Държавата от сърце за трето дете: Забавачка без пари, кредит без лихва

Властта ще насърчава раждаемостта с привличане на българи от чужбина
230
Държавата от сърце за трето дете: Забавачка без пари, кредит без лихва
Снимка: архив, БулФото

Държавата ще стимулира финансово раждането на трето дете в семействата в България.

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред журналисти, че ще се поемат такси за детска градина, ще се дават помощи за дрехи, учебни помагала, така че третото дете да не се превръща в тежест за българското семейство, а да бъде насърчавана раждаемостта, тъй като броят на семействата с три деца у нас е много малък.

По думите му държавата трябва да поеме своята отговорност, включително и финансова, ако иска да промени тенденциите в демографията, предаде БТА.

Мерките ще бъдат заложени в съвместната управленска програма с хоризонт 2020 г., която все още не е съгласувана.

Той посочи, че вече са взети решения в тази посока, като са премахнати ограниченията за броя за ин витро опити.

Като други мерки за преодоляване на демографския срив Симеонов очерта възможността младите семейства да получат жилища срещу нисколихвени или буквално безлихвени кредити, както и работа за привличането на българите от българските диаспори извън територията на България.

Според вицепремиера могат да бъдат привлечени хора с българско самосъзнание от Македония, от Западните покрайнини, Молдова, Украйна, където има немалък резерв за възстановяване на ръста на населението.

"Ще се стремим да ангажираме младите хора, които следват тук, да поемат ангажимент за работа в България", обясни още той.

Според Симеонов със стипендии, отпуснати от държавата, подобен ангажимент може да има и за българите, които следват в чужбина.

Вицепремиерът смята, че не трябва да се подценява и здравето на възрастните хора. По думите му те не трябва да се считат за елемент, изключен от демографската работа.

Според Симеонов са необходими мерки за профилактика на здравето, а не да се лекуват вече установени болести, което ще осигури удължаване на живота им.

Обмислят се и мерки, така че хората в пенсионна възраст да не се изолират от икономиката и от трудовия процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма жени българки за 3-деца.. Който иска 3-деца да си вземе ром-ка.. И туркините вече са пишман майки като българките..
114
1
 
19
 
! Отговори
az преди 6 години
Трябва да спрат да дават детски надбавки, а да се намалява данъчното облагане на хората с деца. Така ще се стимулират точно работещите да раждат.
113
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият начин това да помогне на българите е условието да имаш минимум средно образование, за да получаваш тези помощи!
112
0
 
13
 
! Отговори
ВЪПРОС? преди 6 години
ВИЕ Г-Н СИМЕОНОВ КОЛКО ДЕЦА ИМАТЕ??? А ОСТАНАЛИТЕ КОИТО ПРЕДЛАГАТ ТОВА???? ДАЙТЕ ПРИМЕР РОДЕТЕ СИ ПО ТРИ ДЕЦА - ПО ДОБРЕ УВЕЛИЧЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ И ПОНЕ ПО ДВЕ ДЕЦА ДА СИ ИЗГЛЕДАМЕ НО КАЧЕСТВЕНИ........
111
5
 
18
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Кво трето дете бе. Аз взимам мин. 1800?, жена ми 1500лв. и сме под наем и имаме скандали за второ. А тоя за трето. Почва се от близо, а не отдалеч. Това са мерки изцяло за тъмните и мюсюлманите. Аз нормален българин без да му е на готово всичко с второ дете не познавам. Плюя им на мерките... от къде ги избрахте тези ***
110
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимена съпругите си стоят в къщи на пенсия от 500 леваче кой ще работи бе???
109
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Симеонов реши да подпомага само онези в гетата да имат още неграмотни деца. Гласувалите за него, какво ще кажат?
108
1
 
21
 
! Отговори
иванова преди 6 години
тази политика към ромите ли е насочена, ако е така не се хабете- те и без това нищо не плащат!
107
2
 
31
 
! Отговори
гейчо преди 6 години
Това е пак предложение от което ромите ще бъдат пак най облагодетелствани.Политиците правят струват всичко за ромите го правят да им увеличават доходите.г-н Симеонов доброволно напусни парламента не ставаш за политик
106
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново под слънцето. Тя детската градина в София и сега си е без пари за 3то дете. Кредит без лихва малко ме съмнява че ще дават на всеки. Ще го направят така че почти никой да не покрива високите им изисквания.
105
0
 
12
 
! Отговори
Кум Човълчо преди 6 години
А напитки ще се раздават ли?
104
1
 
3
 
! Отговори
асен асенов преди 6 години
дран дран сме6ни пари
103
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно е някой да заяви пред журналисти, друго е вече гласуван и приет закон на първо и второ четене. Никой нищо няма да приеме, само правим трафик на днес-утре бг сайтовете.
102
11
 
20
 
! Отговори
мъж преди 6 години
На 24 години се размонжих за първи път. Майката, душичка преди да я прибера в къщи стана дуднещо чудовище.Заяви ми - това, бременност, раждане няма да го преживея втори път ! Аре у лево ! Следва втората, съответно дете. Ама ти обичаш повече първата и детето и ! Няма да бъда на нейно място ! Живота си утече и вече съм твърде дърт за трето дете.Проблема е, че българките като родят веднъж стават майки героини и се не траят !Прочее на пук на майките се старая да бъда добър баща на децата си.
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МитакаВ провинцията ги закриват и няма деца но такава е политиката че работни места са само в София.
100
2
 
22
 
! Отговори
"демографията&q преди 6 години
оправя само по един начин !!! ако има ред, спокойствие, законност, правосъдие и т.н. ще има и по 5 деца !!!! а помощи за майчинство само за родители, от които единия работи !! и то има стаж поне 3 години ... а майката е на ПОНЕ 18 години и 10 месеца !!! ??
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата каза, че ще прави магистрала на образованието, но по-важно от образованието е да се родят децата преди образованието и да останат в България след образованието.
98
2
 
19
 
! Отговори
Митака преди 6 години
Абе като идея е добра. Аз обаче имам дете на 3г. И изобщо няма място за него в детските градини. В квартала ни има много неприети деца. Излиза зам.-кмет на софия и откровено лъже, че недостига на места в детските градини е преодолян.
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шведите такива онакива,но разбраха,че след всеки золумонези отгоре треперят яко да не изтърват кокалаи на другият ден им поднасят нови помощи жалко маскирани за пред ***.*** търси си втора работа,че да остане нещо за децата ти.За сега де..
96
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приемете мерките, пък тогава ще говорим.Вашата партия вече 10 и горница години разиграва населението, като сутрин казва едно, на обяд вече се отрича, по вечеря твърди, че такова предложение никога не е било правено.