Асеновград: Хиляди протестираха, скандираха, играха хоро

Поредният протест в града премина без напрежение, вижте галерията
Обновена: 9 юли 2017 22:26 | 9 юли 2017 22:08, Анисия Иванова
227

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Поредният протест в Асеновград тази вечер премина без напрежение. С викове "Българи, юнаци“, "Сърце и душа за България" и развети български знамена премина шествието в града. Рокери на мотори също се присъединиха към протестиращите. Походът срещу ромските своеволия премина през центъра на града и се установи пред кръговото движение пред паметника на Александър Стамболийски.

В протеста участваха над 5000 души, а бройката продължаваше да расте. Полицейското присъствие беше засилено, на място имаше и жандармерия с водно оръдие, но то така и не беше използвано.

Протестиращите скандираха и играха хоро под звуците на гайда в непосредствена близост до кордона от жандармеристи. Протестът започна около 20.00 часа и премина без инциденти, съобщи "Фокус".

По думите на Йордан Тодоров, член на Инициативния комитет на протестиращите и баща на едно от пострадалите деца, всекидневните протести през делничните дни, както и мащабните протестни действия в неделя ще продължават, докато не се изпълнят исканията на жителите на Асеновград за строги наказания на участвалите в нападението над спортистите, за изселване на незаконно пребиваващите цигани, за събаряне на незаконните постройки и за създаване на Общинска полиция, която да гарантира сигурност.

На 26 юни група роми нападнаха деца и треньори от отбора по кану-каяк в Асеновград в района на язовир "40-те извора“. Последва поредица от протестни действия и опити на протестиращите да се стигне до ромската махала в града, като първият организиран протест се проведе на 28 юни. На 2 юли в Асеновград се проведе първия мащабен протест, в който се включиха повече от 5000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чекай ром да има едно наум
71
13
 
4
 
! Отговори
Горд Бьлгарин преди 6 години
Като видя швед трьпки ме побиват! Като видя турчин на пазара домати да продава ми се повдига! И от двата вида индивида, ме хваща шубе! За туй вместо мене, има много бабаити като ония кьдето шамари слепите чехи в несебьр такива тарикати да се разправя с ***! Аз пьк ще си отворя една бира и по тв ще гледам сир.
70
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога видя българин убил 5-6 роми преди да погине .. А то става обратното ром убил 5-6 българи.. ромите са по-смели.. няма какво да коментираме. Ако трябва и в затвора влизат.. Българина ще мисли , ще мисли докато го убият, или осъкатят.. Българин допуснал да го осъкатят роми е много по-лошо отколкото да го убият в битка .. Ангажира целия си род и държавата да гледа съкат човек.
69
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Смолян , заради пребития младеж от "родопски хайдути " протеста е минал под наслов "Ние сме Смоля" Божкее като жю сюи париж ...изперкването е пълно ...къде са хайдутите , къде жюсюи смолян ...и след жюсюито спряха ли атентатите питам или се засилиха ....
68
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя протест е пълна пародия, напомняща събирането на държавните глави на ЕС след първия сериозен атентат в Париж. Смешна работа, смешна. Бенковски никой нямаше да го знае, ако по подобен начин беше протестирал.
67
2
 
11
 
! Отговори
да се знае преди 6 години
Ромите и Гърбавата администрация наковаха *** за пореден път на Българите.Всичките мангизи от и без това спрените евро-фондови фекални потоци отива за тях.
66
3
 
0
 
! Отговори
Горд Бьлгарин преди 6 години
Мене ме е страх от шведите, да вьрят волен симиончето и шкембето да се разправят с тях.
65
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ванга каза от ББ ще тръгне спасението.т.е Български Бранник
64
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На никой от българите не му се мре или влиза в затвора , докато на ромите не им пука смели са .. и спечелиха всички битки досега .. не им пука от затвор и гроба.
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази на патриотите ми прилича на седесарска работа , кой не скача е червен или ром.. пеят песни времето е наше.. Кво се пенявите песни пеете , съберете се в гората и ги нападнете откъм гората.. Вие се събирате в центъра да ви пази полицията.
62
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми прави са тези които ви пишат истината , Десетки пребити имате от ромите за седмица и какво правите бре юнаци българи ..веете знамена . Ми те ке ви изтрепат сите бре,докато веете знамена . Засрамете се . Хора лежат във бвзсъзнание пребити а вие свирите и пеете . Как нормален човек да приеме това освен като нещо деградирало
61
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде се изпокриха президент, министър-председател, патриоти? Хората протестират дълго, появяват се нови случаи и нищо. Чакат отпуските да потушат протестите
60
0
 
2
 
! Отговори
COPOCOИДEH ПЛЪX преди 6 години
И кво ся?
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щирлиц, къде се губиш...
58
1
 
0
 
! Отговори
stomin преди 6 години
До Анонименчакай ти цър вул
57
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите много обичат да се ержат колко са големи на македонците ,но те отидоха и направиха кютек , а българите докато ги убиват играят. Бай бай българи ..отивате си , загивате като нация ако не го виждате
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
татарите тях да,при нас това не е случай,тука обезчестена девойка или е ставала ханъма,или е имала "честа"сама да си избере как да се самоубие ЗАТОВА БЪЛГАРИТЕ НЕ ПРИЛИЧАТ НА АЗИАТЦИ,ЗА РАЗЛИКА ОТ МНОООГО "СЛАВЯНИ"В РУСИЯ....
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 81Това е един и същи човек. Пише под няколко ника, а също и като анонимен. По стила му личи, че е един и същ и не пише тези глупости за първи път.
54
0
 
1
 
! Отговори
stomin преди 6 години
До Руснаки татарите вас ама ....
53
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беззъбо стадо сме ние. Срещу агресията пеем и танцуваме. За това си заслужаваме съдбата.