Возиш се, но имаш фиш? КАТ погва и пътниците, ще отнема книжки

Всяка седмица полицаите хващат по 1000 нарушители, карали без книжки
5 юли 2017 09:07,
186
Возиш се, но имаш фиш? КАТ погва и пътниците, ще отнема книжки
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Електронни фишове ще се връчват и на пътниците в колата, когато шофьорът бъде спрян за проверка. Това обяви началникът на сектор "Пътен контрол" Росен Рапчев.

"Пътните полицаи имат вече таблети и на тях ще видят дали някой в колата има електронен фиш, който не е получил на посочения постоянен адрес. Ако се установи подобно нещо, фишът ще се разпечатва и ще се връчва на място", обясни Рапчев.

Още по темата

Той добави, че може дори да се отнема книжката на хора с неплатени глоби, които не шофират, а само се возят. Статистиката на МВР показва, че едва 30 на сто от глобите се събират, което ще рече, че всеки трети акт остава неплатен. Именно поради тази причина ще са и крутите мерки, пише "Монитор".

По думите му всяка седмица пътната полиция хваща средно по 1000 души, които шофират без книжка или под въздействието на алкохол или наркотици. Само при 10-15% от всички случаи се е стигнало до сваляне на номерата на колата тъй като тогава собствениците на автомобилите са шофирали лично.

Рапчев допълни, че скоростта и агресивните водачи са основна причина за произшествията по пътищата. За целта пътната полиция ще има свои екипи, които ще се движат по магистралите и при наличието на подобно нарушение шофьорите ще бъдат "демонстративно изкарани от пътя"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
44
 
! Отговори
Locust преди 6 години
Хахахаха. А ако има бебе в колата и е длъжник на банка ? Умопомрачително творение отново. Кой ги мисли тези глупости?
2
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Статистиката на МВР показва, че едва 30 на сто от глобите се събират, което ще рече, че всеки трети акт остава неплатен."ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЛИ, ЧЕ САМО ВСЕКИ ТРЕТИ АКТ СЕ ПЛАЩА? И НЕПЛАТЕНИТЕ СА 2/3???
1
4
 
44
 
! Отговори
бааа го преди 6 години
Али Реза от Банкя вече се чуди откъде да скубне парици..................