МВР шефът предупреди: Полицаите да протестират, но да не стачкуват!

Въпросът за заплатите ще се реши, но е рано, каза Валентин Радев
67
МВР шефът предупреди: Полицаите да протестират, но да не стачкуват!
Снимка: БТА

Вътрешният министър Валентин Радев напомни на полицаите, които излизат на улицата утре със социални искания, че може да протестират, но не и да стачкуват.

Радев посочи пред журналисти в МС, че са проведени заседания на Съвета за социално партньорство, на които са обсъдени всички въпроси, включително исканията за дрехи и за заплати.

"Казах им нещо много просто – аз съм тук от месец и половина-два, кажете ми кой е решил въпрос за месец и половина-два, който не е решен и вие сте участници в тези процеси от повече от 6-7 години? Говорите за заплати – ще го решим, въпросът е кога и как", разказа той.

Още по темата

Синдикатите обаче казали, че са обещали решение на проблемите и отишли при опозицията.

"Опозицията е хубаво нещо, но не може да ходите при опозицията и да се съветвате и след това да заигравате буквално политически", описа ситуацията Радев.

Министърът заяви, че трябва да се погледне глобално върху сектора за сигурност и решенията да са разположени във времето, като се аргументира, че и други сектори изпитват финансов недостиг.

По отношение на ситуацията след проливните дъждове вчера той съобщи, че положението в Самоков е "било страшно", но вече не е така. Има отнесени настилки, наводнени къщи, а на място екипи на пожарната помагат за преодоляване на ситуацията.

Радев призова всеки да си застрахова жилището и да се спре с питането какво прави държавата в този случай. По думите му държавата е предприела мерки за превенция и обстановката се следи, работи се в координация с областните управители и с кметовете.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи, че има изграден механизъм за преодоляване на последствията от бедствия, който може да се активира за държавната и общинската собственост. "Не така стои въпросът с частната собственост, която не е задължение, а право. В този смисъл всеки трябва да се грижи за собствеността си", каза Горанов. По думите му тепърва се описват щетите в Самоков, а хубавото е, че няма човешки жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
19
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Ще има да чакат полицаите пари от ГЕРБ ...Това си звучи като виц.
24
4
 
16
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До горкитеНаистина е смешно.В големите градове в частните СОД заплатите са над 1000 лв.И то не се държат приемни изпити, нито пък има стреса и отговорността на полицаите.Нито ги плюят по митинги и мачове, нито се разправят с опасни престъпници или луди.Не висят с часове на 40 градусова жега, или минус 25 градусов студ.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицайте да мрънкат, ама да не му пречат, така излизат нещата. Господа полицай докато ги пазите от родната любов, нито за вас нито за народа ще се оправят нещата.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи от 6-7 г. се трупали проблемите ...което пък значи ,че герберските министри на МВР за този период от време не са правели абсолютно нищо по въпроса ,което не е изненада за никого ,но друго е като се изпусне и неволно признае човек от управлението на ГЕРП
21
2
 
27
 
! Отговори
Борис преди 6 години
Тези дни нашумя един случай с "нападнатите" дъщери на някакъв мюфтия.Нещата вече са ясни, но защо никой не оповестява, че НЕ дъщерите на мюфтията са били нападнати а двете момичета са били нападнати от дъщерите на мюфтията защото са били облечени с къси панталони и къси блузи...Момичетата са отговорили на агресията! Защо всички телевизии и интернет медии първо дадоха думата само на едната страна и очерниха две български момичета?!
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До17 направо рейнджъри 1000бр.от НАТО ИЛИ САЩ.
19
3
 
17
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Драги полицай. Искаме да запомните този момент и на следващите протести на народа кротко да се дръпнете и да оставите хората да си свършат работата.Ако искате нашата подкрепа при следващия си протест, то при нашия следващ не заставайте срещу хората който ви хранят!Не бойко ви изкарват заплатите, а тези който биете и който спирате (народа).Затова когато ние недоволстваме ни подкрепете за да можем и ние с чиста съвест да ви подкрепим после. А не както сега първо биете после искате разбиране от нас
18
4
 
15
 
! Отговори
Курамиянко преди 6 години
Да ходят.да искат увеличение от ония талибани в Асеновград, дето пребиват жени и деца с колове и лопати. Или двете жени дето вчера.ги пребиха монтанските талибани вчера
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плоският данък ще скочи и ще има за заплати и самолети.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДСАми за това протестирайте, не за пари!
15
4
 
8
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 6 години
Абе ние изборите вече ги спечелихме, сега полицаите да се кротнат и да чакат, ние нямаме зор да им вдигаме заплатите. Министърът им ще им обясни и те трябва да го послушат. Не е сега времето за протести, да си налягат парцалите, да лапат бахура и да ни се кланят, че иначе ще видят кон боб яде ли.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР ще внася полицаи от Турция, защото не достига работна въка и ще разгроми стачниците.
13
4
 
5
 
! Отговори
горките преди 6 години
До вергилГолям смях ...
12
5
 
17
 
! Отговори
вергил преди 6 години
Поредният военен, който и понятие си няма от МВР.Дреме им на полицаите за политическите ви дрязги.За 660 лв заплата малко са тези, които ще се навият да станат полицаи и то след тежки приемни изпити.Не случайно вече няколко години конкурсите остават с непопълнени места.В армията заплащането е поне с 20-30 процента по-високо, ама тоя явно е объркал министерството.
11
11
 
14
 
! Отговори
стоп преди 6 години
Без кардинални реформи и промени в полицията никакво повишение,не може банда търтей и некадърници да рекетира народа.
10
13
 
12
 
! Отговори
какво стана преди 6 години
А имали наказани служители след "протестите"преди години когато полицаите вилняха като бандити по улиците и създаваха безредици!?
9
4
 
11
 
! Отговори
кука преди 6 години
В МВР се изредиха кохорта от "нищолози" в политическото и прафесионално ръководство.Най-деструктивни са военните. Цял том мога да публикувам за простотиите им.Като еманация Ви предлагам, следното хайко:Със зелените чорапкиПристигна полковник СпасБандюги веселушкиЕлате вий при нас.Рушветчета раздайтеНа всички от сърцеДа жулнеме ракийка,Да тропнеме хорце !
8
3
 
18
 
! Отговори
Да на Цецка Цачева ! преди 6 години
Абе тия полицаи са големи будали.Те изборите вече минаха, сега и да протестират полза няма. Протести се правят преди избори, а не след, сега Горанов му дреме на оная работа, ще си го сложи на другата страна и ще се обърне. А ако беше преди изборите нямаше къде да мърда, защото без полицията нямаше как да спечелят.
7
1
 
22
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Нека полицаите да разберат, че ние вървим по пътя на прехода и реформите и че няма как в моемнта да им се повишат заплатите, защото нямаме тази възможност. Ако им вдигнем на тях, после и други ще поискат и тогава какво ще правим с прехода?Така че нека да проявят малко разум и отговорност, нека да не искат увеличения за да може да направим реформите и след още 25г. да сме приключили с прехода.
6
3
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Един Генерал бил пренасочен от пехотата да командва артилерията. На следваща сутрин строил състава на плаца и дал команда "На ремък". При вида на озадачените физиономии на състава Генерала се усетил и сменил заповедта с "Остави тежки са, ще ги влачим".Та засега господин вътрешен министър, оставяте само озадачени погледи след всяко ваше изказване.