Държавата от сърце за трето дете: Забавачка без пари, кредит без лихва

Властта ще насърчава раждаемостта с привличане на българи от чужбина
230
Държавата от сърце за трето дете: Забавачка без пари, кредит без лихва
Снимка: архив, БулФото

Държавата ще стимулира финансово раждането на трето дете в семействата в България.

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред журналисти, че ще се поемат такси за детска градина, ще се дават помощи за дрехи, учебни помагала, така че третото дете да не се превръща в тежест за българското семейство, а да бъде насърчавана раждаемостта, тъй като броят на семействата с три деца у нас е много малък.

По думите му държавата трябва да поеме своята отговорност, включително и финансова, ако иска да промени тенденциите в демографията, предаде БТА.

Мерките ще бъдат заложени в съвместната управленска програма с хоризонт 2020 г., която все още не е съгласувана.

Той посочи, че вече са взети решения в тази посока, като са премахнати ограниченията за броя за ин витро опити.

Като други мерки за преодоляване на демографския срив Симеонов очерта възможността младите семейства да получат жилища срещу нисколихвени или буквално безлихвени кредити, както и работа за привличането на българите от българските диаспори извън територията на България.

Според вицепремиера могат да бъдат привлечени хора с българско самосъзнание от Македония, от Западните покрайнини, Молдова, Украйна, където има немалък резерв за възстановяване на ръста на населението.

"Ще се стремим да ангажираме младите хора, които следват тук, да поемат ангажимент за работа в България", обясни още той.

Според Симеонов със стипендии, отпуснати от държавата, подобен ангажимент може да има и за българите, които следват в чужбина.

Вицепремиерът смята, че не трябва да се подценява и здравето на възрастните хора. По думите му те не трябва да се считат за елемент, изключен от демографската работа.

Според Симеонов са необходими мерки за профилактика на здравето, а не да се лекуват вече установени болести, което ще осигури удължаване на живота им.

Обмислят се и мерки, така че хората в пенсионна възраст да не се изолират от икономиката и от трудовия процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие какво искате някой да ви дава .. Или искате имате 3 деца не плащате данъци от заплата до --- толкова.. това не може да бъде измама защото трябва да се платят и осигуровки.. А когато някой ви ДАВА , ще се молите по гишета .. а и няма как да не даде и на ромите това е дискриминация..
154
3
 
11
 
! Отговори
Зоро преди 6 години
Това се прави за да се поощряват малцинствата а всички останали християни да бъдат смачкани , унизени , обезчестени от една комунистическа власт трн.ансформирана в настояща.
153
2
 
5
 
! Отговори
д-р Дрее преди 6 години
Еничарската власт отново помисли за ***.
152
2
 
6
 
! Отговори
Финландия/Русия преди 6 години
Само погледнете в Русия и Финландия как се стимулира раждаемостта. Какво се мъчат да измислят топлата вода, ***..
151
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те пък работещите ще се скъсат да плащат данъци хо хо хо , това прозвуча като виц .
150
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искат повишаване на раждаемостта, то трябва да насърчат и раждането на второ дете, защото тенденцията е семействата да остават с едно дете. Освен това, даването на пари на калпак стимулира раждаемостта непропорционално, без ефект върху образоваността и участието в трудовия пазар. Затова, през намаляване на данъците ще се стимулират работещите, а не вегетиращите на помощи и детски надбавки!
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Студентско общежитие в Германия е 300 евро в България в ТУ-София е 60лв. значи българското правителство дава толкова колкото трябва .. 1 към 10.
148
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Коментарите на 169, 171 и 172 най-вероятно са на депутати от патриотичния фронт или от техни протежета.Те имат такъв изказ и си личи, че най-лесно се засягат от думите, които разконспирират техните пъклени планове.
147
0
 
4
 
! Отговори
до 171 и 172 преди 6 години
реалността жестоко боли ...
146
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ходиш към Германия вземи си една лопата за пари да нагребеш повечко евра , че с тез две леви ръце и пилешки мозък няма да си хванеш и евро
145
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Заминавай за Германия , някой да не те е вързал с говняно въже , та седиш тука.. Винаги ще има някой по-богат , по-силен , и някъде къде дават повече пари.. Най-много дават в Кувейт , Бахрейн , Катар стани арабин приеми ислями сложи на жена си бурка.. и пак ще получиш един среден пръст в кафявата точна..
144
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Германия вдигат детските надбавки с 25 евро :) , ще станат 230 евро за калпак ,
143
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Иван Бачо Иване на истинските мъже не им е виновен никой.. Ромите си вършат ромската работа и то много добре.. Ти свърши ли си най-българската работа.
142
4
 
15
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Симеонов ще излезе по-хитър от колкото си мислите.За всички е ясно, че тези мерки, ще облагодетелстват ромското население, а средната класа ще продължи да напуска страната.Ромите ще станата много повече, а мислещите българи ще са далеч от родината. Това ще бетонира "патриотите" в парламента, като формация, която "единствено мисли за благото на българския народ".Тези мерки, няма да се решат основните проблеми, които карат хората да напускат страната - ниски доходи и некоректни работодатели.
141
1
 
11
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Както знаете, повечето депутати в парламента са "бизнесмени", за които работят хора на ниско заплащане.Спомняте ли си, какви бяха повечето служители в хотелите на Симеонов?!?Бяха роми.Точно заради това, Симеонов и сбирщината в парламента никога няма да направят така, че доходите да се покачат, а служителите да бъдат сигурни на своето работно място.Докато такива некоректни работодатели коват законите, нацията ще изчезва и напуска страната.Всичко това спира българите да създават семейство.
140
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българската жена не е нормална а луда кариеристка , да става чиновник , началник , да командва .. това е призак на шизофрения Завърших немската , всичкото жена отиде икономика да става началник , Една отиде в ТУ-Мюнхен провали се , друга отиде медицина в Германия - провали се.. От жените нищо не става.. А това за което стават те не го искат.
139
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички Икономисти им виновен Хан Аспарух дека им оставил държава , а те са толкова негодни и не са станали началници и банкери.. Е няма място за толкова началници и банкери .. Ще трябва да се хванете за лопата и мистрията.
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АК-47 На всички негодници икономисти , журналисти , артисти все държавата ви е виновна.. закакво бе негодници.. че не станали депутати , банкери , шефове и началници.. Иска работа истинска работа не измама , да излъжеш човек да му продадеш негодна стока , лош кредит.
137
0
 
15
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Ами, *** в България нали се водят български граждани. Значи пак за тях ще има бонуси и безплатни екстри... Българската нормална жена много рядко може да се реши да роди трето дете. При тази съсипия в държавата и унищожаване на икономиката съвсем целенасочено, как да отгледаш и да изучиш второ, та камо ли трето. Приеме ли се това безумие, без условия, като например родителите да са образовани и работещи, България ще почне да се нарича **ия...
136
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видео от Тубата-Zorba the Greek Yolngu StyleСмях до припадък........