Държавата от сърце за трето дете: Забавачка без пари, кредит без лихва

Властта ще насърчава раждаемостта с привличане на българи от чужбина
230
Държавата от сърце за трето дете: Забавачка без пари, кредит без лихва
Снимка: архив, БулФото

Държавата ще стимулира финансово раждането на трето дете в семействата в България.

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред журналисти, че ще се поемат такси за детска градина, ще се дават помощи за дрехи, учебни помагала, така че третото дете да не се превръща в тежест за българското семейство, а да бъде насърчавана раждаемостта, тъй като броят на семействата с три деца у нас е много малък.

По думите му държавата трябва да поеме своята отговорност, включително и финансова, ако иска да промени тенденциите в демографията, предаде БТА.

Мерките ще бъдат заложени в съвместната управленска програма с хоризонт 2020 г., която все още не е съгласувана.

Той посочи, че вече са взети решения в тази посока, като са премахнати ограниченията за броя за ин витро опити.

Като други мерки за преодоляване на демографския срив Симеонов очерта възможността младите семейства да получат жилища срещу нисколихвени или буквално безлихвени кредити, както и работа за привличането на българите от българските диаспори извън територията на България.

Според вицепремиера могат да бъдат привлечени хора с българско самосъзнание от Македония, от Западните покрайнини, Молдова, Украйна, където има немалък резерв за възстановяване на ръста на населението.

"Ще се стремим да ангажираме младите хора, които следват тук, да поемат ангажимент за работа в България", обясни още той.

Според Симеонов със стипендии, отпуснати от държавата, подобен ангажимент може да има и за българите, които следват в чужбина.

Вицепремиерът смята, че не трябва да се подценява и здравето на възрастните хора. По думите му те не трябва да се считат за елемент, изключен от демографската работа.

Според Симеонов са необходими мерки за профилактика на здравето, а не да се лекуват вече установени болести, което ще осигури удължаване на живота им.

Обмислят се и мерки, така че хората в пенсионна възраст да не се изолират от икономиката и от трудовия процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
26
 
! Отговори
Ох валери Ох преди 6 години
Целия ви "електорат" на полето - Лук,Картофи,Боб,Чушки ,Доматии тн - Никакви помощи за който не работи ! В магазините всичко е внос -Срамота ,а той щял да дава пари ,че от къде бе ? и защо?
14
1
 
27
 
! Отговори
Шведка от Столипинов преди 6 години
А за 10-туту нямъ ли да има нещо по-спициалну? Чи ас многу съ чудя дъли да рудя ощи идно, ама моът вика, чи нище щот малку помущи ни дават. Па нъли всички разпрявъти за демо...демокрафията ли квото там беши и ний многу искъми да помогнем, чи то много убаво тука са живей, хранят ни, чи и пари за ръкия ни дават и ний саму дица праим.
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поредната помощ към шведите, вече и безплатни гледачки ще им осигуряват
12
9
 
11
 
! Отговори
бай Косю преди 6 години
Единствено помощи трябва да се дават за второ дете. Който иска трето дете, това е лукс и трябва сам да може да си го позволи.
11
1
 
38
 
! Отговори
Валерката преди 6 години
Българките масово раждат по едно дете,не разбрахте ли,че тези помощи са за ромките ,а не за вас !
10
0
 
32
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Определено помощите да са обвързани с данъчни облекчение ще е доста по- добре, отколкото да се дават безлихвени заеми! Май пак политиката им е насочена да подпомага тъмните?
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдаааа, а познайте към кого точно са насочени тези мерки? Те не, че имат много нужда от насърчаване, ама сега като им увеличат и привилегиите съвсем ще стане весело.
8
1
 
14
 
! Отговори
Мара преди 6 години
Сетила се Мара да се побара!
7
0
 
23
 
! Отговори
Ом Рам преди 6 години
Похвално наистина, но е добре да помислят нещо и за първото и второто дете, пък и за поминък на татковците поне, защото в днешно време хората трудно и на 1 дете се решават.
6
0
 
40
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Образователен ценз за всичко това не сложите ли *** ще станат по две до 10г... Освен стимулиране на българите са нужни и крути мерки за ограничаване броя на нехората. Никакви помощи и отнемане гражданство за лентяйство
5
0
 
40
 
! Отговори
('_') преди 6 години
Не е лошо да помислят, как да стимулират българите да си направят второ дете. Със стимула за трето дете ще намажат пак шведите.
4
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кат се засилят гласоподавателите да вземат кредити без лихва и да не ги връщат.....Що не се сетихте вместо да давате детски, да ги приспадате от данъците? Таман ще облегчите тези, които работят, а не тези, дето раздат по7-10 деца и си живеят от помощите?
3
1
 
37
 
! Отговори
лилав венец преди 6 години
И това всичко е за ромите на Валери Симеонов, за Българите и БГ турците нищо няма да има това е гарантирано от ОПГ!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не за две деца безлихвен кредит? Иначе, а дано, ама надали.
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тъй дайте още пари на *** ще се върнеме от чужбина ***.