Полицаите – излъгани, не вярвали на политическата система

Служителите на МВР няма да празнуват, а ще протестират
Обновена: 4 юли 2017 20:52 | 4 юли 2017 20:49,
76

На 5 юли - Професионалният празник на служителите на МВР, кадрите на вътрешното министерство излизат на протест.

По предварителни данни хиляди ще се съберат пред Народното събрание, а сред исканията им са увеличение на заплатите в сектора, пари за униформи и промяна в Закона за МВР.

Още по темата

"За поредна година на служителя на Министерството на вътрешните работи не му се празнува. За пореден път ние няма да празнуваме, а излизаме на протест", коментира в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Хрисимов.

По думите му служителите на МВР се чувстват излъгани, защото на заседанието на Съвета за социално партньорство се е стигнало до консенсус и страните в съвета са се разбрали исканията на служителите да бъдат удовлетворени.

"На другия ден министърът на вътрешните работи отрече това нещо и каза, че е трябвало да бъде съгласувано с него", обясни Хрисимов.

А според експерта по сигурността Минчо Спасов протестиращите са избрали неподходящото място, за да изразят недоволството си.

"В България Законът за държавния бюджет не се спазва - от десетина години наредбата на нещата е такава, че само министър-председателят решава нещата. Истинското място е под прозорците на министър-председателя", категоричен бе той.

В разговора участва и председателят на СФСМВР Валентин Попов, който отсече, че доверието на служителите на МВР в политическата система и политиците е ерозирало до степен на пълната му липса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
до 70 преди 6 години
От няколко години 112 са към МВР.Така,че лелката от 112 е част от системата на МВР,затова,че вдига телефона тя е първа категория работничка с всички привилегии като и на останалите служители на МВР.Това ,че се записвал разговорът на нея не и дреме защото всички работещи в 112 и имащи допир до такива разговори са подписали декларации да не разгласяват нищо свързано със 112.За гафовете на 112 никой никога няма да разбере така,че на нея не и дреме!
66
0
 
0
 
! Отговори
Валдо преди 6 години
Няколко въпроса имам към тази мързелива ***. Какво правим с телефонните измамници Вятово, Левски и тн. ? Какво правим с джебчиите в Игнатиево? Как в чужбина разкриват 60% от кражбите на коли,а тук 1.5%. *** престъпност,ддсарите дето без 1 ден стаж карат коли за 100к+. Не ви ли е неудобно изобщо,че взимате заплати? И последно - бихте ли хората, които скочиха на Пеевски. Само това ви интересува - пенсийката,заплатата и отпуската. Ако ще турско да стане. Срам сте!
65
0
 
0
 
! Отговори
I,II преди 6 години
До Анонимен 69Уважаеми господине или госпожо това,което ви се е случило се нарича престъпление и вие сте в пълното си право да се обърнете за помощ, както сте го и направили. Въпросната "тетка",както вие сте се изразили от другата страна на телефона твърдите,че ви е крещяла. Това нейно поведение ме учудва,защото всички тези разговори се записват и не мога да си го обясня. Хората обаче не правят разлика между телефонистките от 112 и служителите на МВР. Те нямат нищо общо, а негатива са за МВР.
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До l,llТърсил съм полицията неколкократно, уважаеми. Не знам дали сте орган на МВР или не, но предполагам, че сте такъв.Пример: разбиха ми колата на паркинг в ж.к. Люлин, на сутринта звъня в полицията и казвам какво и що - подавам сигнал, както го наричат "компетентните лица". След като им отговарям, че ми липсват само документи и вещи на невисока стойност, тетката от другата страна на телефона започва да ми крещи защо им губя времето с маловажни случаи. Независещи от полицаите причини...
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия готованци и безделници стават много нагли с постоянните си претенции. По цял ден си бъркат в носа, а като народа се вдигне на протест тиквата ги вика да бият гражданите. И затова им дават заплати, социални придобивки, данъчни облекчения - какво ли не.Замислете се от всички пъти, в които сте говорили с полицай, кога сте се чувствали в безопасност? Точно обратното - те говорят, държат се и действат като бандити, защото са такива!
62
3
 
