е решил въпрос за месец и половина-два, който не е решен и вие сте участници в тези процеси от повече от 6-7 години"Сега да каже кой управлява последните 6-7г!! Полицаите безспорно имат морално право да протестират, както и 90% от населението. Защо няма един журналист да попита ББ, ЦЦ или този министър - кой управлява последните 7-8г., кой бе гл.сек преди това? Кой носи отговорност за сегашното състояние? Серго ли?
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестирайте, съпротивлявайте се срещу униженията и компромисите , които правите ... , а те са по -важни от парите.
31
3
 
16
 
! Отговори
PP преди 6 години
Господа полицаЙ минаха Ви още първия път, когато избрахте ББ!
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Dies IraeИ за това е полицията виновна а ??? Че имало *** с 10-20 присъди -щом имат присъди -явно полицията си е свършила нейната работа ,а това че са на свобода да това си има съд .За помощите които взимат *** -явно и това е от прерогативите на полицията ....както и градушките които се изсипаха над страната ,и за ниските пенсии са виновни ченгетата ,и за милиардите заеми които тегли Борисов ,и за цената на тока която вдигнаха онзи ден ,но за това не виждам никой да протестира ...
29
2
 
12
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До АнонименБеззаконието е сега, в момента! Колко *** има с по 10-20 присъди и са на свобода? Колко взимат помощи за деца без да са внесли 1 лев в тази държава? Колко пенсионери взимат ниски пенсии за да може да си развъждаме 1,5 мил. ***? За махалите на ***-когато почнат да плащат данъци, тогава държавата да харчи от тези данъци за заплати на полицаите който отиват да ги пазят. Сега е-парите от хората който протестират отиват за да се плащат заплатите на полицаите който ги спират!
28
2
 
12
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До АнонименЗначи когато народа протестира заради високите цени на тока или заради КТБ и колко други примери е да съм профан? Или заради това, че някой спира полицията да си върши работата и хората вече подивяха от произвола на *** и почнаха да взимат правосъдието в свой ръце? Госпожо Транс-незнам си каква вие сте за лудницата. Нормално е да се нещата да са двупосочни. Знам, че ви се иска нещата да си стоят така, но хората излязоха вече. Видяха какво става по света и искат НОРМАЛЕН ЖИВОТ
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъчвата искаше да ги уволни и отиват на конкурс.
26
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета разни коментари -в смисъл полицаите да не се месят когато някой си протестирал и имал щения да атакува я парламента ,я някоя ром ска махала -иначе да не разчитат на подкрепата на хората ...само пълен профан може да напише подобна глупост ! Полицаите си имат социални искания ,което не значи да си плюят на лицето и да оставят една тълпа да беснее безнаказано ,както и да поощряват произвола и беззаконието ! Ако на някой му се иска анархия -сбъркал е мястото и времето !