На автостоп с убиеца на Виола, разказ от първо лице

Звездимир Ташев - мъжът, който беше пребит и ограбен на 24 юни
Обновена: 9 юли 2017 19:40 | 9 юли 2017 19:28, Анисия Иванова
74
На автостоп с убиеца на Виола, разказ от първо лице
Снимка:bTV

Звездимир Ташев е младият мъж, който преживя кошмар на 24 юни – беше пребит на пътя за Бургас от Стефан Станев. Станев е човекът, който по особeно жесток начин уби приятелката си - 29-годишната Виола.

Разбрал, че се е возил в колата на убиец и е пребит от него, едва когато се прибрал в София и майка му го прегърнала. "Казах си, че съм извадил късмет, че съм жив", сподели Звездимир.

Още по темата

Младият мъж е програмист. "Пътувал съм често на автостоп и у нас, и в чужбина, винаги съм имал положителни преживявания", разказа Звездимир пред bTV.

Във фаталния ден тръгнал с приятелката си за Бургас, тя имала рожден ден. Първо ги качил мъж с ван, но той решил да остане в Стара Загора да преспи, защото бил изморен. Оставил ги на пътя преди Стара Загора.

Тогава спира джип и ги качва. Зад волана е Стефан Станев. Представил се истинското си име. Държал се нормално и бил любезен. Карал с нормална скорост и с нищо не издавал, че е агресивен.

Изведнъж попитал Звездимир дали взима "картони”, на въпрос какво е това обяснил, че е LSD – синтетичен наркотик, който често взимал и тогава дяволът в него се пробуждал. Ташев за първи път се притеснил леко. Тогава Стефан спрял, за да отиде по малка нужда… отворил вратата на Звездимир и го ударил няколко пъти с бокс, поискал пари и ценности.

"Вадете всичко ценно - пари, лаптопи", заповядал Стефан. Приятелката на момчето успяла да изхвърли багажа и да излезе на пътя, а Ташев успял да се отскубне от колана и да падне до колата.

Станев извадил портфейла му и взел парите – малко под 200 лв. Когато момичето започнало да вика за помощ, той потеглил. Никой от минаващите не спрял, за да помогне.

Звездимир бил подут от боя, главата му в кръв, обадил се на тел. 112 – след повече от час дошла линейка, патрулна кола така и не дошла, подминала ги

Младият мъж е благодарен на лекарите в болница „Св.Панталеймон” в Ямбол, които са се погрижили за него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
LSD... 3000 долара за грам... Да се разследва цялото семейство за далавери и източване на здравната каса!
69
2
 
5
 
! Отговори
до nina преди 6 години
Абсолютно. Между другото всички изследвания за наркотиците са на база на чистата им форма, никой не знае как действат разни примеси и какво точно слагат разни самоуки химици и дилърчета. Мислете!
68
2
 
11
 
! Отговори
ytv преди 6 години
Линейката идва след повече от час... можеше да са умрели, а можеше и ние да сме на тяхно място.
67
10
 
2
 
! Отговори
и тоя е съмнителен преди 6 години
Да не излезе ,че са го пуснали полицаите на стопа , а после са го забравили. Без да предположат , че ще изяде боя. Това си е един битов скандал.Нещо като пред бара в Сл. Бряг с престрелката и там жертви, но за парко места.
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не сме разбрали правилно...Бърза помощ е дошла за 6 минути, а не след 60.А полицайте...сигурно са бързали за протестите им в София...
65
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Звездимир бил подут от боя, главата му в кръв, обадил се на тел. 112 след повече от час дошла линейка, патрулна кола така и не дошла, подминала ги"Говорим за същите, които имат куп превилегии, влизат с връзки неграмoтни да работят и затова не могат нормални момчета да отидат на такава работа, същите които пият кафета пред НС в искане на заплати, но не пият кафета пред НС в искане да се изчистят от мъpшата измежду тях, тези които се пенсионират рано и получават 20 заплати, нали за тях?
64
1
 
10
 
! Отговори
Сюнетчията преди 6 години
Някои тук се изказваха, че това били работничка със сводникa си , но на мен не ми се струва вярно. Иначе реакцията на подминаващите хора и институциите е напълно "нормална"!
63
4
 
2
 
! Отговори
Лично свидетел преди 6 години
защото имаше 4 5 човека преди мен там и си мислех че са се обадили, и в това време когато аз минах от там тази жена и ги попита дали за звъннали на полицията или бърза помощ и тя извади телефона и се обади... и така
62
1
 
5
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Ти що не се обади на полицията или не помогна на човека? МИШКИ.
61
5
 
4
 
! Отговори
Лично свидетел преди 6 години
Събота сутринта в 7 часа видях човек да лежи на тротоара кървав до една стоянка за таксита бяха се събрали 2 3 бакшиша и го снимаха за фейса и аз като си мисля че са се обдили или на полицията или на бърза помощ следмалко дойде една жена и пита бакшишите и хората на около някой обади ли се на полицията всеки вика не.снимаме го за фейса. тя се обади от полицията и казали ми приемаме обаждането, полиция не дойде а е на 100 метра от полицията доиде бърза помощ след 30 40 мин който са на 500 метра
60
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
e TOZ PROGRAMISTA NAISTINA NE E DOBRE. KAK 6E TRAGNE6 S PRIQTELKATA SI STOP. STRA6NO TAPO PAR4E AKO SI SAM DA. NO S MOMI4E...??!! KYHA LEIKA SI E I TIVA E.
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората извършили едини същи акт,спрямо други хора.Придобиват еднаква форма на очите.Много е вярно това.Очите са прозорец към душата на човек.Винаги са паднали в двата ъгъла и Леко дръпнати.Очите каазват много.
58
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Иначе е готино да качваш стопаджии, лафове тва онова." ... Аве хора, като искате истории и лафове ми четете книги бе, отделно качвате или се кавчате вие на автостоп и взаимно се лъжете с историйки, знам аз колко са истина 90% от историите ви. Пък ако искате малко адреналин, карайте ски примерно, има толкова много екстремни спортове изберете си един....ама автостоп заради историйките, лафовете или адреналина си е *** безумието!!!
57
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"патрулна кола така и не дошла, подминала ги"...А искат заплати да им се увеличават. На тея дето са ги подминали трябва да им се спрат заплатите до края на годината. Ако напуснат да плащат неустойки за уронване имиджа на МВР и полицията в размер на 10 000 на калпак от тея, дето са били в патрулката!
56
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До PDБрех, голяма история, като за крими роман
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВикиДаа, всичко може да е. Наркодилър. И щото не носел дрога, онзи го пребил, така ли? Големи версии!
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31Да бе, точно при психопатите всичко е логично! Надявай се
53
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да си голям бал*к и да не цениш живота си, за да пътуваш на автостоп. Настанаха не много добри времена, в които никой на никого няма доверие. Другият път пак се замисли дали да пътуваш така, още повече че си интелигентно момче, програмист.
52
2
 
10
 
! Отговори
От 49 преди 6 години
Щом боравиш с нож, а не с думи, защо си тръгнал да пишеш по форумите. Отивай на тепиха.
51
2
 
33
 
! Отговори
nina преди 6 години
Така,със синтетичната дрога шега не бива,тя влияе директно на мозъка и те зомбира, в най -добрия случай,при редовна употреба.Този Стефан е давал ясни знаци че нещо не е наред с главата му-и преди да се стигне то тази трагедия,виновни са всички тези хора около него,които не са реагирали .Но най- голямата вина носи семейството му.За това,че са си затворили очите и потулили проблема. Жалко за загубеният млад живот,да почива в мир Виола. :(