С униформи втора ръка, ще влачат и бюра: Полицаите на протест

Служителите на реда не искат да си плащат повече, за да работят
Обновена: 5 юли 2017 13:34 | 5 юли 2017 13:31, Веселина Йорданова
139

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

На професионалния си празник служителите на МВР излязоха на протест с искания за по-високи заплати и нов закон за МВР.
Още по темата
Протестът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи. Подкрепа униформените имат от КТ "Подкрепа", синдиката на надзирателите в затворите, полицейски синдикати от Балканите.

Протестите на полицаите ще стават ежедневни, когато България поеме председателството на ЕС, ако исканията им не бъдат изпълнени, заявиха синдикалисти от сцената пред Народното събрание.

Униформените загърбиха символично парламента, а на гърбовете на много от тях има надпис "Аргумент" във връзка с изказване на вътрешния министър Валентин Радев да дадат аргументи за исканията си за вдигане на заплатите, предаде "24 часа".

Две съсловни организации на превозвачите също са подкрепили протеста на униформените. "Нека министърът се замисли какво се случва, когато катаджията и каналджиията протестират заедно", обявиха от трибуната синдикалистите от МВР.

Заместник-председателят на СФСМВР Илия Хрисимов посочи, че на протеста има пожарникари, които са дошли с униформи, дарени от Канада и Швеция. Те се доизносват, след като вече са извадени от употреба в тези държави. Криминалистите в министерството също протестират срещу условията на работа, като са облечени в бели престилки, предаде БТА.

"Време е да спрем да плащаме за това, че работим", каза от трибуната председателят на СФСМВР Валентин Попов. Той се закани следващия път на протест полицаите да дойдат с бюрата и компютрите, които сами си осигуряват, за да работят. Заплата от 660 лева е подигравка, каза Попов.

Синдикатите настояват за ръст на заплатите още тази година и не вярват, че няма ресурс, тъй като непрекъснато се говори за увеличена събираемост на приходите, за което служителите на ведомството имат сериозна заслуга.

Хилядите протестиращи служители на МВР са запълнили пространството пред парламента.

Сред лозунгите, които те издигнаха, са: "С лични средства осигуряваме вашата безопасност" и "Достойно отношение и достойно заплащане на служителите в МВР".

Протестът на служителите на МВР започна със закъснение, тъй като част от участниците от други градове бяха забавени заради верижните катастрофи в двете посоки на АМ "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е па колко пъти ще "влачат" бюро? Ще го влачат веднъж, на всяка смяна ли си влачат бюрата горките милиционери? Баси заглавието кахърно
73
1
 
9
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До вергилТози спор го водихме вече, при 1 милион дела паднали по давност статистиката ти е много грешна. Я покажи къде прочете 97,5% осъдителни присъди и 35 хиляди осъдени. Всеки ден, четем за поредното дело което се връща заради неправилно попълнени документи, неправилно събрани доказателства, липсващи доказателства и какво ли не още! Къде изчезна едно тефтерче от прокуратурата за едни подкупи май нещо беше? Къде са парите от КТБ? Какво стана с двете съдийки който си говориха за подкупи?
72
16
 
1
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До Dies IraeЗапознай се със статистиката и после давай акъл.За миналата година има 97,5 процента осъдителни присъди.И близо 35 хиляди осъдени престъпника.Колко по-добри резултати от това искаш,та да има аргументи за вдигане на заплатите?
71
3
 
21
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Много правилно ! На който не му харесва заплатата - напуска ! И аз искам повече пари, и си търся нова работа !
70
1
 
5
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До Статистик-СтъкмистикЗащо да не стане? За разкрито престъпление се води това за което има издадена осъдителна присъда. Може да се приложи и обратното - Вдигане на заплатите в % спрямо разкритите, но и намаляне в % спрямо неразкритите, върнати поради неправилно попълнени документи или по други причини дела и така, ще се получи. Просто искаме да видим, че силовите органи си вършат работата, това е! Когато си я вършат никой няма да е против вдигането на заплатите им.
69
5
 
10
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
Полюцайчецата искат заплатки а работата не я искат!ами БРАВО!!! А началниците им искат от оборота на дилърите!Браво!!!Ние ,ще ги търпим ли?????????
68
2
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
до 73 Тогава да пратим хора да палят пожари! То и застрахователи не ни трябват, но когато дойде някакво бедствие - викате държавата. Вероятно си избирател на Цецо Шлифера?
67
3
 
10
 
! Отговори
Георги преди 6 години
В българия е така.. :). По пътищата се карат коли за стотици хиляди, а пожарникарите нямат дрехи. Бананова държава - няма закони, има корупция. Където има "наши и ваши" нещата не вървят.
66
1
 
0
 
! Отговори
Статистик-Стъкмистик преди 6 години
До Dies Irae Тази тактика с процентите не върви! Ако се подкара по този начин,ще трябва всяко тримесечие да им вдигат заплатите поне с по 20%!
65
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В сайта има много полицайчета и турят ли турят минусчета.Нема да ви вдигнат заплатите. Като вдигнат пенсиите,тогава и вашите заплати!Последната дупка на кавала сте.
64
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ченге е диагноза,те не са виновни,разболееш ли си един път - за цял живот
63
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не знам, ама полицаите, които познавам нямат висше образование, или някои сега записаха, само и само да имат някаква диплома - например един избута Екология :Д
62
6
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
Вървете в някое Районно управление на МВР и ще се смаете от старата техника, *** стени, мръсотията, олющени стени и т.н....
61
11
 
20
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Когато не съм доволен от заплащането и условията на труд си сменям работата. Те защо не го правят??? Според моята логика причините могат да бъдат две - или имат допълнителна изгода, която компенсира ниската заплата и лошите условия, или не могат да работят нищо друго, което е по-добре платено.
60
2
 
9
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До АнонименАко е обвързано с количеството разкрити престъпления и издадени присъди защо да не стане. По същия начин обвързваш заплатите на съдиите, прокурорите и всички в тази сфера и готово. Когато се дават пари без да се изисква нищо, нищо не се случва. В хората има усещане, че целия сектор сигурност не работи и съдейки по постоянните престъпления, ниската разкриваемост на престъпления, ниските присъди или хората с по 10,20+ условни присъди, а на свобода няма как да е друго. Искаме резултати
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с повишаването на разкриваемостта не върши работа. В един момент ще почнат пак измамите.Просто трябват няколко неща, включително единна електронна система и работещи съдилища.Но Боце и политиците като цяло не искат това, сети се защо.
58
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това огромно министерство гълта по 1.25 милиарда на година!!! Какво още искат?
57
4
 
8
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Просто да се обвърже повишението на заплатите с % ръст на разкритите престъпления на годишна база. Ако има ръст спрямо миналата година с 5% значи 5% ръст на заплатите и готово. Хората доволни, че се върши работа и виждат смисъл, полицията стимулирана да си върши работата и това е. Че има нужда да се намали администрацията в полицията е факт. Например общ сървър с информация и част от администрацията може да се махне и със свободния ресурс да се вдигнат заплатите. Толкова ли е сложно?
56
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да не ги харесвам особено полицаите, едно нещо е факт - управляващите ни държат много изкъсо с лафа "виж ги тия колко са добре, пък аз..."Протестират учителите - "тия даскали пък кво искат, два месеца лятото се излежават"Протестират миньорите - "за кво са ни въглища"Протестират полицаите - "мани ги тия ***"Един ден, обаче, протестираш ти и другите ти викат, че нямаш особени основания.Разделяй и владей в действие.
55
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, ПЛуцаите... Къде ми е *** открадната кола? Една заплата заслужили ли сте?