Асеновград: Хиляди протестираха, скандираха, играха хоро

Поредният протест в града премина без напрежение, вижте галерията
Обновена: 9 юли 2017 22:26 | 9 юли 2017 22:08, Анисия Иванова
227

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Поредният протест в Асеновград тази вечер премина без напрежение. С викове "Българи, юнаци“, "Сърце и душа за България" и развети български знамена премина шествието в града. Рокери на мотори също се присъединиха към протестиращите. Походът срещу ромските своеволия премина през центъра на града и се установи пред кръговото движение пред паметника на Александър Стамболийски.

В протеста участваха над 5000 души, а бройката продължаваше да расте. Полицейското присъствие беше засилено, на място имаше и жандармерия с водно оръдие, но то така и не беше използвано.

Протестиращите скандираха и играха хоро под звуците на гайда в непосредствена близост до кордона от жандармеристи. Протестът започна около 20.00 часа и премина без инциденти, съобщи "Фокус".

По думите на Йордан Тодоров, член на Инициативния комитет на протестиращите и баща на едно от пострадалите деца, всекидневните протести през делничните дни, както и мащабните протестни действия в неделя ще продължават, докато не се изпълнят исканията на жителите на Асеновград за строги наказания на участвалите в нападението над спортистите, за изселване на незаконно пребиваващите цигани, за събаряне на незаконните постройки и за създаване на Общинска полиция, която да гарантира сигурност.

На 26 юни група роми нападнаха деца и треньори от отбора по кану-каяк в Асеновград в района на язовир "40-те извора“. Последва поредица от протестни действия и опити на протестиращите да се стигне до ромската махала в града, като първият организиран протест се проведе на 28 юни. На 2 юли в Асеновград се проведе първия мащабен протест, в който се включиха повече от 5000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО "РУСНАК"-БЪРКАШ МНОГО ГЛУ..АКО,ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС НИЕ НЕ ПРИЛИЧАМЕ НА ТИЯ В ЧИЯТО ИМПЕРИЯ СМЕ БИЛИ 500 ГОДИНИ,т.е. ВИЕ СТЕ ЧУРКОСВАНИТЕ И СИ ВИ ЛИЧИ,ДОСТА СТЕ С ХАНЧИНГИЗКИ ЧЕРТИ ХАХАХАХА,АРЕ У ЛЕВУ МУ..ЪЛ......
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КОМХа ха, на всичко отгоре си и малко осведомен по исторически и антропологически въпроси.Но нищо. Пиши, да ти лъсне простотията. Характерът ти вече не учудва никого, преценили сме те.Дави се в собствената си злоба, себе си наказваш така.
50
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати проститията, егати стадото . Ромите ги пребиват, те играят хоро и държат плакатчета . Имам дежа вю . И във Европа реагират така при атентати...
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до КОМ-МАЛ"умник" С ГОЛЕМО М И ПРАЗНА ГЛАВА.....
48
1
 
9
 
! Отговори
stomin преди 6 години
До Руснакщо бре на вас татарите малко ли ви бяха ушанко чудни *** сте се получили
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Администраторите, хайде бре хора, събудете се. Спрете един анонимен и един , който уж бил руснак. Големи комплекси, голяма смрад сеят.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КОМНе си българин.*** си и то нещастен.
45
0
 
16
 
! Отговори
Редник Петров преди 6 години
ИМА решение на ромският екстремизъм!Казва се Стою Иванов Неделчев (Чочоолу), с прякор Пантерата!По младите не знаят,но google ще ви помогне!
44
2
 
8
 
! Отговори
www преди 6 години
И още един още по-непатриотичен въпрос:- За кога е планиран протестът пред офисите на Христо Ковачки и Кирил Домусчиев, в чиито заводи и мини също загинаха работници? Това се случи две седмици назад във времето. Забравихте ли го?
43
11
 
9
 
! Отговори
www преди 6 години
Непатриотични въпроси:Защо не тръгнахте към Швеция, или поне към Слънчев бряг, когато един пиян *** изрита в главата българска камериерка?Защо не тръгнахте към дома на лекето, което изрита в гръб една българска учителка?Защото не тръгнахте към Перник, където само за последния месец трима работници загинаха на работното си място заради отвратителните условия на труд и погазените правила за безопасност?
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя защо не го банират, аз като напиша нещо безобидно и ме баннват.
41
5
 
9
 
! Отговори
Не си рус преди 6 години
Руснакът хич не е руснак. Никой истински русин не би обиждал по толкова долнопробен начин и стил братушките си.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РуснакА ти си еврейче-инвалид, родено от съветска гражданка. Имал си шанс да поживееш в България. Общуваш единствено чрез компютъра. И това е всичко.Не се ли убеди, че не можеш да ядосаш никого?
39
0
 
4
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
До Руснак:Хайде, връщай я картата. И си отивай. Кой те спира? Празни мрънкачи сте си...
38
3
 
8
 
! Отговори
Шошолов преди 6 години
100 ромски организации се обединиха и пуснаха в парламента отворено писмо до депутатите, че искат НЕЗАБАВНО повишаване на заплатите на полицайте и жандармерията . Ако до месец не се случи това, роми с колове ще се присъединят към стачкуващите полицаи .Извода си го правете сами.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РуснакТочно тази карта ти пазиш като очите си, защото нямаш друго по-ценно.Много си смешен.сигурно никъде другаде никой не ти обръща внимание, а тук все пак хората ти отговарят. затова се пениш. Друго не можеш.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този дразнеш ени.чар е СТРАНДЖАТА!!!!!
35
1
 
13
 
! Отговори
www преди 6 години
От утре протести в Асеновград няма да има или ще са със символично участие на малък брой местни жители. Поради скандирания на днешния протест срещу управляващите и стандартните в тази ситуация искания на оставки, Борисов лично е разпоредил органите на реда да пресират всякаква подобна активност от началото на новата седмица и това важи до второ нареждане :) :) :)
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя ми идва да го ***...изирам
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дядо Иван, злобата разяжда, трови. Насочи енергията си към нещо креативно и ползотворно.