На автостоп с убиеца на Виола, разказ от първо лице

Звездимир Ташев - мъжът, който беше пребит и ограбен на 24 юни
Обновена: 9 юли 2017 19:40 | 9 юли 2017 19:28, Анисия Иванова
74
На автостоп с убиеца на Виола, разказ от първо лице
Снимка:bTV

Звездимир Ташев е младият мъж, който преживя кошмар на 24 юни – беше пребит на пътя за Бургас от Стефан Станев. Станев е човекът, който по особeно жесток начин уби приятелката си - 29-годишната Виола.

Разбрал, че се е возил в колата на убиец и е пребит от него, едва когато се прибрал в София и майка му го прегърнала. "Казах си, че съм извадил късмет, че съм жив", сподели Звездимир.

Още по темата

Младият мъж е програмист. "Пътувал съм често на автостоп и у нас, и в чужбина, винаги съм имал положителни преживявания", разказа Звездимир пред bTV.

Във фаталния ден тръгнал с приятелката си за Бургас, тя имала рожден ден. Първо ги качил мъж с ван, но той решил да остане в Стара Загора да преспи, защото бил изморен. Оставил ги на пътя преди Стара Загора.

Тогава спира джип и ги качва. Зад волана е Стефан Станев. Представил се истинското си име. Държал се нормално и бил любезен. Карал с нормална скорост и с нищо не издавал, че е агресивен.

Изведнъж попитал Звездимир дали взима "картони”, на въпрос какво е това обяснил, че е LSD – синтетичен наркотик, който често взимал и тогава дяволът в него се пробуждал. Ташев за първи път се притеснил леко. Тогава Стефан спрял, за да отиде по малка нужда… отворил вратата на Звездимир и го ударил няколко пъти с бокс, поискал пари и ценности.

"Вадете всичко ценно - пари, лаптопи", заповядал Стефан. Приятелката на момчето успяла да изхвърли багажа и да излезе на пътя, а Ташев успял да се отскубне от колана и да падне до колата.

Станев извадил портфейла му и взел парите – малко под 200 лв. Когато момичето започнало да вика за помощ, той потеглил. Никой от минаващите не спрял, за да помогне.

Звездимир бил подут от боя, главата му в кръв, обадил се на тел. 112 – след повече от час дошла линейка, патрулна кола така и не дошла, подминала ги

Младият мъж е благодарен на лекарите в болница „Св.Панталеймон” в Ямбол, които са се погрижили за него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
13
 
9
 
! Отговори
до 49 преди 6 години
Ножът ми е за самозащита, а и по разбираеми причини не съм се озовавал до властимащ без охрана покрай него. Не ми е проблем да го заколя като коледно прасе, все пак съм колил бая прасета, проблемът е, че после ще трябва да разчитам на подкрепата на мишоци като тебе, дето са много силни докато раздават акъл на килограм, но се скатават когато стане напечено.
49
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може дипломата да му е от нбу или датския колеж и да е безработен програмист.
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй и тъй си тръгнал да вадиш нож на таксиджия, че те води в грешната посока, извади нож и на ония, дето цял народ водят в грешната посока. Или там е страшничко
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
програмист ... няма как да нямаш пари за лек автомобил.
46
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там ти е грешката, прекалено "модерен" и позитивен си. Никога не разчитай на автостоп, трябва да си мегапрост, за да го направиш. Преди няколко години замалко да намушкам един бакшиш в сънната артерия само защото тръгна да кара мен и приятелката ми (днес съпруга) в грешната посока. Гледаше като луд само в една точка въпреки, че неколкократно му повторих, че е объркал посоката и за щастие се осъзна точно когато си извадих автоматичния нож. Жена ми не знаеше от кого повече трябва да се ужаси.
45
5
 