3
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Докато протестират да минат по градинките да съберат някоя стотинка от кучкарите дето водят кучета без каишка. Сума пари ще съберат, ама трябва да поработят.
61
0
 
1
 
! Отговори
сминдух end чесън преди 6 години
До сминдух енд чесънМи изокай и ти нещо по въпроса. Предполагам, че и ти си "много" доволен от така разгулният ни живот осигурен от политиците ни след 1989 г. и настъпилата всеобща "демокрация". Всичко ни е наред в икономиката, здравеопазването, образованието,а за съдебната система изобщо да не говорим. Ден през ден се четата осъдителни присъди срещу корумпирани политици като последните лежат в затворите, а ние дърпаме напред с бесни темпове на развитие. Розовите сънища на заспалия българин.
60
0
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Полицаите били излъгани,а ние дето не сме полицаи какво да споделим по въпроса?
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двадесет години са това! От двадесет години му служите на мутрата! Да развърже некой милиард и да ви плати!
58
2
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Полицаите до един подкрепят ГЕРБ заради Бойко Борисов, сега така им се пада, нека си живеят бедно. Никакво умеличение на заплатите, те не вършат нищо, полицията бездейства, а когато прави нещо изобщо, това е да помага на престъпниците!
57
0
 
3
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До Анонимен 60На умника ще кажа,че сами сте си виновни ромите да правят престъпления и да не си получават наказанията,защото те са електорат,а българите са рибари,гъбари и всякакви,но не и гласуващи. Никой не ви е крив,че по време на избори си стоите пасивно, а *** излизат и гласуват. Ето заради това са пазени от политиците, защото са използвани за гласоподаватели, а вас, за какво да ви използват? Докато не ви уврат главите и не го разберете това така ще бъде ще страдате за сметка ромите
56
3
 
2
 
! Отговори
l,ll преди 6 години
Пожелавам на всеки "умник", който плюе полицията много скоро да му се наложи да потърси същата тази полиция за помощ и да не я получи по независещи от полицаите причини.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа пък, не вярва на полицията...
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи могат да бият българите и да пазят ромите, изпълнявайки заповедите на Боко Урвата, а не вярвали...
53
5
 
4
 
! Отговори
Полицай преди 6 години
Никой не ви иска подкрепа,особено от банда плямпалници дето се насирате докато спите.Толкова сте жалки,че не знам как поглеждате жените и децата си!След време ще съжалявате,за тогава си пазете мижавите коментарчета.Айде пожелавам ви още един разсипан ден от безмисленият ви живот,аз ще се разходя до свинарника в София... :)
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деполитизираната полиция открито се подстрекава от опозицията да не си върши работата и само да иска! Превръща се в нещо като галено детенце, изнудвач!Резултатите са видими. Срещу престъпността се реагира вяло и безрезултатно, което насърчава определени слоеве население да вилнеят, обикновените хора се довеждат до отчаяние. Така се действа за домогване до властта. Целта оправдава средствата!
51
4
 
8
 
! Отговори
Ударник преди 6 години
До Анонимен 49:А до сега знаете ли кой ме пази?На 60 години мъж-сам се пазя от политици,полицаи,мутри и криминални престъпници?!Сори,съжалявам,но животът ми ме научи на това,че човек не се ли пази сам,и Господ Бог да слезе отгоре ако го има,и той няма да може да го опази,камо ли милицията,пардон полицията?!?!?!Те не могат да опазят себе си,камо ли нас?!?!?!
50
7
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
За толкова работа и тези пари им са много, ако им сложат сега един физически изпит и един теоретичен за оставане в системата 90% ще отпаднат тогава и за по малко ще са съгласни да работят
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимене точно затова ГЕРБ подписаха да има обмен на полицаи, за да не може 7 комунистически синдиката да дестабилизират държавата, за охраната на въздушното пространство също, но там е друго там да военни закони и не е така лесно
48
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименне се и съмнявам, но полицията първо трябва да арестува синдикалистите си за да се оправят нещата