Държавата от сърце за трето дете: Забавачка без пари, кредит без лихва

Властта ще насърчава раждаемостта с привличане на българи от чужбина
230
Държавата от сърце за трето дете: Забавачка без пари, кредит без лихва
Снимка: архив, БулФото

Държавата ще стимулира финансово раждането на трето дете в семействата в България.

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред журналисти, че ще се поемат такси за детска градина, ще се дават помощи за дрехи, учебни помагала, така че третото дете да не се превръща в тежест за българското семейство, а да бъде насърчавана раждаемостта, тъй като броят на семействата с три деца у нас е много малък.

По думите му държавата трябва да поеме своята отговорност, включително и финансова, ако иска да промени тенденциите в демографията, предаде БТА.

Мерките ще бъдат заложени в съвместната управленска програма с хоризонт 2020 г., която все още не е съгласувана.

Той посочи, че вече са взети решения в тази посока, като са премахнати ограниченията за броя за ин витро опити.

Като други мерки за преодоляване на демографския срив Симеонов очерта възможността младите семейства да получат жилища срещу нисколихвени или буквално безлихвени кредити, както и работа за привличането на българите от българските диаспори извън територията на България.

Според вицепремиера могат да бъдат привлечени хора с българско самосъзнание от Македония, от Западните покрайнини, Молдова, Украйна, където има немалък резерв за възстановяване на ръста на населението.

"Ще се стремим да ангажираме младите хора, които следват тук, да поемат ангажимент за работа в България", обясни още той.

Според Симеонов със стипендии, отпуснати от държавата, подобен ангажимент може да има и за българите, които следват в чужбина.

Вицепремиерът смята, че не трябва да се подценява и здравето на възрастните хора. По думите му те не трябва да се считат за елемент, изключен от демографската работа.

Според Симеонов са необходими мерки за профилактика на здравето, а не да се лекуват вече установени болести, което ще осигури удължаване на живота им.

Обмислят се и мерки, така че хората в пенсионна възраст да не се изолират от икономиката и от трудовия процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Месечна пенсия от 500 лева за безработна жена, ако има 2 деца и още 200 лева отгоре за всяко следващо дете. Мъжът ще работи и ако е уволнен, няма право на помощ.
94
6
 
14
 
! Отговори
от бургас преди 6 години
те тоя симеонов по зле от сидеров,не може да изтрезнее за да се напие и да каже нещо грамотно.та само шоумени ли имаме за политици.
93
9
 
3
 
! Отговори
от парламента преди 6 години
не насаждайте омраза говорим за български деца с бурки без бурки,руси черни,ЗА българските деца.
92
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението е семейно подоходно облагане, по-големи данъчни облекчения за работещите родители. Тя детската градина и сега е безплатна за третото и следващи деца ако по големите са още ученици. С едните 60 лева от такса няма да стимулирате никой да роди трето дете.
91
2
 
17
 
! Отговори
Попов от Пловдив преди 6 години
Еее *** т'ва ли са решенията на демографската криза, бе, другарю Симеонов..? Нема проблеми...ся чакам жената да се върне от работа и я почвам...така че я почна, че през девет месеца ша ражда..цела детска градина че напра'им...само работнически матриал да има...айде де...!!! Едно дете от нас ви стига..
90
0
 
4
 
! Отговори
монтана преди 6 години
браачет това са 190евра на месец за дете това са задължителни помощите са друго не бъркай.берковица помощите са отделно.
89
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета форума, всеки, който е видял поне една нормална държава, има идея как хем да се спре раждаемостта на шведите, хем да се увеличи тази на българите.Само Симеонов смята, че наливането на едни пари ще реши проблема.
88
0
 
6
 
! Отговори
от берковица преди 6 години
по колко ще давате.ние с тези от монтана вземаме по 190 евро на дете от германия.може да ги намалим на 3 но колко давате и то в брой.
87
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези мерки трябва да са на етническа основа - само за българския етнос. Иначе е ясно кой етнос ще се облажи най-много от тези промени.
86
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как ще се мотивира един човек да работи и да прави деца, като парите му ще отиват за третото на някое Айше?Пак купуваме електорат, а, Симеонов?
85
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо оправете кочинката и после привличайте нови прасенца в нея. Как ще задържите тук българи от Македония и Молдова? В момента има достатъчно чисти българи, които могат да бъдат задържани и раждаемостта да се увеличи и нацията да се спаси, вместо да търсите ***, които ще избягат при първа възможност.
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йас са оженвах две и петнайста годинат а и с мойто Айшето имаме две чавета ,сега кат ш дават безлихвени заеми ний исками да се напрайме къща затуй оште таа вечер ша са трудиме за трето и четвърто *** ,штото ся безлихвен заем ама после мое да дават пари за прайне на деца..................Е това ,ако са ефективни мерки за боба с демографската криза .......Прости им Господи ,те не знаят какво правят .......
83
3
 
34
 
! Отговори
8 преди 6 години
Има много по-лесен начин. Първо трябва да се премахнат всякакви майчински и детски. После - при едно дете се опрощават данъците и осигуровките на единия родител - при брутна заплата 1000 лева, това са едни 350 лева месечно, при 2 деца - опрощават се и за двамата родители, при три деца се опрощават всякакви местни данъци и такси - смет, автомобил, безплатна винетка и т.н. Идеята е да се стимулират отговорни и работещи родители - така ще се получи и сумите хич няма да са символични
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те ще теглят без лихва и ще внесат за лихва и ще прибират печалба.
81
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Аз пък нЕма да пращаПрав си, обаче твоята идея ще ощети любимия електорат. Иначе нещата много бързо щяха да си дойдат по местата. В момента, в който раждането на деца на конвеер престане да бъде доходоносно, ще престанат и да се плодят като плъхове. Само че в момента вземат по 5-6 вида помощи, пенсионират се без ден трудов стаж, е защо да работят тогава. То и на мен някой да ми налива пари, и аз няма да работя.
80
0
 
34
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Кой го сложи този индивид Симеонов да отговаря за демографската политика?!?Още с първите стъпки, този индивид ускори изчезването на българската нация.Решението на демографските проблеми трябва да започне със стимулиране на работещите.Идентифицирайте проблемите на тези семейства, които помагат за благоденствието на народа и открийте начин да решите тези проблеми.Просто е!* Осигуряване на жилище.* Повишаване на доходите, чрез намаляване на данъците за тях.* Сигурност на работното място.
79
1
 
5
 
! Отговори
Просто преди 6 години
Трябвало е само навремето да се задели едно парче земя в Сибир и да се преселят там, дори и да го бяхме платили на СССР пак по евтино щеше да излезе.
78
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още вЗадочните репортажи.. на Г.Марков се споменава, че през 60-те години висши комфункционери се тревожат от нарастването на опушената напаст и спада на раждаемостта при българите. Обаче взетите мерки не доведоха до нищо. Дадоха апартаменти на шведите, а те влязоха там с коне и прасета, в същото време млади български свмейства се свираха по квартири и боксониери. Е, как да останат тук и да имат много деца?!
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 96Хубаво ама са безгранично алчни...как да стане?
76
0
 
36
 
! Отговори
вергил преди 6 години
Поредната тъпотия.За да има демографска политика трябва да се подпомагат образованите и работещи хора.При първо дете трябва единият родител да плаща 50 процента по-малко данък общ доход. При две деца не трябва да плаща ДОД, а при три деца и двамата родители не трябва да плащат ДОД.Иначе ще се стимулират да се размножават маргиналите.