Патрулките на катаджиите - с ПОС терминали, иска депутатка

Несъбраните пътни глоби са в размер на 70 милиона лева
6 юли 2017 09:56,
24
Патрулките на катаджиите - с ПОС терминали, иска депутатка
Снимка: архив, Bulphoto

Глобите от пътни нарушения, които не са събрани, са общо 70 млн. лв от началото на 2016 г. до юни 2017 г. Събраните са около 53 млн. лв. Това посочи депутатът от "Воля" Боряна Георгиева, цитирайки данни предоставени след запитване от министъра на вътрешните работи.

Тя добави, че това са пари от фишове, наказателни постановления и електронни фишове.

По думите й след като МВР не може да събере глобата след определен период се прехвърля към НАП и там връзката се губи.

Георгиева посочи пред BTV, че "Воля" предлага законопроект, който да улесни плащането, чрез поставяне на ПОС терминал в колите с таблети. Тя изрази надеждата законът да мине въпреки партийната окраска на депутатите, защото е в помощ на всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
5
 
! Отговори
КАТ е вреден преди 6 години
Проблемът изобщо не е в несъбраните досега глоби - за това си има ред, който сега разни депутатчета искат да прегазят. Проблемът е, че глобите не се налагат от КАТ. Всеки ден КАТ пропуска да наложи около 200 милиона наказания за нарушения на Закона за движение по пътищата - на практика КАТ не санкционира, а само имитира дейност.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марешки, след тази инициатива от твоята партия, аз ще продължа да зареждам от твоите бензиностанции, да си купувам лекарства от твоите аптеки, но повече няма да гласувам за теб! Деформатори - 2!
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодарим ти Магарешки за този законопроект, иницииран от твоята партия, явно новите крадци бързо усвоиха занаята от старите, изпечени крадци - герп! Май сте се засилили да заемете мястото на много дейните деформатори в предишното НС, но няма да е зле да си припомните как свършиха деформаторите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Парламента го гледат само отвън вече, а и с този председател, няма и да помиришат повече парламента!!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната измишльотина, как се справят хората по света? Просто ти взимат парите спирайки ги от заплатата ти. Не се справя ме с със събираемост та. Да сложат пост терминали във всички администрации а не да взимат такса банките и като ги видя тези гишенца из администрацията се чудя в кой век живеем. КАСА. В Германия попълват банковата си сметка и дори данъкът ти дърпат, без да се редиш на 2-ова опашка.
17
1
 
18
 
! Отговори
Некадърност преди 6 години
Поредната демонстрация на некадърност. ... ами ако искаме да обжалваме акта? ... или пак се усвояват държавни пари за глупости
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ха! точно никога банкова карта на ушев
15
1
 
1
 
! Отговори
Lef преди 6 години
Nikakvi pari na katadjiite...parite ste plastame samo po zdravnata bankova karta na kmetstvoto v srok ot 30 dena.
14
1
 
4
 
! Отговори
Куко преди 6 години
До ЗаконЪхъ , в Германия всяка патрулка е като банкомат !
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Остава сега и да ни задължат да си държим по сметка сума, равнозначна на максималната глоба за пътя, та да има полза от тези ПОС терминали. Въобще, тази депутатка от кое небе изпадна??? И някой по- надолъ вярно е отбелязал: няма ПОС- ове на гишетата (плащаш на банката повече отколкото трябва да платиш по същество), а искат ПОС- ове в патрулките!? WTF???????
12
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 6 години
предлагам,преди да тръгна на път да си събера спестяванията и да ги сложа на седалката до мен?!Спира ме другарят КАТ-джия и ето му моята кесия?!Още по-бързи,смели и сръчни?!Пълно самообслужване-да си вземе колкото си иска-за него,за колегата,за КАТ,за МВР,за НАП,за ГЕРБ,БСП,ДПС и който се сети друг?!За мен какво остане,ако прецени и реши,може и ресто да ми върне?!Без значение има ли или няма нарушение,важното е оборот да става,то и без това на автопилот е цялата държава?!?!?!
11
4
 
19
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Като бивш полицай, който не се гордее с този факти искам да отбележа, че по глупав човек от полицая няма - 85% от състава на МВР са полуграмотни, избутали едва средното си образование. Материалната база също не ми се коментира, в моя офис бях купил цялата апаратура нужна за да работя - принтер, компютър и т.н , когато напусках не ми беше върната, защото на нея се е работило с класифицирана информация. Така се обурудва родното МВР :)))
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да,да как да не си дам кредитната карта на ошаф. Такива са мошеници, а примерите са безброй. Ще я копират на мига и после върви се оправяй.
9
1
 
20
 
! Отговори
а преди 6 години
А по-добре и по една вендинг-машина за закуски във всяка патрулка......и машина за понички......и химическа тоалетна......и лятно кино...
8
19
 
3
 
! Отговори
Закон преди 6 години
Аз съм за пост терминалите извършил си нарушение плащаш знаеш че парите отиват кадето трябва няма измама ,имаш стари глоби плащаш или ти спират автомобила от движение трябва да има респект към органите на реда да ги оважават и да престанат хората с този балкански манталитет
7
3
 
15
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Относно коментарите за рушветите искам да попитам защо им давате? Спрете! Аз никога не съм го правил. Никога не съм давал, нито съм им правил намеци. Вие сами търсите да минете по ръба, а после се оплаквате.Ако правилно съм разбрал рушвета е хубаво нещо, ако е от полза на даващия, иначе не е. Ганьовска работа...
6
2
 
10
 
! Отговори
моля преди 6 години
Ченгесарската Банда от тотални корум....пета пак е огладняла! Следващо ще бъде вибра....тор и тиква във всяка кола,а скоро очаквайте и по един Цвъ с големи уши!
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ АБСУРДНА ДЪРЖАВА СЕ КРЕПИ ЕДИНСТВЕНО ОТ ГЛОБИТЕ ,,ДАНЪЦИТЕ И МИЛИАРДИТЕ ТЕГЛЕНИ ОТ ТИКВЕНАТА МАФИЯ!ИКОНОМИКА..ПРОИЗВОДСТВО И ИНДУСТРИЯ -НИКАКВИ!5 МИЛИОНА НИЩОНЕПРОИЗВЕЖДАЩ НАРОД!КАТ ГО ПРЕВЪРНАХА В РЕКЕТЬОРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ!СЕГА ЩЯЛ ДА ВЗЕМА И ГЛОБИ ОТ ТОЯ ДЕТО СЕ ВОЗИ В КОЛАТА ТИ!
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОС терминали, за да може вече да плащаме рушвети и по безкасов път...Брилянтно предложение от аптечната мафия. Направо ако може и цели зелки и килограми моркови да носим в колите, в случай че *** на катаджията понастоящем прави туршия. Проблема не е липсата на ПОС терминали, нито липсата на нови коли в МВР, нито липсата на заплати на за "органите" в системата. Проблема е, че последните НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА!
3
4
 
13
 
! Отговори
Тотка-пилотка преди 6 години
Никога не плащам глобите защото те са знак на неуважение към собствената ми свобода и изключителност!
2
3
 
19
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Не се наядохте и окрадохте варвари такива. Пътищата като лунната повърхност въпреки увеличението на винетките , те пак мислят да събират такси и "усвояват".