Асеновград: Хиляди протестираха, скандираха, играха хоро

Поредният протест в града премина без напрежение, вижте галерията
Обновена: 9 юли 2017 22:26 | 9 юли 2017 22:08, Анисия Иванова
227

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Поредният протест в Асеновград тази вечер премина без напрежение. С викове "Българи, юнаци“, "Сърце и душа за България" и развети български знамена премина шествието в града. Рокери на мотори също се присъединиха към протестиращите. Походът срещу ромските своеволия премина през центъра на града и се установи пред кръговото движение пред паметника на Александър Стамболийски.

В протеста участваха над 5000 души, а бройката продължаваше да расте. Полицейското присъствие беше засилено, на място имаше и жандармерия с водно оръдие, но то така и не беше използвано.

Протестиращите скандираха и играха хоро под звуците на гайда в непосредствена близост до кордона от жандармеристи. Протестът започна около 20.00 часа и премина без инциденти, съобщи "Фокус".

По думите на Йордан Тодоров, член на Инициативния комитет на протестиращите и баща на едно от пострадалите деца, всекидневните протести през делничните дни, както и мащабните протестни действия в неделя ще продължават, докато не се изпълнят исканията на жителите на Асеновград за строги наказания на участвалите в нападението над спортистите, за изселване на незаконно пребиваващите цигани, за събаряне на незаконните постройки и за създаване на Общинска полиция, която да гарантира сигурност.

На 26 юни група роми нападнаха деца и треньори от отбора по кану-каяк в Асеновград в района на язовир "40-те извора“. Последва поредица от протестни действия и опити на протестиращите да се стигне до ромската махала в града, като първият организиран протест се проведе на 28 юни. На 2 юли в Асеновград се проведе първия мащабен протест, в който се включиха повече от 5000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ще се случи ако протестираме пред парламента? Нали Слави го направи ,и какво постигна? Протестът е много на място, ако не се изпълнят исканията на протестиращите, Махалата "отива", ей така, както си играем хоро...
131
0
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Скоро имаше парламентарни избори. Едни предлагаха съдебна реформа и законност, други предлагаха борба с корупцията, но овцете прости избраха да ги управляват ГЕРБ,БСП и ДПС, които си купуват вот от "безнаказаните" !ЗА КАКВО БЛЕЕТЕ СЕГА ?! ПОЛУЧИХТЕ ТОВА, ЗА КОЕТО СТЕ ГЛАСУВАЛИ!
130
0
 
5
 
! Отговори
extremist преди 6 години
СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ
129
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ODESSA,той е в стамбула града голяма,ще става шеф на ОПЕК.
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Царицата в мравуняка само си лежи и снася яйца а милиони мравки я хранят , работят , строят и минута отдих нямат а тя си царува. Е същата е и нашата работа !
127
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От заплатите на хората които работят се плащат социални помощи,майчински,детски добавки и кражбите на ток,вода,парно и какво ли не още и накрая нашите братя роми ни бият и убиват за благодарност че се грижим за тях.Интересно е ако те работеха а ние чакахме на тяхна издръжка дали щяха да ни търпят ? - много ама много се съмнявам.
126
1
 
9
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
Протест.................но тропкаш хорце....СМЯЯЯЯЯХ!
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нещо да обезглавената учителка, Надка Антонова от село Литаково ?
124
3
 
1
 
! Отговори
Айде де преди 6 години
Одеса, Радев е главнокомандващ на БГ армия! Същата тази армия преди години вземаше участие във доста наказателни мерки срещу тая ***! И не може за всяко нещо червените *** едно и също да повтарят-къде е Бойко. Ми къде е Станишев,къде е Ненова, нали искат да командват? Къде е Президента Радев-той една дума не е казал за Асеновград, а го интересува комисионните за самолетите. А от обединените *** ,дето се репчеха на бабите по границата-там няма никакво мнение! Та - Радев какво мисли?
123
1
 
7
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Радев е генерал от авиацията. Къде е генералисимуса от от СИК?
122
1
 
0
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Хоро. Танцува се пред парламента със сапогите казачок. Националните предатели ще избягат първи, със скоростта на бит **********
121
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Адът продължава - Ботевградско с.ЛитаковоТрима роми отрязали главата на 65-годишната бивша учителка Надка Антонова в събота по обяд и й откраднали 100 лв. Зловещата драма се разиграла в двора на къщата й.
120
4
 
7
 
! Отговори
ББ се снишил преди 6 години
Ами Радев патриота къде е, да вземе отношение? В самальота ли се сниши? Патриоте къде са да повдигнат въпроса в НС. Нинова къде е? На кон ли се качи или обратно?
119
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Асеновград - най-будния град в България! Браво на протестиращите и продължавайте само напред!
118
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкрепа за братята роми !
117
4
 
10
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Отклониха ни вниманието! Вдигнаха тока отново!
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До богомилътOт къде знаеш какво са играли?
115
1
 
17
 
! Отговори
богомилът преди 6 години
Добре, че Левски и Ботев не са играли хоро!
114
1
 
17
 
! Отговори
Жалко преди 6 години
Почнат ли да играят хоро на протест-това си е стара мярка на полицията да обезличи всеки прости и да го разводни. Винаги има платени провокатори, които уж гордо прокламират българското, родното като се хванат на хорото. Хоро има по сватби, кръщенета и т.н. Значи- протеста вече е овладян и лека- полека ще угасне. Почнат ли хората-всичко спира! Спомнете си всички протести досега и как след поредното хоро-нищо не се постигаше. Полицаите защо не протестират на техните протести с хора и ръченици?
113
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Перата за мен е най-обикновен псевдопатриот, хулиган, пaлячо, подстрекател, саботьор, човек който се опитва в мирен протест да създава напрежение и размирици. Никой няма полза от такива. Даже се чудя как не са го изгонили самите хора от протеста"Хубаво вижте горното твърдение! И сега вижте го долу в коментарите колко много хора са гласували отрицателно на това твърдение.И ми обяснете КАК да отида да протестирам в Асеновград, след като толкова много са родоотстъпниците, подкрепящи Перата?