Возиш се, но имаш фиш? КАТ погва и пътниците, ще отнема книжки

Всяка седмица полицаите хващат по 1000 нарушители, карали без книжки
5 юли 2017 09:07,
186
Возиш се, но имаш фиш? КАТ погва и пътниците, ще отнема книжки
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Електронни фишове ще се връчват и на пътниците в колата, когато шофьорът бъде спрян за проверка. Това обяви началникът на сектор "Пътен контрол" Росен Рапчев.

"Пътните полицаи имат вече таблети и на тях ще видят дали някой в колата има електронен фиш, който не е получил на посочения постоянен адрес. Ако се установи подобно нещо, фишът ще се разпечатва и ще се връчва на място", обясни Рапчев.

Още по темата

Той добави, че може дори да се отнема книжката на хора с неплатени глоби, които не шофират, а само се возят. Статистиката на МВР показва, че едва 30 на сто от глобите се събират, което ще рече, че всеки трети акт остава неплатен. Именно поради тази причина ще са и крутите мерки, пише "Монитор".

По думите му всяка седмица пътната полиция хваща средно по 1000 души, които шофират без книжка или под въздействието на алкохол или наркотици. Само при 10-15% от всички случаи се е стигнало до сваляне на номерата на колата тъй като тогава собствениците на автомобилите са шофирали лично.

Рапчев допълни, че скоростта и агресивните водачи са основна причина за произшествията по пътищата. За целта пътната полиция ще има свои екипи, които ще се движат по магистралите и при наличието на подобно нарушение шофьорите ще бъдат "демонстративно изкарани от пътя"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
20
 
! Отговори
гяурикс преди 6 години
въвеждат различни глупости а ние бг народа сме свикнали да мълчим и да сме магарета да носим всичко на гърба си само само за да може някой политик или партия да си пълнят гушата
122
1
 
31
 
! Отговори
сс преди 6 години
ами вчера четох за 15 лева месечна такса въвеждат за това да си спираш колата пред блока щеш нещеш 15 лв плащаш паркомясто на месец, само и само се чудят какво да измислят за такси данаци и плащания и как да глобяват не гледат нищо да измислят как хората да имат по вече пари и да им е по лесно и удобно всичко, всичко трябва да е трудно и да се мъчиш и да се гърбиш и то пак за масата от народа за другите мутрите и ромовете правилата не важат...
121
1
 
39
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Като гледате предложението за закон, сте наясно, че е предложен от г-на Цветанов. Решение на уравнение по физкултура. Това, уравнение на "колективната отговорност", която запазва личната безотговорност, навремето го имаше в соц. казармата - сгреши един, наказва се целият взвод. Така се "развива" терора на колективното съзнание и е някакъв вял опит да се върне пролетарският контрол. Подобно нещо е при банкерите - умре длъжника, но дългът му не умирал, търсил се от роднините. Това е недопустимо.
120
1
 
29
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Имам конкретно предложение. Щом ще се проверяват возещите се по пътищата, полицията да иска касов бон от бакалията, от бензиностанцията за горивото, от личния лекар за потр. такса, от общината за платени данъци, от сервиза за извършени ремонти, от домоуправителя за платен ток и за чистачка на стълбището, от попа за погребение на близки починали, от Вик и енерго за платени вода и ток и т. н. Нека пресечем и изкореним сивия сектор и да не допуснем длъжници спокойно да се разхождат по пътищата.
119
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре бе ми защо направо не щурмувате домовете на хората?! Може да си водите с вас по един служебен хирург та да може, който има нещо за даване на ГЕРБ, да му вземат направо бъбрека за продан!!! И какво значи "демонстративно изкарани от пътя" - ще те бият докато пускат заря ли?!?
118
2
 
44
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Винаги съм казвал и пак повтарям. От 28 г. всички управляващи са бо.клуци, но дойдат ли ГЕРБ на власт, още в първите дни си проличава. Вдигат се цените на цигари, ток, вода, парно, природен газ /а оттам логично и на всички стоки и услуги/. Вдигат се глоби, такси, данъци, акцизи и започват да се сътворяват безумни закони, а старите да се преработват към по-лошо. Катализатори на автомобилите, по-високи данъци на старите и т. н. Ами и аз искам да карам кола 2016 г, но не съм мутра.
117
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно ли рабрах, като возя някого в колата трябва да го питам дали си е взел шофьорската книжка вьпреки че той няма да кара
116
7
 
17
 
! Отговори
до 120 преди 6 години
Преди една седмица получих известие да си получа писмо от пощата.В него пишеше датата и мястото където съм превишил скоростта!Всичко беше вярно ,глобата 50лв,ако я платиш веднага 35лв.Платих я и вече на това място карам точно с 50км!Всички искаме промяна към по-добро,ама тая промяна ,ако може да почне от другите !
115
4
 
12
 
! Отговори
Сметка преди 6 години
Значи средно по 1000 човека на седмица хванати с неплатени глоби. За 1 месец - 4000 човека . Като приемем средно по 80 лв. глоба ,това прави : 4000 х 80 лв = 320 000 лв ,които стигат да се увеличат полицейските заплати. А като прибавим и парите от хванати контрабандисти,крадци,мафиоти,бандюги,то приходите за полицията ще стигнат за 3 полиции още! Даааа,но самите полицаи само си свиркат и си бъркат в носа, а трябва да си събират парите!
114
3
 
48
 
! Отговори
боян преди 6 години
а като спрат някой автобус и ше преизпълнят петилетката за три годиникой *** ги измисля тия неща, няма НИКАКВА връзка с главния мозък
113
0
 
5
 
! Отговори
Няма преди 6 години
Защото не се карат от собственика. или са лизингови или са на фирма или на подставено лице....
112
0
 
32
 
! Отговори
Полицейски произвол преди 6 години
До СветославА може дори да не знаеш, че имаш глоба. Най-често филмът е такъв. Това си е просто средство за произвол, защото катаджиите ще преценяват кого и как да проверяват.
111
1
 
34
 
! Отговори
Полицейски произвол преди 6 години
Ето така се връщаме във времето на репресивния комунизъм
110
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата иска да събира повече пари за бюджета , така ще може да краде повече..
109
0
 
20
 
! Отговори
ЕДИН преди 6 години
До да обЯсна...Проверката от КАТ се извършва съгласно ЗДВП а проверката от полицията се извършва съгласно ЗМВР и там в чл. 70 и всичките му алинеи е казано при какви случаи се иска лична карта. КАТ не проверяват по ЗМВР.
108
11
 
7
 
! Отговори
до 113 преди 6 години
Когато не проверяват - тия нищо не правят,когато проверяват -ограничават ни свободата!
107
0
 
25
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Забавно предложение :) Адвокати и съдии вече потриват ръце за очертаващите се допълнителни приходи
106
1
 
21
 
! Отговори
Идея преди 6 години
Ако возещия се очаква дете, трябва и то да бъде погнато за глоба макар и още неродено.
105
1
 
23
 
! Отговори
до 112 тапир преди 6 години
ами тапир такъв и да нямаш глоби пак ще ви свалят да ви съберат картите. Ограничават ти личната свобода, докато ромите те бият безнаказано по улиците.***, по-***, българин
104
9
 
3
 
! Отговори
Светослав преди 6 години
А,ако си платил глобата има ли място за притеснение ?Или глобите не трябва да се плащат?