Асеновград: Хиляди протестираха, скандираха, играха хоро

Поредният протест в града премина без напрежение, вижте галерията
Обновена: 9 юли 2017 22:26 | 9 юли 2017 22:08, Анисия Иванова
227

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Поредният протест в Асеновград тази вечер премина без напрежение. С викове "Българи, юнаци“, "Сърце и душа за България" и развети български знамена премина шествието в града. Рокери на мотори също се присъединиха към протестиращите. Походът срещу ромските своеволия премина през центъра на града и се установи пред кръговото движение пред паметника на Александър Стамболийски.

В протеста участваха над 5000 души, а бройката продължаваше да расте. Полицейското присъствие беше засилено, на място имаше и жандармерия с водно оръдие, но то така и не беше използвано.

Протестиращите скандираха и играха хоро под звуците на гайда в непосредствена близост до кордона от жандармеристи. Протестът започна около 20.00 часа и премина без инциденти, съобщи "Фокус".

По думите на Йордан Тодоров, член на Инициативния комитет на протестиращите и баща на едно от пострадалите деца, всекидневните протести през делничните дни, както и мащабните протестни действия в неделя ще продължават, докато не се изпълнят исканията на жителите на Асеновград за строги наказания на участвалите в нападението над спортистите, за изселване на незаконно пребиваващите цигани, за събаряне на незаконните постройки и за създаване на Общинска полиция, която да гарантира сигурност.

На 26 юни група роми нападнаха деца и треньори от отбора по кану-каяк в Асеновград в района на язовир "40-те извора“. Последва поредица от протестни действия и опити на протестиращите да се стигне до ромската махала в града, като първият организиран протест се проведе на 28 юни. На 2 юли в Асеновград се проведе първия мащабен протест, в който се включиха повече от 5000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Играли са хоро?Значи им готино.Какъв протест е това?Същото е като борен на тероризма с плюшени мечета.
111
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А "великият" Бойко,мълчииииии.Снишил се е да отмите бурята.Но тя набира все повече сила докато не омете 240те безродника от парламента.
110
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С хорца не ставааааа!Хоро се играе на веселби,когато на хората им е весело!Трябва да се режат зелки!Смешници!
109
1
 
33
 
! Отговори
Чужденеца преди 6 години
Не става с хоро става с дърво
108
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"а Перата щото бутнал оператор на Сороската медия-задържан за дълго!"Перата за мен е най-обикновен псевдопатриот, хулиган, пaлячо, подстрекател, саботьор, човек който се опитва в мирен протест да създава напрежение и размирици. Никой няма полза от такива. Даже се чудя как не са го изгонили самите хора от протеста им.
107
1
 
13
 
! Отговори
богомилът преди 6 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ СТЪПВАМ НА ИЗБОРИ!
106
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А истината е, че България трябва да се научи умело да лавира между големите от двете и страни. Тук в тоя "форум" има твърде много слуги или на САЩ или на Русия. Ако трябва да сме честни, вторите са малко повече. Казвам го от гледната точка на човек, който не е нито с едните, нито с другите. Винаги съм бил само ЗА България!
105
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейския съюз изобщо не е виновен за липсата на правосъдие в Бг.За това че наште власти провеждат геноцид срещу народа,включително патриотите,отказвайки абсолютно осигуряване на елементарна сигурност на хората.Ц-игани-убийци ги задържат за 24 часа и ги пускат,а Перата щото бутнал оператор на Сороската медия-задържан за дълго!Прочети още на: dnes.bg/obshtestvo/2017/07/09/200-dushi-izliazoha-na-protest-v-biala-zaradi-poboia-nad-aleks.346814
104
2
 
11
 
! Отговори
Vassia N. Ilieva преди 6 години
Podkrepa za Asenovgrad!
103
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво от това???!!Кучетата си лаят керван си върви ,юнак Бойко мълчи.Бароните му гласуват, България загива.
102
3
 
39
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
БЪЛГАРИ ЮНАЦИ! Защо ОНЗИ не показва своето отношение към ВАШИЯ И НАШИЯ ПРОТЕСТ !?!?!?!? България е била и ще пребъде независимо от разни там проамерикански мекерета. В ход са количествените натрупвания - идва ред и на качествените изменения. Тогава ще стане СТРАШНО за всичко антибългарско!?!?!?
101
0
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
И да се гордеете ,и да не се гордеете ,се сте българи ! Затова по-убаво -гордейте се !
100
0
 
34
 
! Отговори
аферим преди 6 години
Аферим Боко Тиква, машалла ефенди Доган, ашколкун Нинова, и Сидеров, и Каракачанов и Симеонов се доближиха до трапезата. добре ги изиграхме...Нека се бият, колят ,важното е ние да сме на власт. Така никой няма да ни попита, защо всяка година умират от мръсен въздух над 18 000 българи, а ние позволяваме ТЕЦовете на Ковчки да продължат да бълват отрови, защо са бедни, без перспектива, бед надежда и емигритат . Защо намаляват българите, подобно на Камбоджа, след геноцида на Пол Пот.
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧингенеТи ще си го ядеш в най-скоро време, защото ще ви спират помощите.
98
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
130,Освен да си мечтаеш, друга утеха си нямаш.ние твоите щерки и сестри дори няма да ги погледнем, макар че се предлагат край магистралите по две за лев. Стойте си у маалата и бройте стотинките от последните социални помощи, защото скоро и това ще секне.
97
0
 
6
 
! Отговори
До 135 преди 6 години
говедце,От това, което си написало личи, че знанията ти не са дори на ниво средно образование.Нашият фолклор е класика, ама ти откъде да знаеш. Нали трябва да си прочел нещо по въпроса.За традициите ще се изказваш, след като се запознаеш с традициите и на други народи. Но откъде у теб толкова акъл?
96
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РуснакНикакъв руснак не си.Ти си еврейчето, родено от съветска гражданка. За такива като нея България беше сбъдната мечта. Всякакви жени надойдоха у нас от СССР, сред тях има различни по характер и други качества. Твоята не е успяла да те възпита.Злобееш, защото искаш още и още, и още блага наготово, а в България няма как да ги получиш. Сега се убеди, че и в Русия няма да ти поднесат благини на тепсия, ако не си работил.Затова място не можеш да си намериш от яд.
95
1
 
29
 
! Отговори
РОМА ТВ преди 6 години
09.07.2017 г.Бойко Борисов официално пусна новия фонтан в Бургас. Запитан от журналист за протеста в Асеновград за безпомощността на българската полиция . Бойко отговорил, че не е чул за такъв протест и проблем с полиция и съдебна система НЯМА. Журналистите да задавали въпроси за фонтани, мостове, магистрали !
94
1
 
7
 
! Отговори
Калакашката преди 6 години
Когато кажат "българите протестират", това значи, че "на Шипка всичко е спокойно"..
93
2
 
5
 
! Отговори
Калакашката преди 6 години
В "просперираща" евроатлантическа и евроинтегрирана Булгерия с.иганията, мизерията, престъпността, ненаказуемостта и беззаконието се шири навред. Познавав лично върли антикомунисти, които вече се отчаяха и даже намират да кажат по някоя добра дума за бай Тошо, колкото и да е странно. Просто това, което тогава е било добро, а сега отвратително, даже и слепец да е, ще направи елементарен сравнителен анализ кое как е. Обаче демокрацията повреди мноо народ в Булгерията, за съжаление