Протестиращи бранят паметника - незаконна ограда, вандализъм...

Творци и червени общинари против демонтажа на "1300 години България"
Обновена: 4 юли 2017 21:30 | 4 юли 2017 21:24,
153

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Художници, архитекти и общински съветници от БСП излязоха на протест пред НДК в защита на паметника "1300 години България".
Още по темата


Те направиха жива верига около оградата на паметника, за да поискат неговото възстановяване и запазване.

Демонстрантите обвиниха общината, че демонтажът на паметника е "вандализъм", а оградата "незаконна".

Въпреки недоволството им обаче демонтирането на паметника е в разгара си. Пластиките от него ще бъдат внимателно свалени, транспортирани, съхранени и изложени в Националния исторически музей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ах , колко им е мъчно на комуняшките остатъци , последните им символи отиват на бунището! Колкото и да пискате и плачете , -това е положението! Скоро там ще отиде и паметника на пияндурската червена армия! Един по един символите ви отиват на ***. След тях и вие ще си отидете!
52
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този паметник, със тези пластики е символ на сатанизма, изповядван от част от комунистическите творци. Нещо подобно е разпуканото земно кълбо с танцуващи върху него вещици (уж деца) пред Кукления театър във Варна. Сатанизъм, прикрит като творческа фантазия. И, некадърно изпълнение!
51
0
 
9
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
Защо не се опиташ да изтриеш евроатлантизма да видим колко ти държи дъртото дупе?
50
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде да бъдем точни, още бай Тошко правешкия овчар не харесва тази глупост, БКП го определят опасен и го подготвят за разрушаване.
49
13
 
3
 
! Отговори
Трол преди 6 години
Събарянето на този паметник за България е все едно някой да си изчегърта топчетата засъхнало .... отзад с вашата лична карта. Ционистите много обичат символиката и ви се подиграват, след като ви оставиха оглозгания скелет на държавата. И да не забравяме, че този т.нар. Петоуйник изобщо няма да си пасва с бъдещите джамии и/или синагоги...к'Ф'и 1300 години, к'Ф'и 5 лева, тук е Отоманска империя. На запад тъй го учат...
48
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроатлантизма е срам за България и всичко свързано с него трябна да се изтрие.
47
12
 
6
 
! Отговори
СеДеСе преди 6 години
Искаме паметник на Меркел и Макрон и на Жозеф Дол протягащ ръце към скута на Фандакова също и на Мария Габриел и Плевелниев.
46
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това недоразумение което няма никаква историческа стойност е построено върху разрушени от комунистите войнишки паметници.
45
3
 
1
 
! Отговори
До анонимен преди 6 години
Пасеш ли,пасеш. А кво ще правиш ти зимъска,когато сняг запръска?
44
6
 
4
 
! Отговори
До 47 преди 6 години
Отчасти си прав, но не и преди да е ясно точно какво възнамерява да сътвори съвременният *** на освободения терен, защото курсът е стабилно и уверено НАДОЛУ.
43
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизма е срам за България и всичко свързано с него трябва да се изтрие.
42
9
 
9
 
! Отговори
Радвайте се сега преди 6 години
Защото този паметник ще го ремонтират отново върху жалките останки на неолиберализма. Този див и хищен капитализъм скоро ще ви погребе,тъй както си пасете.
41
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Официално Фанди се провъзгласи за талибан номер едно в България.
40
14
 
7
 
! Отговори
Трол преди 6 години
Ко да ви кажа, проззз народ, напоследък се радва на собствените си сатрапи! На оФцете им построиха паметници с много символика- Самуил, царя заради който България падна 200 години под гръцко робство, умишлено изобразен с преклонена глава, паметник на американските летци- българоубийци и т.н., а УФцете се радват ли радват. За капак им махат паметника 1300г. България, вероятно защото скоро от него няма да има нужда, нали територията ще си я делнат други, к'о'т кажат от посолството на САЩ. Тапири!
39
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следва мемориал на розово дилдо със светещи очи и розово-жълт паваж като на бившия бул. Витоша. И някоя издатина-фонтан, точно като онази в центъра на булеварда. И, разбира се, табела с името на строителната фирма, родила поредния архитектурен шедьовър, където се упоменава колко кинта е наляла в грозотията. Ето това е София в момента.
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората се трепят, умират, пият уранова вода, а Тиквата захвана паметниците един паметник на Боко със свегещ *** ще има скоро.
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то и самия НДК е грозен...----Ти по-умен от професионалните архитекти ли си?Предпочитам НДК с градинката,фонтани,разчупена архитектура,където играят деца,срещат се или отпочиват хора,отколкото някой бетонен,грозен кютюк и асфалт там.
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гробаджийските недоносчета да построят по-хубав паметник за 1300г БГ или да санират тоя паметник. Aко не могат ще си ходят има други които ще могат есента идва цък цък цък и ще има нови избори. С парите т КТБ колко паметници могат да построят.
35
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 35то и самия НДК е грозен, ама що народна пара е потънала в него...
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко комуниста ли е антикомунист, абе ей я се кротнете малко бе амеби ГРОБ е най-комунистическата партия строят паметници на Рейгън за да се прикрият в ГРОБ са сaмо партизански щерки и снахи и Агент Буда на върха на тая пасмина.