Полицаите – излъгани, не вярвали на политическата система

Служителите на МВР няма да празнуват, а ще протестират
Обновена: 4 юли 2017 20:52 | 4 юли 2017 20:49,
76

На 5 юли - Професионалният празник на служителите на МВР, кадрите на вътрешното министерство излизат на протест.

По предварителни данни хиляди ще се съберат пред Народното събрание, а сред исканията им са увеличение на заплатите в сектора, пари за униформи и промяна в Закона за МВР.

Още по темата

"За поредна година на служителя на Министерството на вътрешните работи не му се празнува. За пореден път ние няма да празнуваме, а излизаме на протест", коментира в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Хрисимов.

По думите му служителите на МВР се чувстват излъгани, защото на заседанието на Съвета за социално партньорство се е стигнало до консенсус и страните в съвета са се разбрали исканията на служителите да бъдат удовлетворени.

"На другия ден министърът на вътрешните работи отрече това нещо и каза, че е трябвало да бъде съгласувано с него", обясни Хрисимов.

А според експерта по сигурността Минчо Спасов протестиращите са избрали неподходящото място, за да изразят недоволството си.

"В България Законът за държавния бюджет не се спазва - от десетина години наредбата на нещата е такава, че само министър-председателят решава нещата. Истинското място е под прозорците на министър-председателя", категоричен бе той.

В разговора участва и председателят на СФСМВР Валентин Попов, който отсече, че доверието на служителите на МВР в политическата система и политиците е ерозирало до степен на пълната му липса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** прости всички които плюете МВР искам да ви кажа че само за един месец полицията да спре да работи и си представете какво ще стане в тази държава почват да ви пазят мутрите крадците убийците и наркодилърите е тогава да ви видя нали сте много сербез
46
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А КОЛКО БЪЛГАРИ СА ИЗЛЪГАНИ ОТ ПОЛИЦАИ БЕ *** НИЕДЕН?
45
1
 
2
 
! Отговори
Меня преди 6 години
Че на кого да вярват? Горките хора ха ха ха
44
7
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Лошото за вас другари е, че ЗАПАДА научи хората да мислят и да се организират, да имат гражданско съзнание. Вече не е като едно време само милиционерите да са огранизирани, а народа да е стадо. И не ви минават милиционерските номера.
43
9
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Факткомунистите ще подкрепят полицейския синдикат ако той поиска БСП да дойде на власт, е това го знаем, обаче няма как да стане, защото това другари се нарича опит за преврат и тогава идва НАТО И ПОЧВА ДА РАЗДАВА ЕДНИ ГОЛЕМИ АМЕРИКАНСКИ ШУТОВЕ В СУРЯТЯ НА СИНДИКАТЯ
42
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Митьо Очите сигурно се чувства излъган, ама кво да направим сега а? Ако всички станат мафиоти няма кой да работи, кой ще му кара такситата, не че той вече има фирма за таксита но въпроса е принципен. Та и с тези синдикалисти така.
40
1
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
МИЛИЦИОНЕРСКИЯ ВАРИАНТ НА ДРУГАРКАТА ТАКЕВА ОТ УЧИТЕЛСКИЯ СИНДИКАТ, НЕ ЧЕ ТЯ НЕ Е МИЛИЦИОНЕР ДЕ. КАКВО ДА ГОВОРИМ ПОВЕЧЕ.
39
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Разбирам ги точно тези синдикалисти, не че са полицаи, но са наистина излъгани. Очакваха БСП да спечели изборите, след като радев спечели, трябваше и бсп да спечели, обаче не спечели. Рублите ли не достигнаха не знам. И сега няма гювеч, трябва работа и законност. Е как да не се чувстват излъгани?
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ПОЛИЦЕЙСКИТЕ" СВИНДИКАТИ НИКОГА НЕ СА ВЯРВАЛИ В НИЩО ОСВЕН В ПАРИТЕ, ПРЕКАЛЕНО СЕ ОЯДОХА
37
5
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Хората ще подкрепят полицията ако те пойскат реформи и промени!но сега не.
36
5
 
14
 
! Отговори
Шоу преди 6 години
И народа е излъган и не вярва на полицията,защото народа очаква че след като отделя от данаците си за полицията, те ще работят за него.....
35
0
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Ако Полицията не почне да действа СИЛОВО-- ни очаква в най скоро време - етническа гражданска война -- на ръба сме !!!!
34
2
 
17
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Полицаите излъгани, не вярвали на политическата система------А, ние на кого да вярваме??????
33
2
 
18
 
! Отговори
Тъй ли,бе преди 6 години
Само полицаите ли са излъгани в тая жалка държавица? Да,ама лъжците все още са на власт тъй щото едните си ги избират,а другите ги пазят. Хак им е на всички.
32
6
 
14
 
! Отговори
Големия пръст преди 6 години
Полицайте трябва да си отговорят на следните въпроси :1.Трябва ли да получат повече пари и облаги от:-лекари и мед.сестри.-преподавателиАко смятат, че заслужават да протестират...
31
17
 
2
 
! Отговори
Крюгер преди 6 години
Разберете, че полицията ПАЗИ обществения ред. Да се съборят копторите в Асеновград? И? Тия хора, къде ще ги настаниш, когато Общините нямат изградени приемни центрове и лагери... Извършвали престъпления? А, какво да работят и за колко? Били неквалифицирани и без образование? Те били виновни, а българското общество къде е? Конфликта има най-малко две страни...
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ковачницата на законите е Парламента . Кой е виновен че давате зелника на лудите ? В законите в законите приети в парламента е заровено кучето .Както полицаите са лишени от правото за изпълняват томно и ясно законността ,така всички сме лишени от право на самозащита. Да те наръга с ножа и тогава евентуално да се самозащитиш ,сакън да не си превишите правата . Та в законите на демократичната държава, нещо мирише .
29
2
 
11
 
! Отговори
до 26 от ponti преди 6 години
Винаги има момент на субективност.. жандармерията можеше леко да се направи на "безсилна" и да има това което трябва, контролирано (примери по света колкото щеш - от САЩ до Филипините). После може да се представи "политически" като "инцидент който няма да се повтаря", но щеше да има своя възпитателен характер. А сега... ? За пореден път се бетонира безнаказаността и безотговорността на тези твари.
28
3
 
11
 
! Отговори
ponti преди 6 години
След "случая" трябваше да има "акция - метла" в махалата на Асеновград, и да бъде изтръгната престъпността (във всякакъв смисъл) от това гето. Адресни регистрации, претърсване, уточняване кой участвал, кой не, по каква подбуда - всички "глави" на семейства прибрани в районното и бой до насиране. Наркотици (защото съм УБЕДЕН, че там има). Е тогава щях да ви дойда на протеста и да ви подкрепя! За сега, за мен сте копойчета, които скачат за бучка захар, без значение кой я подхвърля.