7
 
! Отговори
PD преди 6 години
Побоя е факт, има заведено дело. Нито в следствието, нито съдебната система работят не умни,на които, да не им направи впечатление, съшития с бели конци разказ. Друг е въпроса, че истината се потулва, къде за да го хванат за муле, къде за пари. Резултата за обществото е същия, като извода от поведението на "съучастниците" на предполагаемия убиец. И докато, лъжата е норма, в обществото няма да има ред и справедливост.Може и да не е дилър, но че контролира речта си, прикривайки нещо, е факт.
44
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм качвал стопаджии и не мисля да спра да го правя заради някакъв пребит тип. Може и в него да е проблема, не стига че са го качили ами сигурно е тръгнал да иска пари, цигари, алкохол и да нахалства. Намерил си е майстора тоя път. Иначе е готино да качваш стопаджии, лафове тва онова.
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ снимка преди боя ЛИ е.
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това момче, наркодилър. Я, стига. Тук някой се опитва да прехвърли от болната на здравата глава. Големи обвинения хвърляте на двама млади, качили се на автостоп и попаднали на изверг.Медиите отклонява ли вниманието, а по форумите същата история.
41
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В 2 часа посреднош мното луди на едно место. ДОБРЕ че и полицията ги е подминала щехме и нея да я броиме .
40
18
 
14
 
! Отговори
Вики преди 6 години
Има нещо гнило в цялата работа. Този човек или лъже или е абсолютно безотговорен. Да имаш кола, да я оставиш в София и да тръгнеш през нощта с приятелката си на автостоп на 400-500 км и да се качваш при непознати хора е някаква лудост . На мястото на момичето ще го зарежа веднага този ***. Според мен обаче има нещо друго, може да е в комбина с обиеца и да е наркодилър. Весията за друг човек, който преди това ги е качил като и той пътувал за морето, а после ги сваля , може да не е вярна.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сериозността на въпроса ще помогнеш ли, ако двама се млатят е ще ти помогне ли някой, ако тебе те млатят или някой твой близък. Това не означава да се хвърлиш в директна битка, а да направиш нещо, което е по силите ти. Представи си, че не само ти, а още десет коли спрат, няма ли да успеят да помогнат.
38
0
 
19
 
! Отговори
PD преди 6 години
Браво! Имало и нормални хора, с глави на раменете си, да помислят малко.Защо въобще го поканиха в БТВ? Върху какво бе основния акцент? С какво неговата история помага на другите и обществото?А защо не раздуха темата за "съучастниците" му? Два дена прикриват най тежкото възможно криминално престъпление. Не народе! медиите работят не за обществото а за разложението му, превръщайки Ви, в емоционален зеленчук, а под клишето абсолютно зло, ви пробутват всякакви измислици, в които да вярвате.
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като нямаш пари - не ходиш на море. Намираш си други забавления, които са ти по джоба.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Анонимен 34Ти ако видиш в два през нощта някакви да се млатят?
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако трябва да съм откровен и аз ако в два видя проблеми в кола на пътя, няма да спра. Особено като и всички са от един автомобил, за двете секунди в които ги подминаваш не знаеш какво точно става, най-много да се обадя на 112. Жалко е наистина, но битието определя съзнанието....А тези, стопаджиите, не можаха ли да тръгнат от София в 5-6 часа , какво търсят в 2 часа по пътищата....
34
1
 
23
 
! Отговори
саки преди 6 години
Откакто гледах филма за Айвън Милат , нито качвам стопаджии, нито аз се качвам при непознати.
33
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От цялата история ми направи впечатление, че полицията не се е намесила, хората наблизо са подминали и не са помогнали и истинско чудо, пристигнала е линейка и някой е оказал помощ .... това последното, някак си не е нормално!
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз дори нямаше да забележа, че има стопаджии в 2 часа през нощта.
31
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв е тоя програмист да пътува на стоп, че и приятелката си на риск изложил. Ами вземи си една кола, карай с 80 и стигаш, или като не можеш да караш си вземи влака , поспи и си в Бургас...луда история е това, особено за младото момиче....