Протест или не – проблемът в МВР е от лошо управление

Дори и да се постигне компромис, проблемите остават и след протеста
5 юли 2017 09:37,
15
Протест или не – проблемът в МВР е от лошо управление
Снимка: архив Булфото

Проблемите в МВР са поради перманентното лошо управление на цялото министерство. Не само финансово. Хората са обезверени, за да си вършат качествено работата. Всичко това се случва, поради безкрайно окаяното управление на държавата и икономическия ни застой.

Това казаха бившият главен секретар на МВР професор Николай Радулов и журналистът Росен Петров в студиото на "България сутрин".

"Казусът с МВР е - има ли от къде да се вземат парите за увеличаване на заплатите на служителите. Ние като общество трябва да решим дали искаме стриктни полицаи като от някои американски филм, или познатия ни корумпиран и леко закръглен чичко", отбеляза Петров пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Според Радулов дори и да се постигне някакъв компромис след протеста на служителите на МВР, положението в министерството трудно ще се подобри.

"Нека не забравяме, че напрежението в МВР не спада. Тези хора искат да са спокойни на улицата, да могат да издържат семействата си. Лошите работни условия водят до загуба на качествени кандидати. Често желаещите да са полицаи са безработни, които искат да получават някаква заплата" заключи той.

Днес служителите на МВР излизат на национален протест. Техните искания са свързани с увеличение на заплатите, пари за униформи и нов закон за МВР.

Преди дни премиерът Бойко Борисов увери, че ще се осигурят 10 млн. лева за униформи на полицаите и ще им бъдат изплатени средствата за закупуваните до момента облекла.

Синдикалната федерация на служителите в МВР и министър Валентин Радев обаче не постигнаха съгласие за увеличението на полицейските заплати. Министър Радев многократно подчерта, че това не може да се случи до края на тази година.

Синдикатите от своя страна изразиха неудовлетворението, че към момента все още не са започнали реални преговори по отношение на възможностите за по-високи заплати в системата.

По данни на Синдикалната федерация се очаква между 8 и 10 хиляди служители на МВР да се съберат на площад "Александър Невски“, пред Народното събрание, в 11.00 часа.

Междувременно от 11.30 часа по случай професионалния празник на МВР пред Паметника на Незнайния войн ще се състои тържествена церемония по извършване на водосвет на знамената и поднасяне на венци за почитане подвига на служителите, отдали живота си при изпълнение на служебния дълг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото управление е от некомпетентните министри и шефове , които ги поставят там по партийни заслуги . Не може да нямаш практика и да си учил пет години поне за специалност където те поставят и се надяват да си добър . Последните години съсипаха тези хора от спънки и отчети всяка седмица ,което си е статистика , а не работа за която им се заплаща . Виждаме , че има някои пребиват полицай и той няма право да употреби оръжие . Мачкат им самочувствието с мизерия и ограничения .
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера кои четири гамена са ти дали минус,като си абсолютно прав. Да пробват да дадат рушавет на полицай в Грузия.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най големия враг на милиционерите е герберастията. Докато кръглия нискочел зеленчук си прави експерименти да слага разни лелки да "управляват" МВР, и да пробутва навсякъде своите калинки, тази нещастна държавица все по мощно ще копае дъното.
10
0
 
4
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
хсйде стига с тоз зскръгления чичко, нс 100 полицая 5 да са от позакръглените. В тез същуте американски филми са същите с пскет понички и голямо кафе....
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото управление е истинският проблем! И това е пряко следствие от политическите назначения на ръководителите в МВР!!!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера. Казват, че бюджета на мвр се увеличава и в същото време бройката на служителите в последните години намалява. От близо 60 хил. е станала 40.Защо няма пари за увеличение на заплатите? В случая полицаите не са виновни. Въпросът опира до ръководството. Вече и на децата стана ясно, че за ръководители се слагат абсолютно неадекватни и некомпетентни хора. Това е проблемът. Той засяга и обществото.
7
6
 
6
 
! Отговори
цирк полиция преди 6 години
Какво повишение,та то и тези са им много я ги погледнете по улиците срам и позор,никаква дисциплина,пълен хаос,разгащени раздърпани,прости,не познават законите,с две думи закривайте и почнете на чисто като в Грузия преди години......
6
3
 
8
 
! Отговори
караманчо ръждавию преди 6 години
Това, че ще протестирате - хубаво, това че ще сте срещу парламента - пак хубаво! Ама едно не ми е ясно: кой ще ви бие и кой ще ви сложи загражденията пред парламента?
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статистическата агенция Мевере иска по-големи заплати, че лятото им е трудно да смогнат да преброят загиналите по пътищата, те за друго не стават, но за сметка на това не могат и да броят добре.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е че то в цялото БГ е така, 240-те началника неси вършат работата
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема на МВР е че за началниците се назначават некадърни и партийно зависими лица.Там никой не го интересува как работиш и дали разкрива престъпления а единствено дали прекриваш удобните на властта лица!И за това никой не работи за да е добре с горепосочените началници, защото ако работиш може да настъпил някои интереси и може да те уволнят. Това е положението за съжаление!И независимо кой е на власт дали герб или БСП. Те са едно и също.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нарцис Великолепния такива ги назначава,като него некадърни.То Цецо ли не беше, Бъчварова ли не беше,пълна разруха в държават.Иначе от него по-велик няма.
1
3
 
15
 
! Отговори
дума преди 6 години
Ало журналистите по всички телевизии и пр.медии каните само служители на МВР да говорят,защо не каните обикновените хора който плащат заплатите и привилегиите на полицаите да си кажат мнението!?