138 г. МВР: Празник под знака на протест

Министър Радев обеща изпълнение на справедливите искания
5

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Виж други галерии »
Ръководството на МВР отбеляза професионалния празник на ведомството и 138 години от създаването му пред паметника на Незнайния воин в София.

В словото си към служителите на МВР министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че голяма част от исканията на мирния протест на полицаите, който се провежда днес, са справедливи и ако има дисбаланси в заплащането, правителството ще ги поправи, предаде БТА.

"Аз, като министър, гарантирам, че ще бъда с вас и ако тези искания са справедливи, ще изисквам от правителството да ги изпълни", каза Радев. Той допълни, че гражданите искат от служителите в МВР да са перфектни, да бъдат еталон и пример, и да са навсякъде при проблеми и бедствия.

На събитието присъстваха още вицепрезидентът Илияна Йотова, главният секретар на МВР Младен Маринов, патриарх Неофит, министри от кабинета, заместник-министри, кметът на София и други официални лица. Те поставиха венци пред паметника на Незнайния войн и поздравиха служителите на вътрешното министерство.

Радев каза още, че обществото си представя полицаите като супергерои, но напомни, че те са обикновени хора с таланти и слабости, но облечени в "тогите на властта", когато са с униформи и трябва да са професионалисти. Той допълни, че гражданите се уповават на служителите на МВР, а те трябва да се справят със съвременните заплахи към обществото с необходимия професионализъм.

Вътрешният министър отбеляза още, че проблемът с униформите на служителите в сектор "Сигурност" е решен и до края на годината всички регулярно трябва да получат своите нови униформи. Радев отбеляза и подменения патрулен автопарк на Министерството на вътрешните работи и ремонта на много от сградите на министерството.

В края на словото си министърът пожела на служителите на МВР да бъдат мотивирани и отбеляза, че правителството "желае и ще направи нещо в тази посока".

Минути след като ръководството на МВР си тръгна, при паметника пристигнаха и част от протестиращите служители на реда, които също отдадоха почит към загиналите си колеги с минута мълчание и поднасяне на цветя, съобщи "Фокус".

Вижте кадри от събитието в галерията ни!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Чума преди 6 години
...по време пир.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой, някъде полицаите да не са с униформи? Май родната полиция ще бъде новатор ако почнат полицаите и пожарникарите да ходят с анцузи!
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тези военни униформи на МВР? Нали уж ги демилитализираха? Вълка козината си мени, но нрава си никога. Нашите вълци още си пазят вълчите кожи.